Лихварські прибутки: плата за опалення балконів

0

Низка коцюбинчан за різних обставин з’ясувала, що працівники “Майстеренерго” виставляють їм рахунки за опалення і включають в опалювальну площу балкони.

“У мене в однокімнатній квартирі не працювала батарея. Я викликала фахівців з ЖЕКу і вони склали акт, що в мене холодна батарея в кімнаті площею 16 метрів квадратних. Заміри температурного режиму ніхто не робив. Оскільки у квартирі дві батареї, то логічно, що мали б нараховувати на 50 % менше, бо одне з джерел теплоподачі не працювало.

Приходжу я в офіс  “Майстеренерго” даю їм документ від ЖЕКу, а одна з працівниць мені каже, що відмінусує лише за 16 метрів, бо батарея не працювала в одній кімнаті. Мене депутат попереджав, що може так бути.

Я кажу, так нараховуйте тоді за 14 метрів опалення – це площа кухні, на якій стоїть друга батарея. Вона так здивувалась, каже, як це. Ця ж батарея гріє і загальну площу коридорів. А та, що в кімнаті, значить, гріє лише кімнату. Логіка. Словом відмінусували лише за 16 метрів.

За порадою депутата перепитала, чи враховують мені за опалення площу балкона. І що ви думаєте? Враховують! Я питаю як же ж так, мало того, що такий тариф, так три роки вони ні за що гроші отримують,” – скаржиться Віра, що мешкає на вулиці Лісовій.

Вірі пояснили, що якщо вона принесе техпаспорт і його копію, то їй зроблять перерахунок.

“Мені сказали, що люди вже приходили і так робили. І здивувались, що я не знала, що мені нараховують балкони. Тільки тепер треба прослідкувати, щоб перерахували не сумою, а за кількістю квадратних метрів, бо ще три роки тому ціна за опалення квадратного метру була інша.

Виходить, якщо перераховувати в метрах, то я переплатила десь за 90 метрів квадратних, а якщо перерахувати на гроші й поділити їх на сьогоднішній здирницький тариф, то вийде, що я заплатила менше, як за 50,” – додає Віра.

Одні з перших, хто з’ясував ще кілька років тому, що їм нараховують до сплати і площу балконів стали ті, хто не перший рік судиться з “Майстеренерго”.

Якщо порахувати лише площу балконів в одному окрузі, який складається з двох нових енергозберігаючих будинів й взяти за основу середню площу балкона в 3 метри, то вийде, що вона становитиме близько 540 метрів.

Таким чином лише в січні за новим тарифом “Майстеренерго” може отримати за балкони двох будинків, опалення яких не здійснюється, близько 4 тисяч гривень.

За такою схемою ця організація отримує гроші за площу балконів в селищі, яку не отоплює третій рік.

Щоправда люди все частіше звертають з вимогою про перерахунок.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539