Тарифне питання: далі буде? / ОНОВЛЕНО

5

Тарифи

Зранку перед початком сесії до Державної інспекції по контролю за цінами в Київській області відправили листа, який склали депутати селищної ради.

На продовження сесії селищна рада прийшла у повному складі, окрім депутата Юрія Миколаєнка.

Прийшли й запрошені фахівці від громади, які фактично допомагали комісії в її роботі, а також прості коцюбинчани.

У звіті голови депутатської комісії було зазначено, що за даними, які надало керівництво “Мастеренерго”, підприємство збиткове.

Цей факт ще раніше прокоментував депутат Микола Мамчич, який особисто відвідав офіс теплопостачальної компанії:

“Дивлюсь, меблі прекрасні. Дивани шкіряні. Про яку збитковість йдеться?”

Депутати селищної ради прийняли таке рішення:

Проти такого рішення голосували депутати Сергій Черніков, Петро Бомба та Микола Ільницький (останній є членом комісії, яка досліджує обґрунтованість тарифів).

Своє незадоволення роботою комісії депутат Сергій Черніков висловив на засіданні сесії.

“Ми створили комісію, щоб перевірила обґрунтованість тарифів. Погано попрацювали. Я вважаю не достатньо. Мета яка? Якщо тарифи необґрунтовані – назвіть, який має бути тариф. Пірч завтра прийде в комісію (очевидно, в державну інспекцію по контролю за цінами – прим. ред.). Занесе чемодани, а люди будуть платити. Я не знаю, ви робили запити?

Ніби попрацювали, а результату нема. Нікого це не цікавить. Вони все одно сховають прибутки. Ми мали б розрахувати свою цифру. А зараз я не бачу предмету переговорів,” – пояснив він свою позицію.

З пропозицією призупинити дію тарифу й надалі виступив депутат Микола Ільницький.

“Зупинення тарифів означало б дати людям підставу не сплачувати взагалі за опалення по новим тарифам. Але тоді може виникнути заборгованість. До того ж за таких обставин громадянин не зможе оформити субсидію на повну суму тарифу, якщо її в подальшому залишать в дії. Її люди зможуть оформити, виходить, тільки на стару суму. А потім, якщо нову таки затвердять, то нікому вже ніхто не доплатить.

Якщо б затвердили нижчі тарифи, то різницю, то селищна рада зобов’язана компенсувати різницю з селищного бюджету, згідно з нормативно-правовими актами, якщо таке рішення теплопостачальники оскаржать в судовому порядку. А зараз вони мають державної інспекції по цінам висновки про обґрунтованість собівартості тарифу,” – пояснив редакції, чому не був призупинений чи введений новий тариф очільник депутатської комісії Ярослав Салівонов.

Думкою коцюбинчан, які були присутні на сесії й увесь цей час так само брали участь в дослідженні обґрунтованості тарифів поцікавилась редакція.

“Треба було тарифи скасовувати, бо я думаю, тарифи приймати права не мав виконком. Чому виконком приймає? З тих, кого обрав народ, туди входить лише селищний голова. Він також це вирішувати не має права одноосібно. Йому ж зачитував на сесії депутат.

Що до роботи комісії, то проведена велика робота. Подана заява на перегляд тарифів. Але залишається цей віз розштовхати, щоб були результати,” – каже Ігор Чижевський, мешканець Лісової.

“Я думаю, що треба було призупиняти. Але я не знаю достеменно про юридичні наслідки. В нас вже діють нові тарифи. Як на мій погляд, “Теплокомунсервіс” не надав документи до комісії по цінам у такій обовязковій формі, як того вимагає постанова Кабміну № 955. І тому не зрозуміло, яким чином вони отримали рішення про обґрунтованість тарифу, якщо документи не відповідали вимогам.  Державна інспекція по контролю за цінами на 90 % залишить своє рішення в силі.

Але я особисто задоволена, що щось зрушилось з місця, що затвердили одноставковий тариф, що дозволили встановлювати лічильники, бо раніше не давали. Наступне підняття цін буде більш прозорим.” – ділиться своїми враженнями Ліна Радуда.

ОНОВЛЕНО:

Сергій Драпей, заступник начальника відділу, що відповідає за ЖКГ в Інспекції по контролю за цінами Київської області, повідомив, що відповідний лист з проханням про перегляд тарифу вони надіслали на Міністерство економіки й протягом тижня очікують на позитивне вирішення питання з огляду на факти, надані комісією.

Пропозицію депутата надати додаткові документи для перевірки обґрунтованості тарифу, працівник Інспекції зустрів схвально й зазначив, що це лише полегшить роботу й пришвидшить перевірку.

***

Проблеми, які є в нашому селищі, незнайомі мешканцям Тростянця, що на Сумщині.

Мерія зробила низку реформ комунального господарства і тепер, приміром, за опалення пенсіонери сплачують не 300 з лишком гривень щомісяця, а 60.

Минулої зими був максимум – 80 гривень. Про успішні реформи комунальної сфери деталі дізнавались журналісти.

5 коментарів

  1. Прихожанин 9 Лютого 2011 at 16:50

    Мне кажется .что отец Николай Ильницкий явно не на своем месте.Церкви не достроены паства разбежалась или перрешла под крыло конкурирующего Патриархата.Отче займитесь делами Божьими!Депутат из Вас никакой так будьте хоть нормальным духовником.

  2. Винни 10 Лютого 2011 at 20:26

    А платежечки с новыми тарифами на отопление и водоснабжение пришли уже….вот она цена работы депутатов, Садовский их имеет ввиду))))))))))))))))))

  3. Мешканець 25 Лютого 2011 at 15:31

    Всім відомо, що своєчасні розрахунки жителів за надані житлово-комунальні послуги – це запорука того, що ці послуги надаватимуть вчасно, в повному обсязі і належної якості. Але чому сьогодні жителі нашого селища, які систематично сплачують по своїх комунальних рахунках інколи не отримують належного обслуговування, а іноді і відповідних гарантованих послуг?
    Одним з найвагоміших факторів найчастіше тут виступають завзяті боржники, які навіть і не думають про свою відповідальність не тільки перед законом, але і перш за все перед своїми односельцями. Відмова сплачувати за комунальні послуги окремих мешканців загрожує відключенням загальних мереж для всіх мешканців. Також саме цікаве те, що зазвичай такими боржниками є працездатні і цілком забезпечені мешканці, і тут постає питання: чому через них повинні страждати інші!?
    І що вражає ще більше, що серед таких боржників є і депутати Коцюбинської селищної ради!!! Одним з таких депутатів-боржників є Федорів Ірина Павлівна, керівник інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-новини» каналу СТБ, викладач кафедри «Політологія» Національного університету Києво-Могилянська академія, яка працює на «благо» людей. Поки вона працює, її борг збільшується. Тож постає питання: які цілі переслідує даний депутат Коцюбинської селищної ради і чого може навчити такий викладач своїх студентів??? Як не сплачувати за комунальні послуги??? Бути безвідповідальним??? Перекладати свої обов’язки на інших??? Дуже прикро, що серед нас є такі «люди-паразити», які звикли жити за рахунок інших людей, не думаючи ні про мораль, ні про відповідальність, а ні про добросовісність, не кажучи вже про нащадків, адже, після смерті борги успадковують вони. Чим керується і про що думає така людина??? Напевно вона думає, що:
    За воду сплачувати не буду, скажу, кран не відкривала, отже водою не користувалася! За водовідведення теж не буду, скажу, що до вбиральні не ходила! За газ сплачувати не буду скажу, що в мене електроплита! За електроенергію сплачувати не буду скажу, що в мене газова плита і взагалі я цими послугами не користуюсь, електроприладів немає, лягаю спати коли ще видно! А за теплопостачання сплачувати не буду скажу:
    1. Зависокі тарифи!!!
    2. Сплачувати не буду і мені за це нічого не буде!!!
    3. Сплачувати не буду скажу, я цими послугами не користувалась!!!
    Все це нагадує дитинство: «це не я», «я в будиночку» або «моя хата скраю, я нічого не знаю», а якщо щось піде не так зніму сюжет для новин, підніму людей (бо один в полі не воїн, та й гуртом батька бити краще) та скажу, що вода брудна, електроенергія не такої напруги як потрібно, тиск газу менше, тариф за теплопостачання необґрунтований і взагалі нараховують за площу балконів, а якщо і це не допоможе я ще щось придумаю, одбрешусь як я це добре вмію. Заходячи до маршрутного таксі ми ж не починаємо репетувати, що тариф необґрунтований, зависокий я платити не буду, чи купуючи хліб не кажемо, що ціна зависока я купляти не буду, звичайно ні, бо ціни від нас не залежать. Але є сувора правда життя, що за все в цьому житті потрібно платити свою ціну (безкоштовного сиру вже навіть в мишоловці немає), а такі безвідповідальні особи, не сплачували та сплачувати не будуть і не тому, що тарифи зависокі чи не мають змоги, а тому, що просто не хочуть. Хіба такого нас навчали наші батьки та пращури??? Хіба це нам прививала наша ненька-матуся??? Сподіваюсь, що ні!!!
    Тож закликаю Вас шановні односельці бути добросовісними споживачами та вчасно сплачувати за комунальні послуги, а Вас шановний депутат, Федорів Ірина Павлівна, закликаю сплатити борги і сподіваюсь, що це послугує прикладом для інших боржників.
    Шановні боржники!!! Не перекладайте тягар своїх фінансових зобов’язань на інших!!!

    25.02.2011р. мешканець смт. Коцюбинське

  4. Виборець 13 Грудня 2011 at 00:58

    Я хочу зазначити високий рівень депутата-священика Миколи Тадейовича Ільницького. Він в свої роки вже зробив багато. На його плечах будівництво, робота з прихожанами та хворими людьми. Якщо людина хоч щось в житті побудувала, то знає що це таке. І такого депутата у нас ніколи не було – хазяйновитий та уважний. І як священик він вправний. Велика йому вдячність, шана та низький уклін.

  5. Назарова Оксана 29 Червня 2012 at 00:04

    Отець Микола, дiйсно, видатна постать для нашого Коцюбинського. Рiвень його проповiдей та вiдоношення до людей викликаe велику повагу. Хай щастить Вам, о. Микола.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539