Суддя поскаржився на Мацепу: суди проти “Мастеренерго” / Колонка автора

1

v_poiskah_istinu_aboutСьогодні в черговий раз прийшов до суду. Суддя розглядає позов, згідно з яким я нібито винен “Майстеренерго” гроші за те, що споживав їхнє тепло.

Я не плачу, бо договору з ними не укладав, вважаю тариф невиправдано завищеним, що доводять факти, зібрані тимчасовою комісією депутатів.

Ця судова тяганина тягнеться роками.

Петро Кисілевич – суддя у справі – спершу висварив представника “Майстеренерго”, який колись не з’явився на засідання й сказав, що був в апеляційному суді. Відповідного документу він досі в суд для підтвердження не надав. За таку неповагу до суду йому і дісталось від судді.

Далі добралися і до Дмитра Мацепи, заступника селищного голови Коцюбинського. Він втретє на вимогу суду не з’явився.

(А я точно знаю, що однин з трьох разів він у час засідання святкував день самоврядування – це, звісно, важливіше, аніж проблеми мешканців селища).

Кисілевич особисто пішов телефонувати в селищну раду, щоб з’ясувати, де той подівся. Йому повідомили, що він десь по селищу ходить.

Тоді Петро Кисілевич сів за стіл, взявся писати скаргу кудись про те, що Дмитро Мацепа ігнорує запрошення суду. Секретарка далі має той лист набрати і відправити.

Кисілевич був дуже обурений. Питав, кого ми обрали, що то в нас за виконком, що нічого не робить і такі тарифи затверджує, і що за селищний голова.

Далі я приєднав до справи відповідь від “Київоблгазу” на звернення депутата мого округу, де додатком йшла кількість спожитого газу. Різниця складає понад 200 тисяч кубометрів газу на рік. Тобто втричі більша за фактичний показник. (А газ – головна складова тарифу!)

От судя Кисілевич і питає представника “Мастеренерго”, коли буде перерахунок? А той мовчить – не знає що казати. Бо перерахунку як не було, так нема. Ну йому знову на горіхи перепало.

Суддя обурювався нащо такий представник в суді, який постійно не знає, що відповідати на питання.

Далі я дізнавався, скільки людей “Мастеренерго” на нас працює. На тимчасовій комісії порахували зарплатний фонд. Там понад мільйон на рік. І середня заробітна платня склала на місяць близько 3 тисяч гривень.

Так юристи “Мастеренерго” сказав, що їхні зарплати 1,5 тисячі гривень. А в офісі працює директор, бухгалтер, економіст, юрист і ще якийсь працівник. Хто ж ті інші 25-30 людей? Невідомо.

Суд перенесли на 3 березня, очевидно, щоб скарга на Мацепу мала свій чудотворний ефект і він з’явився таки до суду. Дуже хочу почути його і побачити.

А я сподіваюсь, що до чергового засідання Інспекція по цінам області встигне дати висновок тимчасовій комісії і перегляне такі здирницькі тарифи.

Ігор Чижевський

1 Comment

  1. Михаил Сергеевич 12 Лютого 2011 at 09:39

    Выход из данной ситуации очень простой.У “ГЕРОЯ”данной публикации конфисковать имущество на сумму долга.Только такими жесткими методами можно бороться с такими”ЧИЖЕВСКИМИ”.Это тип людей которые не будут платить по любому хоть и нулевому тарифу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539