За шашлики в лісі світить штраф 170 гривень

6

У зв’язку з відсутністю дощів, міська влада оголосила початок пожежонебезпечного періоду. А це може обернутися для городян зіпсованими святами.

Зокрема, заборонять в’їзд в ліси і парки на території міста – усі неофіційні дороги, крім транзитних, будуть перериті або перекриті шлагбаумами, пише “Комсомольська правда”.

А співробітники лісгоспів разом з пожежниками почнуть нести цілодобове чергування, тож охочим посмажити шашлики буде непереливки.

Не вдасться відпочити і за межами столиці – у лісах області, бо там заборона на розведення вогню діє вже два тижні. Стежать за цим суворо, бо тільки за одні вихідні співробітникам МНС доводиться гасити до сотні пожеж.

“І на Великдень, і на травневі свята підрозділи МНС Києва будуть працювати в посиленому режимі – проводити роз’яснювальну роботу серед відпочиваючих і разом зі співробітниками МВС патрулювати лісопаркові господарства. До речі, в кожному з них є обладнані зони для пікніка – тільки там можна розводити багаття, в інших місцях це заборонено”, – пояснив в.о. начальника відділу зв’язків з громадськістю МНС Києва Олександр Хорунжий.

Тим часом у “Київзеленбуді” кажуть, що порушників штрафуватимуть згідно з Адміністративним кодексом – за розведення багаття в лісі доведеться заплатити від 50 до 170 гривень.

“На сьогодні в місті облаштовані 40 зон для пікніків на площі понад 5 тисяч гектарів. Там є лісові меблі: пеньки-стільці, столики, в деяких є будиночки і дитячі майданчики. Але розводити вогонь можна не скрізь, а тільки там, де стоять мангали або є огороджене камінням місце для вогнища”, – розповіли в прес-службі “Київзеленбуду”.

До речі, наявність мангалів залежить і від виду лісу: у хвойних їх немає взагалі, а в листяних – тільки в безпечних зонах.

Так, на сьогодні пікнік-зони у столиці облаштовані у парках “Дружби народів”, “Перемога”, “Біличі”, затоці “Собаче гирло”.

Також відпочити можна на трасі Київ – Чернігів поряд з постом ДАІ (пікнік-зона “Придорожня”), вул. Братиславській (“Берізка”), вул. Новоросійській (“Веселка”), вул. Жуковій (“Здоров’я”), траса Київ – Бориспіль біля в’їзду в лісництво (“Тростянець” і “Дубки”),

вул. Зрошувальній (“Ялинка”), трасі на село Зазим’я (“Біла Діброва”), трасі Київ – Чернігів біля села Калинівка (“Калинівка”), по трасі Київ – Чернігів перед Броварами (“Зелена галявина”), по дорозі на село Пухівка (“Пухівка”), Житомирській трасі (“Світ”, “Нивки”, “Святошино”) та інші.

У лісі, поблизу вулиці Лісової, що в смт Коцюбинському, на цьому тижні теж була пожежа через недбало залишене вогнище. Лісникам КП “Святошинський лісгосп”, які прибули на місце події через півгодини, вдалося загасити вогонь.

За матеріалами “Української правди. Київ”

6 коментарів

  1. Винни 22 Квітня 2011 at 16:44

    И кого из жителей Коцюбинского это остановит? Хочу увидеть хоть одного коцюбинского мента в лесу)))))))))))))…хотя с таким же успехом можно увидеть хоть одного местного, убирающего за собой мусор))))))))))))

  2. Avrora 4 Травня 2011 at 00:10

    Да на майские в лесу просто ужасно (( Скоро будем отдыхать на одной большой свалке(( Интересно, говорят все бюджетники будут выходить на субботники 14 и 16 мая, а наши глубоко неуважаемые так и будут безмолвствовать? Хоть бы депутаты очнулись, т.к. то, что творится в лесу напротив Лесной 20 и 20а просто ужас!

    З.Ы. мусор за собой всегда уношу в пакете и иногда бесит жлобская ухмылка некоторых отдыхающих, так сказать..

    • fedor100 4 Травня 2011 at 10:58

      Саме після свят з лісниками Святошинського лісопаркового господарства домовлено, що вони дадуть транспорт, мішки, рукавиці (з попередніх суботників у нас і свої є), і буде прибирання біля Лісової 20, 20а, Меблевої 11б.

      Чим більше буде охочих, тим краще. Як правило, приходять до 10 людей. Територію вдається прибрати за 2-3 години. Сміття сортується. Хтось збирає скло, хтось пластик, хтось шприци і т д.

  3. Avrora 5 Травня 2011 at 01:00

    Объявления повесите?
    Кстати, перед выборами задавала Садовскому и Семко, которая могла бы выделить спецмашину как директор мусороперерабатывающей компании, о ликвидации свалки напротив Лесной 20а сразу за погребами – сказали зачем, ведь все равно дальше будут мусорить…

    • Ірина Федорів 5 Травня 2011 at 11:21

      Звіно, оголошення буде висіти. Минулого разу ми вішали по всій Меблевій та Лісовій, але, на жаль, їх позаклеювали задля передвиборчого піару http://kyiv.pravda.com.ua/columns/4cbc26d3883dc/

      цього разу все має бути спокійніше.

      Ви не до тих звертались за транспортом і щодо суботників в лісі. 🙂 Ліс ці люди розцінюють не як ліс, а як приватну власність, яку вони давно роздали.

      Лісники ж Святошинського ЛПГ вже кільканадцять разів виділяли нам свій тракторець з причепом і допомагали вивезти не лише сміття з лісу, але й частину листя поблизу будинку культури, яке ми прибирали восени.

      Я говорила з головним лісником, він сказав, що питання обовязково вирішимо з транспортом – були б люди. Вони жаліються, що з лісників вже перетворилися на двірників лісу, бо тільки тим і замаються, що прибирають…

  4. Avrora 5 Травня 2011 at 14:39

    Ну да, куда лучше заборы вокруг клумб построить за 100 тысяч, чем выделить несколько тысяч и утилизировать все незаконные свалки – около 17 гривень за куб мусора + транспортные расходы.
    А лесников, конечно, жалко, учитывая наш менталитет… Хотя надо признать, что лес около Мебельной 11б чище, чем около Лесной – люди видят, что там свалка и продолжают мусорить или еще хуже сразу за остановкой ходят в туалет! Гуляешь с маленьким ребенком и видишь такое, и не раз..

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539