Результати суботника: зібрано 3 причепи сміття

6

У суботнику на Лісовій, Меблевій та Пономарьова загалом взяло участь близько 50 людей.

Прибирати ліс поблизу селища приїхало навіть кілька киян. За фахом вони юристи, про суботник дізналися завдяки оголошенню в Інтернеті, зранку сіли на машину й приїхали допомогти громаді селища прибирати сміття в лісі.

Але найнесподіванішим учасником суботника став Карен Мадоян – вірменин, який проживав в Грузії, зараз працює керівником офісу Internews-Network в Криму.

Він зголосився прийти на суботник через дві години після того, як приїхав потягом до Києва навідатися до друга, що мешкає у селищі.

“Приємно вже вдруге на суботнику бачити члена виконкому Богдана Слюсаренка. Кажуть, на Пономарьова бачили депутата Боримського, який долучився до суботника, – це теж тішить,” – говорить Юлія, мешканка Чапаєва.

“Ті, хто тут прибирає сьогодні, то ж не вони смітять,” – говорить учасниця суботника Леся, що мешкає на  Меблевій.

“Гуляла я раз з однією молодою мамою лісом. Вона везла коляску з дитиною й пила “Лонгер”. Допила і жбурнула пляшку в кущі. Я кажу, тобі що важко покласти внизу у візок і потім викинути, а вона мені говорить, що то лише одна пляшка. Так кожен так по одній кине і ліс засмічений,” – розповідає про культуру деяких мешканців Еліна з Лісової.

До прибирання лісу батьки залучали своїх дітей.

Хлопцям довірили збирати пластикові пляшки у місцях, де не було шприців та голок.

Хочеться вірити, що з цим поколінням ліс стане вже значно чистішим: вони, швидше за все, самі не смітитимуть.

Лісники святошинського лісопаркового господарства, як і обіцяли, надали транспорт для вивезення сміття, перчатки та пакети для сміття.

Всього було зібрано 3 причепи сміття.

Але на Пономарьова останні мішки заберуть у понеділок ввечері, оскільки лісники один з тракторів терміново завернули, щоб боронити ліс від пожеж, які можуть виникнути через посуху.

Одне з проблемних місць, яке так і не вдалося прибрати – це біля Лісової вздовж лікарні, оскільки там багато сміття змішаного з листям.

Це питання учасники суботника хочуть найближчим часом обговорити й вирішити по можливості за допомогою лісніки лісників та працівників УЖКГ “Біличі”.

Tagged with: ,

6 коментарів

  1. Avrora 16 Травня 2011 at 21:24

    Расскажите пожалуйста где и когда участники субботника будут обговаривать и решать вопрос со свалкой около больницы. Интересно было бы послушать.)

    • Uncle Ы 18 Травня 2011 at 21:43

      Офигеть, вопрос для обсуждения. Надо просто взять и убрать свалку. Готов принести на это выдающееся событие лопату, метлу и поучаствовать. Коцюбинское пролетарское быдлячество достало.

      • Taras 19 Травня 2011 at 15:58

        Похвальна ініціатива 🙂 Здається, ви не брали участі у суботнику, або брали десь на іншій ділянці. Подивіться уважніше на фото – там сміття на камаз, та й лопатою вам буде важко махати, адже це не картоплю копати – сміття за розміром переважно більше за штик звичайної лопати. Але якщо вас це не зупиняє – будь-ласка, я думаю, це був далеко не останній суботник 🙂

        • Uncle Ы 5 Червня 2011 at 22:15

          Я участвовал в субботнике прямо у дома. И частично даже на территории больнички. Три часа практически единолично (пацан один помогал немного) выгребал хлам с участка 10х10 м.

          PS Когда я был маленьким, я как-то увидел на улице аварию – Жигули столкнулись с самосвалом, КрАЗ это были или КамАЗ, я уже не помню, да и не важно. Важно, что собравшиеся вокруг люди (а в 197.. году аварии были редкостью и собирали много народу) взяли этот Жигуль и просто поставили в кузов самосвала. И до сих пор это одно из самых сильных впечатлений моего детства: Жигули над головами толпы на вытянутых руках…

    • fedor100 19 Травня 2011 at 15:17

      Учасники суботнику домовились з начальником УЖКГ, що до нього підійде представник Святошинського ЛПГ, вони підійдуть на місце і вирішать, як це вивезти технікою.

  2. Avrora 20 Травня 2011 at 15:40

    Еще конечно, хорошо бы они договорились о конкретных сроках, а то подождут пока тема уляжется и забудут.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539