Обрані народні засідателі до Ірпінського міського суду

4

До селищної ради звернувся голова Ірпінського суду Київської області Саранюк Л.П. з проханням обрати народних засідателів суду. За результатами голосування депутатів ними стали:

·  Кучма Любов Зіновіївна – завідувачка ДНЗ № 24 “Світлячок”, проживає в селищі за адресою вул. Пономарьова, 28.

·  Червоний Олександр Володимирович – директор Коцюбинської ДЮСШ, проживає в селищі за адресою вул. Пономарьова, 28-а.

·  Собчук Валентин Миколайович – завідуючий інформаційним відділом будинку культури селищної ради, проживає за адресою м. Ірпінь, вул. Жовтнева 56.

·  Білошицька Наталія Вікторівна – майстер цеху ЗАТ „Білицький ДОК”, проживає в селищі за адресою вул. Пономарьова, 6/1.

·  Мойсеєнко Людмила Іванівна – оператор сушильних установок ЗАТ „Білицький ДОК”, проживає в селищі за адресою вул. Доківська, 26.

·  Опанасенко Надія Василівна – завідуюча гуртожитком ЗАТ „Білицький ДОК”, проживає за адресою вул. Дяківська 9.

·  Вільчинська Ніна Петрівна – медична сестра педіатра дільничного КО „Лікарня Коцюбинської селищної ради”, проживає в селищі за адресою вул. Залізнична, 9.

·  Дзевульська Тетяна Янівна – заступник директора з виховної роботи Коцюбинського гуманітарного ліцею, проживає в селищі за адресою вул. Бакала 7.

На питання голови комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку Костянтина Коваленка щодо принципу відбору секретар селищної ради Олександр Ковтач відповів так:

“Ці люди вже там були позаминулого року. Лише цього року треба затвердити. Люди погоджувались з-під палиці. Ледве змусили.”

Закон України “Про судоустрій і статус суддів” передбачає, що судову владу реалізовують професійні судді та, у визначених законом випадках, народі засідателі і присяжні шляхом здійснення правосуддя в рамках відповідних судових процедур.

У червні цього року Президент України підписав прийняті Верховною Радою зміни до Кримінально-процесуального кодексу й інститут засідателів у цьому процесі ліквідовано.

Закон передбачає, що народні засідателі на рівні з суддями, головами судів та їхніми заступниками, судді у відставці, народні засідателі та присяжні мають посвідчення, зразки яких затверджуються Радою суддів України. Згідно з законом, народні засідателі під час розгляду і вирішення справ користуються повноваженнями судді.

На народних засідателів поширюються гарантії незалежності й недоторканості професійних суддів, коли вони виконують свої обов’язки народних засідателів. За виконання своїх обов’язків їм виплачується винагорода, виходячи з середньомісячного розміру заробітної платні чи пенсії, але не менше, ніж посадовий оклад судді відповідного суду, їм відшкодовуються витрати на проїзд і наймання житла, а також виплачуються добові за рахунок коштів Держбюджету.

Роботодавець зобов’язаний звільнити народного засідателя від виконання ним своїх обов’язків на час роботи народним засідателем.

Список народних засідателів затверджується на 4-річний строк і переглядається у разі необхідності, але не рідше, ніж через 2 роки.

Народний засідатель зобов’язаний:

–         своєчасно, справедливо та безсторонньо розглядати і вирішувати судові справи відповідно до закону з дотриманням засад і правил судочинства;

–         дотримуватися правил суддівської етики;

–         виявляти повагу до учасників процесу;

–         додержуватися присяги судді

4 коментарі

  1. Сашко 8 Серпня 2011 at 19:07

    прикольно, все лица “лояльны” к садовскому! это не с проста!!!

  2. Володя 12 Серпня 2011 at 02:02

    Сашу Червоного _дирктора ДЮСШ,не трогать:толковый парень,коренной,хоть что-то делает для села!Не скажу об остальных,но вроде Червоный в лизоблюдстве к Садовскому замечем не был!Вы посмотрите на депутатсписок,там даже люди не из Коцюбинки есть,о чем речь?!
    А в общем досадно_ведь селом руководят люди,не выросшее здесь…Оно им надо?Да,есть Черников и Садовский,но им,видите ли,не нравится наш лес!Вот и все,что они хотят,дорвавшись до власти(а она, оказалась не такая уж маленькая при молчании толпы)…

  3. Сашко 17 Серпня 2011 at 16:07

    А саша червоный получил земельный надельчик от садовского или нет?

  4. Людмила 2 Вересня 2011 at 13:10

    Отак завжди в НАШОМУ селищі обирають. Хто ж обирав???? КОВТАЧ!? САдовський?! Якщо МИ з вами мовчимо, значить нам все подобається. А Садовський бачите на перспективу працює, думає на перед – адже ж мабудь і його судитимуть – за землю… за дороги… за тепло… за тарифи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539