Новий прокурор Ірпеня поновив розслідування кримінальних справ

4

У Генпрокуратурі після останніх публікацій в Інтернеті щодо побудови багатоповерхівок на території лісу поблизу селища Коцюбинське скликали нараду.

У довідці, яка була подана Генпрокурору Віктору Пшонці йшлося:

“Слідчим відділом Ірпінськго МВ ГУ МВС України в Київській області розслідується кримінальна справа порушена 14.07.09 за фактом підробки заяв громадян про вибір місця розташування земельної ділянки на території смт. Коцюбинське Київської обласі, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення документів), яка об’єднана з кримінальною справою.

Порушеною 15.07.09 за фактом заволодіння чужим майном та придбання права на майно шляхом обману та зловживання довірою в ході виділення 501 земельної ділянки громадянами на вулицях, утворених згідно рішення Коцюбинської селищної ради від 25.09.08, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

12.10.11 слідчим СВ Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області винесено постанову про закриття кримінальної справи, на підставі п.2 ст.6 КПК України, за відсутністю складу злочинів, передбачених ч.1 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України.”

Нагадаємо, що на сесії селищної ради, яка відбулася наприкінці вересня, депутат селищної ради і очільник депутатської групи “Спільна мета” Владислав Євстифєєв оголосив, що незабаром кримінальні справи закриють.

Після наради в Генпрокуратурі новопризначений прокурор Ірпеня Андрій Шило 19 жовтня 2011 року вказану постанову слідчих скасував.

У довідці, яку готував Шило для Пшонки, зазначено: “надано ґрунтовні вказівки в порядку ст. 227 КПК України (повноваження прокурора по здійсненню нагляду за виконанням законів органами дізнання і досудового слідства)”.

Нового прокурора Ірпеня призначили через кілька днів після того, як відбулася вереснева сесія селищної ради, на якій дали дозвіл будівельній компанії на розробку документації для забудови лісу.

Раніше він був заступником прокурора Ленінського району міста Севастополя й є автором статті “Вплив нового антикорупційного законодавства на розробку криміналістичної методики розслідування хабарництва”.

4 коментарі

  1. з вулиці Шевченка 27 Жовтня 2011 at 15:15

    Пригадуєте,як на цьомк сайті депутат Черніков знахабніло верещав, що з вже знає день, коли будуть роздані акти на роздерибанену лісову землю. І що тепер скаже депутат Черніков? “Шеф усьо пропало!”??? Ймовірно, тепер Садовський зі своїм поплічником Євстєфєєвим має “рєшать вопрос” з новим прокурором Ірпеня,котрий несподівано зупинив цю аферу. Ця лісова історія набуває інтриги! Що скажете, депутате Черніков?

  2. Сашко 28 Жовтня 2011 at 18:15

    Черникоффь как всегда “прольется словесным поносом”, чего же еще?
    А вот Борыме и Вадику пора мастырить лыжи. Эвстифейка , как всегда , будет в шоколаде -он то ничего не подписывает(ответят только лохи)! И по Ковтачу вопрос?

    • Депутат Черников 11 Листопада 2011 at 22:52

      Посмотри на себя со стороны и пусть люди тобой полюбуются:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539