Вікторе Федоровичу, на Вас остання надія / Колонка автора

10

Дев’ять місяців тому, Ви пообіцяли врятувати ліс. Я передала Вам близько тисячі підписів людей, мешканців Києва та смт Коцюбинське, які просять присвоїти лісу природоохоронний статус Національного парку.

Наступного ж дня я була на прийомі в Генерального прокурора Віктора Пшонки. І він пообіцяв, що це буде контрольна справа.

За цей час пройшли всі суди й жодного рішення на користь прокуратури немає. Програвши апеляцію, прокуратура подала касацію, а потім сама ж її відкликала.Питання: навіщо було три роки витрачати ресурс на цю справу, щоб потім отак “без бою” здати державний інтерес?

Більше того, коли працівник ГПУ прийшов на сесію селищної ради, де мали розглядати протести прокурора, (вдумайтесь, працівник ГПУ на сесію селищної ради) – його вигнали. Селищний голова комусь зателефонував порадитися, попросив дозволу і вигнав. Я не знаю, хто в державі дозволяє селищному голові з зали засідань виганяти працівників ГПУ.

Сесію оголосили закритою, але члени виконкому й інші працівники могли спокійно заходити і сидіти на сесії.

У судовій справі щодо лісу за позовом Київради та прокуратури міста Києва суддя дала негласно зрозуміти, що законне рішення (я наголошую на слові “законне”) вона може прийняти виключно по дзвінку.

Дзвінка, напевно, не було. Суддя побоялася приймати незаконне рішення одноосібно. Вона скликала колегію суддів. Рішення було на користь дерибану лісу. Зараз подана апеляція.

Поки тривають про людське око затяжні й програшні баталії в судах, у лісі з’явився новий паркан, за яким дуже скоро, як кажуть новоспечені власники, побудують 5 багатоповерхівок. А це означає, що без рубки дерев не обійтись. І це автоматично означає, що Ваше слово, Вікторе Федоровичу, порушать.

Звертаюся вдруге до Вас з проханням підписати указ і надати Біличанському лісу, який обслуговує Святошинське лісопаркове господарство, природоохоронний статус Національного парку.

Я вже не вірю ні в систему правоохоронних органів, ні в суди. Я три роки бачу систему з середини.

Від Вашого підпису під відповідним указом залежить екологічна безпека мешканців столиці та прилеглих населених пунктів. Цей ліс площею близько 4 тис га долає наслідки чорнобильської катастрофи й є захисною буферною зоною для Києва. Про що є відповідний висновок Інституту ботаніки НАН.

Якщо держава не виконує свої функції з захисту громадян, громадяни мають право розірвати з нею суспільний договір, але тоді зникає держава як інститут і починається “війна всіх проти всіх”. Від цього ніхто не виграє.

Думаю, багато хто бачив фільм “Законослухняний громадянин”.

Хочу Вам перерахувати людей, які намагалися впродовж останніх трьох років боротись за національний інтерес – збереження рекреаційного ресурсу.

У Ваших силах і компетенції довести всім, що ці люди боролися не марно.

Я вдячна Дарині Чепак та Ірині Дацюк, які організували за два дні підхід до Вас щодо цього питання й дали можливість вручити Вам особисто підписи і звернення. Вони щоразу беруть слухавку й питають, на якій стадії наша боротьба за ліс. Допомагають чим можуть.

Безмежно поважаю Ірину Анкудінову (екс-прес-секретаря Генпрокурора), Мирославу Мушку (прес-секретаря прокуратури м. Києва), Сергія Огородника (працівника прес-служби ГПУ), які фактично щодня болять цим питанням й з’ясовують, що робиться на даному етапі.

Я вдячна Юрію Рибалці (працівнику прокуратури міста Києва), Андрію Сивцю (працівнику прокуратури Київської області) та Аліні Ткаченко (юристу Київради), які стоїчно ходять в суд, до ночі готують всі необхідні документи, щоб довести, що ліс – це ліс, й ніхто не має права його винищувати. З ними ми спільно добували докази для справи.

Чудом (хоча і нерезультативним) можна вважати терміновий виклик до новопризначеного прокурора Ірпеня Андрія Шила після того, як мною був опублікований блог про те, що в селищній раді Вас, Вікторе Федоровичу і Генпрокурора не поважають. І я відповідала на питання: чому на вашу думку В.Ф.Януковича та В.П. Пшонку не поважають.

Я повірила в те, що не всі народні депутати заслуговують на лихе слово завдяки Юлії Ковалевській – депутат від Партії регіонів. Вона вже кілька років для судових справ дістає з архівів ВРУ оперативно документи й пише всі потрібні звернення від народного депутата. Щоправда та ж селищна рада не вважає за необхідне відповідати народному депутату.

Вдячна Лесі Чепурній (прес-секретарю голови фракції Партії регіонів у ВРУ О. Єфремова), яка посприяла тому, що п. Єфремов звернувся особисто до ГПУ щодо цього питання.

Я почала вірити в міліцію, коли Володимир Поліщук (тоді прес-секретар столичної міліції, а зараз прес-секретар міністра МВС) проконтролював, щоб виклик міліції на місце нововиритого котловану відбувся дуже оперативно й ми з лісниками запобігли заливанню бетоном нового фундаменту.

Треба подякувати й Івану Міглазову (прес-секретареві голови Держкомзему), який теж сприяв, щоб в судах Держкомзем надавав належним чином всі докази й стояв на законних позиціях.

Вагому роль зіграла Оксана Збітнєва (прес-секретар О. Попова), яка організовувала зустрічі телевізійників з головою КМДА, де розглядали питання дерибану лісу й просили О. Попова стояти на засадах збереження рекреаційного ресурсу.

Я вдячна Юлії Чудновець (прес-секретарці секретаря Київради Галини Гереги) та Ірині Мартинюк (прес-секретарці голови комісії з питань екологічної політики Київради),

які допомагають донести до Київради важливість цього питання, де нарешті буде створено тимчасову контрольну комісію щодо дерибану лісу.

Не можна не захоплюватись екологами Інституту ботаніки та лісниками, які погодилися говорити на камеру щодо цієї теми три роки тому фактично через кілька днів, коли було вбито їхнього колегу Олександра Гончарова за інтерв’ю про Жуків острів.

Я вдячна редакції “Української правди”, зокрема Олені Притулі, Ірині Балачук, за підтримку, а також редакції “Українських новин”, “Дела” та “Kyivpost” та десяткам інших ЗМІ, які підтримують цю тему.

Хочу подякувати особисто Олені Данько з “Нового каналу” та Олені Несміян з “1+1”, які допомагали у висвітленні цієї теми.

Дякую редакції СТБ “Вікна-Новини”, для якої ця тема вже стала просто до болю рідною. Настільки, що у зверненні до Вас, Вікторе Федоровичу з проханням надати лісу природоохоронний статус Національного парку поставив свій підпис в тому числі й Голова Правління телеканалу Володимир Бородянський.

Взагалі перелічувати можна ще десятки сторінок людей й посад й відзначати їхню роль в цій справі. Залишається одне питання, яке так і не розкрите.

Хто ж стоїть за аферою, яка коштує державі мільярди доларів, що стільки чинів і людей, не можуть на це вплинути?

Ще раз прошу Вас, Вікторе Федоровичу, скористатися своїм правом й підписати указ, присвоївши лісу статус Національного парку.

Ви – фактично єдина надія у вирішенні цього питання.

І є в мене ще одна мрія. Я хочу бачити, як в апеляцію прийдуть від прокуратури міста Києва прокурор Анатолій Мельник, від Київради Галина Герега, а від КМДА – Олександр Попов.

Можливо, тоді, суд увірує, що справа має загальнодержавне значення й перебуває на контролі Президента. І тоді рішення суду буде законним.

Законослухняний громадянин,

Ірина Федорів. УП.

Tagged with: ,

10 коментарів

  1. Коцюбинчанин 5 Березня 2012 at 13:02

    І знову піар….

  2. Александр 5 Березня 2012 at 13:19

    От уже зады позализывала)))) аж в самом деле можно поверьть в благие намерения писаки…

  3. з вулиці Шевченка 5 Березня 2012 at 16:24

    Молодчина Ірина! Молода, тендітна дівчина самотужки наводить жах на Садовського і Ко!

  4. Александр 6 Березня 2012 at 17:56

    Який там жах вона наводить?)) Чистый пиар и отработка денег. Благодаря таким активистам как она, люди и будут жить в полуразваленных домах без тепла и света… т.к. развития селу нет и не предвидется с такими писаками. Никто не предложил вариант развития села, а вот пообсуждать, да обвинить кого то – это народ сразу нашелся!! Полный вперед КОЦЮБИНЧАНЕ!!

    • Сергій 7 Березня 2012 at 21:06

      Розвеселили)))) от компашка садовських-євстєфєєк справді всіх коцюбинчан, якщо ще не обігріла, то “нагріла” вже точно!))

      хто як жив у халупі – той при такому “розвиткові” і житиме в халупах.
      а хто жив у котеджі – той ще й великим домовласником стане за рахунок лісу і темноти громадян.

      Згадайте забудову дитячого садка. Висотку вигнали, а замість кімнат для дітей – руїни для нариків по сусідству з діючим дитсадком. ВІЛ-СНІД, купа шприців і поряд бавляться діти “щасливих” батьків, яким поталанило віддати дитину до садочка.
      Оце так господарники, твою мать! Гнать таких втришиї!

      А то буде як до революції: “Чия земля? Пана Садовського! Чий кооператив? Пана Євстєфєєва! Чиї хороми? Доньки Ковтача! …….. А де наш ліс? На старих фотографіях на стінах тих самих халуп”.

    • lyda 8 Березня 2012 at 12:48

      Александру наверное “неймется” и себе наварить на чужих проблемах. Ведь так называемое “развитие” по Садовскому предполагает развитие и благоденствие Садовского и к нему приближенных! Нам такое развитие не нужно – хватит грабить людей!

      • Александр 13 Березня 2012 at 13:07

        Чужих проблем нет. Проблема либо есть либо ее нет. Каждый из осуждающих Садовского и ко, хать одно предложение развития села внес??? Уверен,что нет. То конечно, о каком развитии может идти речь?

  5. избиратель сельрады 9 Березня 2012 at 20:27

    Вопрос к Ирине Федорив. Подскажите, если в теме: Садовский имеет право избираться на третий срок? Или его “правление” – дерибанщина лесной земли ограничено, к счастью, двумя сроками?

    • Ірина Федорів 13 Березня 2012 at 14:47

      Президент не може більше 2 строків. Голови селищних рад і міст – скільки завгодно, якщо інше не постановив суд (напр. кримінальні справи, судимості і т д).

  6. lyda 12 Березня 2012 at 12:52

    В Коцюбинке есть зона облегченного режима-вот туда Садовского и его гопкомпанию нужно “избрать” на несколько каденций! Хотя по сути дело тянет на “вышак”, а значит колония строгого режима! Что тоже не плохо.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539