Заступник Генпрокурора розповів журналістам про лісові справи

6

Заступник Генерального прокурора України Михайло Гаврилюк поінформував журналістів про вжиті органами прокуратури заходи для збереження «Біличанського лісу».
За його словами, органи прокуратури вивчили законність двох спірних рішень Коцюбинської селищної ради.

Першим рішенням селищної ради 501 громадянинові було виділено земельні ділянки загальною площею 70 га. При дослідженні всіх обставин встановлено, що ці 70 га землі, які були виділені, не входять до меж смт. Коцюбинське, а самі ділянки належать до лісового фонду. Таким чином селищна рада перевищила свої повноваження, перебравши на себе компетенцію Кабінету міністрів України щодо розпорядження землями лісового фонду.

На сьогодні органами прокуратури стосовно виділення згаданих земельних ділянок заявлено 46 позовів, що знаходяться в судах. На розпорядження цією землею судами накладено арешти. Відповідно, відчуження ділянок або будівництво на них – незаконні.

Іншим рішенням Коцюбинська селищна рада виділила 1374 громадянам під будівництво земельні ділянки загальною площею 630 га. Фактично, на сесії селищної ради було прийнято рішення про погодження проекту забудови, а не про землевідведення. У вересні минулого року прокуратурою Київської області подано адміністративний позов до Київського окружного адміністративного суду, де наразі він і перебуває на розгляді.

Таким чином, на сьогодні органи прокуратури вжили вичерпних заходів щодо усунення тих порушень, які допустила Коцюбинська селищна рада. Це питання і надалі перебуває на постійному контролі прокуратури Київської області.

М.Гаврилюк також повідомив про те, що Святошинським районним відділом внутрішніх справ м. Києва встановлені й зафіксовані факти самовільної рубки: «Справді, зрубано 46 дерев. Загальна сума збитків становить 238 тис. грн. Особи встановлюються, я думаю, що найближчим часом вони будуть притягнуті до відповідальності».

На запитання журналіста щодо перспективи знесення фундаментів, а також паркану в лісі, нещодавно встановленого однією з будівельних компаній, М.Гаврилюк ще раз наголосив, що на арештованих судами земельних ділянках будь-яке будівництво є незаконним, і правоохоронні органи будуть реагувати на ці факти.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

Tagged with: ,

6 коментарів

  1. Серж, Понамарьова 5 Березня 2012 at 23:26

    А де ЦЯ РЕАКЦІЯ? Паркан – стоїть!

  2. Шерлок Холмс 6 Березня 2012 at 10:07

    В этой афере выиграли люди, приближенные к Садовскому и его гоп-компании. Они ведь знали, что все это незаконно и “свои” участки удачно продали, получив за это немалые наличные деньги. А теперь они красиво умоют руки,мол, а что мы?!? Мы ведь хотели как лучше для коцюбинчан! А вот клятая прокуратура ( и даже пап Янукович!) почему-то против Коцюбинского и его жителей. А где комментарии безработного депутата-юриста Черникова, который утверждал, что уже этой зимой Коцюбинское разрастется аж до поймы реки Ирпень???

  3. Іван 12 Березня 2012 at 09:10

    Відволікає увагу! Тягне час!!! Підтверження-Садовський та Євстифеев на свободі!

  4. lyda 12 Березня 2012 at 12:57

    на прошлой неделе приезжал отчитываться депутат Мельник с ментовской академии! Думаю не последнее лицо в земельном дерибане! Кто знает что он говорил?

  5. Шерлок Холмс 15 Березня 2012 at 08:46

    Ирпенский депутат в Верховной ЗРАДЕ – ПЭтя Мельник слишком мелкая сошка для дерибана такой дорогой земли. Мельник – всего лишь подтанцовка, а солируют иные – донецкие.

  6. Сашко 15 Березня 2012 at 12:38

    Говорят что Петя Мельник, после так называемого “отчета” вышел весь мокрый и покрытый пятнами-так ему “дали дрозда”. Будет знать как приезжать “лапшу вешать”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539