Герега: Київ не віддасть ліс Коцюбинському

0

Столиця ніколи не відмовиться від 4 тисяч га Біличанського лісу, на які претендує селище Коцюбинське.

Про це на брифінгу 15 березня заявила секретар Київради Галина Герега.

За її словами, на засіданні міськради депутати планують створити спеціальну комісію з вивчення цього питання.

“До нас звернулася селищна рада для того, щоб ми затвердили їм проект землеустрою про погодження меж. Ми такий проект не можемо погодити,бо це землі Києва, які належать КП “Святошинський лісгосп”. Вони до нас звернулися ще місяць тому. Ми не погодили селищній раді проект землеустрою”, – відзначила Герега.

Вона наголосила, що столична влада не збирається погоджувати такий проект рішення, оскільки має зберегти територію Біличанського лісу – “легенів столиці”.

“Подумайте самі – 4 тисячі га! Невже Київ зможе віддати таку кількість?! Ми ніколи на це не підемо і будемо боротися до останнього!”, – підсумувала Герега.

Як відомо, у попередні роки селищна рада Коцюбинського відвела близько 100 га лісу, що належить столиці. А зараз намагається відвести кооперативам ще 600 га.  

Крім того, влада Коцюбинського звернулася до Київради з проханням затвердити проект землеустрою про розширити межі селища майже на 3,5 тисячі га за рахунок кївського лісу.  

Українська правда. Київ 

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539