У мешканців вулиці Лісової через перепад напруги згоріла побутова техніка / ВІДЕО

0

На їхніх подвір’ях повно смажених жабів. На кухні не лишилося жодної справної жарівки. Усе через стрибок напруги, що стався днями в Коцюбинському.

Приватний сектор Лісової підраховує збитки. За секунду-бо позбулися холодильників, комп’ютерів, мікрохвилівок і решти електричного й дорогого обладнання.

Жаби пристрибали на подвір’я коцюбинчанки й тут знайшли свою смерть.Нині Ірина тішиться, що сама не опинилася на місці нещасних земноводних. Напруга в її будинку стрибнула аж до трьохсот вісімдесяти вольтів.

Ніхто довкола дроту заземлення, не мав шансів вижити.

Окрім мертвих жабів, про вчорашню пригоду Ірині залишаться й вагоміші спогади. Майже вся техніка в її домі тепер або піде на смітник, або ж вимагає дорогого ремонту.

“Холодильник, який непрацює, ні один компрессор. Крім світла, у холодильнику більше немає нічого. Мікрохвилівка, яка зараз не працює,” – бідкається постраждала Ірина Трофимова.

До того ж вчора повибухали лампочки. Через розетку, яка задиміла, ледь не сталося пожежі. Таких як Ірина – ціла вулиця. Підвищена напруга знищила добро відразу в кількох десятках будинків.

А все через ось дріт, що постачав струм. Його вчора зірвало вітром. Дріт – власність обленерго. У компанії виправдовуються. Мовляв, не винні, то все – негода.

“Як ви бачите погоду за вікном на сьогоднішній день, бувають аварійні ситуації, які пов’з форс-мажорними обставинами, коли обриви проводів не залежать від енергопостачальників,” – пояснює Тетяна Тарасюк, заступниця директора з правової підтримки ПАТ А.Е.С. “Київобленерго”.

Людей виправдання не переконують, його вже не раз латали.

Нині посеред вулиці радяться, як із установи стягнути вартість усієї зіпсутої техніки. У обленерго кажуть: збитки відшкодують, та тільки якщо люди зберуть усі необхідні документи, зокрема й чеки на кожен електропристрій. І доведуть вину компанії. Юристи ж застерігають, повернення грошей – процес довгий, до кінця з постраждалих не доходить майже ніхто.

“Тактика енергопостачальної компанії спрямована на затягування процесу, для того, щоб незадоволення, яке має місце на початку з часом приглушилося, і якомога менше людей дійшло до етапу, коли дійсно енергопостачальна компанія буде розраховуватись за завдану шкоду,” – розповідає адвокат Андрій Нечипоренко.

Люди налаштовані рішуче й уже збирають необхідні документи, аби судитися. І з жахом дивляться угору. Там висять ще кілька дротів. Таких, як той, що вкоротив віку їхній техніці.

За матеріалами СТБ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539