Попов: Київська влада не складатиме зброї у боротьбі за Біличанський ліс

0

Київська влада подала заяву про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України, що визнає легітимними рішення Коцюбинської селищної ради стосовно збільшення меж селища на 4 тис га за рахунок земель міста Києва. Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Київська влада не складатиме зброї у боротьбі за Біличанський ліс – власність київської громади та одну з найбільших рекреаційних зелених зон столиці. Ми вже задіяли різні методи боротьби: відстоювали свою позицію у судах, домоглися ухвалення рішення про створення тут Національного парку, зверталися до Голови Верховної Ради України та навіть до Президента України. Сьогодні ми зробили наступний крок і я переконаний, що справедливість та здоровий глузд у решті решт переможуть», – заявив Олександр Попов.

Проте, зауважив очільник КМДА, додатковим ускладненням може стати той факт, що рішення про допуск справи до перегляду Верховним судом України приймає той самий Вищий адміністративний суд України, який і ухвалив спірне рішення.

Нагадаємо, 9 жовтня 2012 року Вищий адміністративний суд України розглянув касаційну скаргу Коцюбинської селищної ради про визнання повноважень сільради управляти землями Біличанського лісу. За результатами розгляду було скасовано постанову Київського апеляційного суду від 21 червня 2012 року, винесену на користь киян. Таким чином, близько чотирьох тисяч гектарів лісу, який вважається територією Києва, Коцюбинська селищна рада може віддати під будівельний майданчик для чергового котеджного містечка. Цей ліс завжди був природним щитом Києва, а під час Чорнобильської катастрофи фактично уберіг місто від радіоактивного пилу. І сьогодні надважливо зберегти цю невід’ємну частину зелених легенів і екологічного захисту столиці.

За матеріалами сайту КМДА.

Tagged with: , ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539