Головного редактора сайту УНІАН змінили через цензуру про Біличанський ліс

0

Адміністрація інформаційної агенції УНІАН, розглянувши конфліктну ситуацію, що склалася в департаменті інтернет-проектів – редакції сайту УНІАН (тодішній головний редактор Микола Кондратенко вимагав у редакції зняти новину про акцію активістів під Адміністрацією Президента щодо захисту Біличанського лісу), прийняла низку кадрових рішень.

Про це йдеться в повідомленні агенції.

За фактом перевищення керівником департаменту інтернет-проектів, головним редактором сайту УНІАН Миколою Кондратенком службових повноважень у частині погроз накладення стягнень, не передбачених трудовим законодавством України, вирішено провести внутрішнє службове розслідування.

На час проведення внутрішнього службового розслідування Миколу Кондратенка перемістять в інший структурний підрозділ УНІАН.

Шеф-редактору УНІАН Михайлові Ганницькому доручено визначити для пана Кондратенка нові посадові обов’язки.

Замість Кондратенка виконувачем обов’язків головного редактора сайту УНІАН призначено Мар’яну Олійник, яка раніше працювала у газеті “День”, журналах “Главред” і “Український тиждень”, в інтернет-виданні “Главред”.

Нагадаємо, 26 жовтня п’ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку гендиректора Вадима Осадчого.

Приводом до цього стало те, що гендиректор на підставі службової записки керівника інтернет-проектів Миколи Кондратенка оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком “На Банковій – пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою”.

Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий, коментуючи ситуацію, сказав, що деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об’єктивністю і суб’єктивністю.

31 жовтня шестеро редакторів сайту УНІАН оприлюднили відкритий лист до Вадима Осадчого, у якому навели факти цензури з боку керівництва, зокрема Миколи Кондратенка.

За словами співробітників УНІАН, керівництво заборонило висвітлювати діяльність президента Віктора Януковича в негативному ключі, а також на період виборів зобов’язало відстежувати активність лідера комуністів Петра Симоненка й одного з кандидатів-мажоритарників у 218-му виборчому окрузі.

Джерело: TVI

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539