Майже 40 % коцюбинчан за приєднання до Києва

0

У селищі Коцюбинське соціологи опитали 400 мешканців. Загалом у населеному пункті кількість громадян старших 18 років становить понад 10 тисяч осіб.

З-поміж респондентів соціологічного опитування було 180 чоловіків та 220 жінок. Вік опитаних: від 18 до 30 років – 100 осіб, від 31 до 50 років – 146 осіб, від 51 року і старші – 154 особи.

Опитування, яке тривало з 22 лютого до 5 березня 2013 року, проводив Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS на замовлення одного з політиків Приірпіння.

Редакція Сайту громади селища, як і обіцяла, оприлюднює результати соціологічного опитування.

158 коцюбинчан відповіли “однозначно так” – це 38 %;

38 мешканців селища відповіли “скоріше так” – це 9,5 %;

86 громадян відповіли “скоріше ні” – це 21,5 %;

78 респондентів відповіли “точно ні” –  це 19,5 %.

46 коцюбинчан – 11,5 %

Нагадаємо, 13 березня депутати селищної ради попри те, що знали попередні результати соціологічних опитувань, не вагаючись, практично всім депутатським корпусом проголосували проти приєднання.

На місцевому рівні наприкінці минулого року законодавство унеможливило проведення місцевих референдумів.

Селищна рада, яка має представляти інтереси мешканців селища й приймати рішення, які відповідають інтересам громади, фактично прийняла рішення, яке суперечить, згідно з опитуванням соціологів, думці близько 50 % коцюбинчан, більша частина яких висловилися однозначно за приєднання селища та швидше за приєднання.

Окрім питання щодо приєднання селища Коцюбинське до Києва, соціологи цікавилися такими питаннями як актуальні проблеми селища, оцінкою роботи місцевої влади над вирішенням цих проблем, бажанням населення провести дострокові вибори ради тощо.

З дозволу соціологів та замовника соцопитування редакція планує оприлюднювати щотижня думку громади селища щодо цих та інших питань.

Загалом подібні опитування проводили в Ірпені, Гостомелі та Ворзелі. Загальна кількість опитаних становить 2 000 осіб. Опитування замовнику обійшлось у 19 тисяч доларів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539