Ірпінський депутат Прилипко відбирає землю у гостомельчанина

1

Авторка: Олена Жежера

Депутат Ірпінської міської ради, який нещодавно відкрив на гостомельському озері несанкціонований пляж, тепер відібирає у мешканця Гостомеля земельну ділянку.

“Меценат”, саме так Юрія Прилипка величали під час відкриття пляжу, вирішив обладнати стоянку для автомобілів поблизу озера для відпочивальників.

Почесний житель селища накинув оком на ділянку простого і “непочесного” гостомельчанина, який має акт права власності на цю землю. Той і гадки не мав, що його приватна власність стане за волею “мецената” громадським паркованням.

“Напередодні відкриття пляжу Прилипко мені сказав, що в день відкриття пляжу треба буде десь поставити 5 машин, бо приїдуть якісь міністри та інші високі гості. Я погодився надати свою ділянку під стоянку на один день,” – розповідає постраждалий Вадим Литвиненко.

Прилипко навіть пообіцяв, зі слів Литвиненка, заплатити чоловікові 400 грн за оренду, але грошей чоловік досі не бачив.

Наступного дня на приватну територію вже почали заїжджати автівки. Відпочивальникам, пояснюють місцеві, байдуже, чия земля, головне, щоб можна було десь поблизу озера припаркуватися.

Литвиненко почав робити зауваження відпочивальникам і звернувся до Прилипка, аби той не дозволяв ставити машини на його приватній території.

“Зараз ділянку машини укатали в асфальт. Там щодня стоїть більше сотні автомобілів. На мою вимогу прибрати машини з моєї території Прилипко сказав, що може взагалі в мене ту ділянку забрати. Сказав, якщо я за три роки не побудувався, він у мене її забере. Сказав, що говорити нема про що – зустрінемося в селищній раді,” – додає Литвиненко.

Днями чоловік з рідним братом вирішили самотужки протистояти свавіллю Прилипка. Вони закопали стовпи, натягли колючий дріт і загородили ділянку. Але через годину паркан був розібраний працівниками пляжу, як ті зауважили: “за наказом Прилипка”.

“Усе було зроблене під керівництвом Прилипка. Без його команди ніхто там палець об палець не вдарить. Розібрали мій паркан, стовпи десь на пляж забрали… І сьогодні там знову стоянка. На мої зауваження: “Що ж ви робите?” – вони сказали: “Тобі що зараз хлопців викликати, що вони вам ребра переламали чи хочеш судитися з нами років тридцять?”, – скаржиться гостомельчанин.

Депутат Ірпінської ради дивується, чого власник земельної ділянки незадоволений.

“Хай постоять там машини неділю-дві і зроблять отдєльну стоянку. Бред какой-то.. Нехай будує і шо хоче й робить.. Там місце Кириченко отводить. Трошки там постоять люди – нічого страшного. Потом йому за те все заплотять, чого переживати,” – каже Юрій Прилипко.

Але простий громадянин вирішив відстоювати свої права. Після інциденту Литвиненко зателефонував до міліції й викликав дільничного. Також звернувся за допомогою до селищного депутата Юрія Марчука.

Прочекали правоохоронців півдня але ті, з слів гостомельчан, на виклик так і не з’явився.

“Можу припустити, що дільничний зумисно не поспішав на місце події, так як винуватцем був Юрій Прилипко. Річ у тім, що міліцейська частина в Гостомелі вже близько місяця знаходиться в приміщенні офісу Юрія Прилипка. Раніше правоохоронці ділили приміщення з пожежною частиною на вулиці Луговій. Можливо, була команда: “не квапитись”, – зазначає депутат селищної ради Юрій Марчук.

Аби розібратися в ситуації Вадим Литвиненко запросив на свою земельну ділянку селищного голову Гостомеля Анатолія Кириченка та голову земельної комісії та інспектора благоустрою в одній особі Дмитра Омельченка.

Посадовці дали зрозуміти, що в конфлікт із Прилипком вступати не хочуть і запропонували, зі слів Литвиненка, йому надати замість цієї ділянки іншу. Свою ж власну ділянку вони радили не чіпати й залишити під автомобільну стоянку.

Щоправда, коли редакція поцікавилась у міського голови Анатолія Кириченка про його ставлення до конфлікту між депутатом та громадянином, він відповів на запитання журналіста так:

“У Литвиненка є державний акт. Я приїжджав на місце – дивився. Я вважаю, що це неподобство і треба захищати свої права. В міліцію треба йти, якщо наїжджає Прилипко. Ми на боці Литвиненка. А Прилипку ми порадили там далі пісок засипати щебенем і зробити стоянку. Будуються люди чи ні – це їхні питання. Акт на землю є – це його власність і ніхто не може його забрати”.

Гостомельчанин у дієвість місцевої влади не вірить.

“Припускаю, що Кириченко з Омельченком в цьому питанні лобіюють інтереси Прилипка. На пропозицію щодо обміну ділянки я відповів відмовою. Тоді мені сказали – хочеш воювати з Прилипком – воюй. На скільки я зрозумів, підтримки від них ніякої не буде”, – говорить Литвиненко.

Не дочекавшись допомоги на місці Вадим Литвиненко поїхав до Ірпінського відділення міліції.

“Там усі вже були в курсі події, попросили у мене копію державного акту й зареєстрували мою заяву. Повідомили, що вона буде розглянута протягом 10 днів”, – розповідає Литвиненко.

Правоохоронці факт отримання заяви підтвердили й обіцяють найближчим часом прокоментувати ситуацію.

Окрім правоохоронних органів, Литвиненко звернувся й до Народного депутата Вячеслава Кутового.

“Ситуація з діями Прилипка в регіоні нагадує справу Лозинського. Вже зараз видно, що ніяких позитивних зрушень у цій справі не буде. Фактично, ми маємо загрозу життю Вадима Литвиненка та членам його родини. Мати Литвиненка через психологічний тиск з боку депутата днями потрапила до лікарні з серцевим нападом. Так люди потерпають від людини, яка, можна сказати, “тримає” майже весь Ірпінський регіон. Він би ще, до прикладу, в будинок Литвиненка відкрив громадський туалет для відпочивальників або його будинок перетворив на готель,” –  обурюється Олексій Туровський, помічник Вячеслава Кутового.

“Ми вже підготували відповідні звернення на прокуратуру, міліцію, Гостомельську селищну раду, щоб вирішити це питання, згідно з законом, який, очевидно, на користь Литвиненка. У нього є державний акт,” – додає Туровський.

За словами Литвиненка, люди, які живуть на вулиці навколо озера незадоволені тим, що майже цілодобово під їхніми будинками молодь влаштовує гулянки.

“Більшість місцевих мешканців проти пляжу. По-перше всі п’яні, бо на березі продають алкоголь. По друге – цілодобово грає музика, а ближче до ночі починаються п’яні розбірки та бійки”, – говорить Литвиненко.

Наразі місцеві мешканці розпочинають збір підписів проти зони відпочинку біля їхніх будинків.

Авторка: Олена Жежера, журналіст

1 Comment

  1. Туровський Олексій 11 Липня 2013 at 13:33

    Завіз сьогодні звернення в міліцію. Цікаво, як швидко відреагують. Запит Кутового до Міністра МВС щодо бездіяльності Скудара досі перебуває на стадії опрацювання Міністром (ведеться службове розслідування)…

    95.158.2.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539