Браслети для злочинців обійшлись нам у понад 2 мільйони

0

Кожен такий браслет, якого так легко позбувся Мельник, коштував близько 4 тисяч гривень, повідомило джерело редакції в правоохоронних органах.

Таких браслетів закупили понад півтисячі,тому лише вони без програмного забезпечення й іншого обладнання обійшлися у понад 2 мільйони.

Зараз в Україні майже півсотні громадян носять такі браслети в різних областях України, але для Київської області це був перший досвід, тому правоохоронці змогли вдягнути браслет Мельнику лише пізно увечері 7 числа за дві години до того, як спливав термін, що його визначив слідчий.

Екс-заступник міністра внутрішніх справ Генадій Москаль вважає, що правоохоронці мали б поставити суддю до відома, що не мають відповідних фахівців для обслуговування таких систем та пристроїв.

Москаль також звнуватив міліцію в тому, що на Мельника одягнули контрабандний браслет.

“Це просто сміх! Немає ніяких браслетів! Це міф! Міліція заявляє, що браслет неушкоджений. Як він сповз із руки? Що це за браслет? Може, китайський, дитячий чи сувенірний? Міністерство внутрішніх справ не закуповувало ніяких браслетів. Цей браслет контрабандний, 100 відсотків. Хтось передав, у “Борисполі” зустріли, одягли на Мельника, показали журналістам. Це сюжет для гумористичного шоу”, – коментує ситуацію Генадій Москаль журналістам “Радіо свобода”.

Але МВС ще кілька днів тому надало офіційно редакції сайту громади Селища інформацію про кількість закуплених браслетів і цю інформацію підтверджує і “Вісник державних закупівель”.

В суботу після заяви Москаля у МВС України наголосили, що саме такими браслетами послуговується низка європеських країн, вважаючи їх надійними.

Нагадаємо, що в четвер увечері близько 19:00 правоохоронець вручив мельнику повістку до суду, який у п’ятницб міг змінити його домашній арешт на утримання під вартою через те, що Мельник спробував позбутися свого майна, на яке був накладений арешт.

Увечері сигнал зник і, як повідомляють джерела редакції в правоохоронних органах, через деякий час він знову з’явився й до ранку не зникав. До будинку сестри Петра Мельника, де він за рішенням суду і відбував свій домашній арешт, зранку навідались правоохоронці, які й виявили неушкоджений браслет в кімнаті.

Мельника оголосили у всеукраїнський розшук. У суботу один з двох адвокатів Мельника Олексій Назаренко повідомив, що нібито втікач телефонував слідчому й висловив готовність повернутися під домашній арешт.

Цю інформацію редакції сайту громади Приірпіння спростували у МВС.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539