Київрада звертається до Верховної Ради щодо меж столиці

0

Прокуратура визнала землі Коцюбинського територією Києва, Київ, селище Коцюбинське, прокуратура Києва, КМДА, кримінальна справаУ понеділок зранку під час штурму Київради депутати встигли проголосувати за звернення до парламенту щодо меж міста Києва.

“Враховуючи ситуацію, що склалась із незаконними діями Коцюбинської селищної ради Київської області щодо розширення території селища за рахунок земель лісового фонду м. Києва, Київська міська рада звертається до Верховної Ради України з проханням якомога швидше розглянути питання щодо встановлення меж столиці України – міста Києва.

Зволікання з прийняттям цього рішення може коштувати Києву тисяч гектарів унікального Біличанського лісу, який захищає столицю від негативного впливу важких металів і сполук”, – наголошує Денис Москаль, голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

“Вкотре звертаю увагу народних депутатів на те, що встановлення меж столиці допоможе врятувати Біличанський ліс від знищення. Сподіваюсь, що на звернення Київради відреагують перш за все народні депутати, які пройшли до парламенту за мажоритарними округами у Києві, парламентарії, які раніше були депутатами Київради, і народні обранці, котрі увійшли до складу міжфракційного об’єднання “За збереження Біличанського лісу”, – зазначив Денис Москаль.

Депутат Київради Москаль підкреслив, що встановлення меж міста Києва є виключною компетенцією Верховної Ради відповідно до ст. 85 Конституції України.

“На моє переконання, оскільки Київрада вже проголосувала своїм рішенням за те, щоб весь ліс із чітко окресленою площею став Національним парком, а Коцюбинська і Гостомельські ради своїми незаконними діями засвідчили, що вони роздають в приватну власність рекреаційний ресурс держави, то Біличанський ліс має бути затверджений як територія міста Києва. Я на стороні тих, де ліс буде більш захищений,” – повідомляє редакції голова найбільшого у Верховній Раді міжфракційного об’єднання “За збереження Біличанського лісу”, до якого увійшли практично представники всіх політичних сил.

Відповідний проект указу про надання лісу природоохоронного статусу Національного парку вже пройшов всі погодження й перебуває на розгляді Адміністрації Президента України,” – додає Кутовий.

У проекті меж Київради, який подавали до парламенту, столичні депутати пропонують включити селище Коцюбинське, яке вкраплене в територіюстлиці, в межі міста Києва.

Голова міжфракційного депутатського об’єднання “За збереження Біличанського лісу” Вячеслав Кутовий зазначив, що питання щодо приєднання селища повинне бути вирішене на місцевому референдумі мешканцями селища.

Результати соціологічного опитування в селищі Коцюбинське, яке проводив Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS, показали, що майже 40 % мешканців висловились за приєднання до столиці. Близько 10 % скоріше за, ніж проти.  12 % ще не визначились. Інші або проти, або скоріше проти, ніж за.

Нагадаємо у 2008 році депутати Коцюбинської та Гостомельської ради незаконно роздали сотні ділянкок в Біличанському лісі місцевим депутатам, їхнім родичам та підставним особам.

Як виявилось, 100 ділянок стали власністю голови профільної земельної комісії Коцюбинської селищної ради Владислава Євстифєєва, а телефон реєстрації житлово-будівельних кооперативів, на які хотіли завести сотні гектарів лісу, ідентичний телефону приймальні депутата київської облради Вадима Башуна.

Прінтскрін із сайту ОДА – телефон Башуна відповідає телефонам кооперативу

Депутат Ірпінської ради Валерій Пєший відкрито заявив про те, що і він, і місцеві депутати стоять за цим розподілом рекреаційного ресурсу держави.

Син депутата Пєшего очолив один із кооперативів ЖБК.

Син Пєшего в 21 рік отримав для кооперативу з 75 гектарів столичного лісу

Станом на зараз акти права власності на ділянки в Біличанському лісі прокуратура скасовує в апеляції.

 Редакція наводить повністю текст звернення Київради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539