Нові “зелені” класи: уроки для сталого розвитку планети

1

WWF Save Forest

До 1 вересня у загальноосвітній школі № 5 міста Буча міністр екології Олег Проскуряков відкрив нову програму – “Освіта для сталого розвитку”.

До школи, де буде поглиблений курс екологічної тематики, Проскуряков цьогоріч віддав свою дитину.

Школярі цього освітнього закладу відтепер матимуть змогу користуватись під час своїх занять мультимедійною дошкою, яку подарували в школі в рамках проекту, який підтримує ОБСЄ та зокрема Швеція.

“Екологічна політика держави зараз є одним з пріоритетів, тому разом із Міносвіти ми пропонуємо ввести в усіх школах уроки екології, створити “зелені” класи. У деяких школах, в тому числі й цій, ми робимо пілотні проекти цього року. Потім ми плануємо це сертифікувати і поширити на всю Україну. Якщо всі діти з дитинства будуть знати, що свою країну треба оберігати, охороняти і розуміти, що чисто не там де прибирають, а там де не смітять, то у нас буде наступна генерація з новою культурою,” – зазначає профільний міністр Олег Проскуряков.

Окрім мультимедійної дошки, в рамках проекту школярі отримали комп’ютер, проектор та роутер.

“Я мешканець Бучі, тому, враховуючи, що це пілотний проект, мені буде легше контролювати реалізацію цього проекту в регіоні, який є одним з рекреаційних центрів Київщини. На початку цього року аналогічні проекти стартують, окрім в Бучі, в Ірпені та Ворзелі. Наступного року ми плануємо такий проект запустити в Коцюбинському,” – додає міністр.

Дирекція 18 школи селища Коцюбинське уже зацікавилась таким проектом.

“Ми будемо брати участь у цьому проекті. Я говорив з відповідальною людиною, яка курує цей проект у Київській області, а також домовився про співпрацю з Ірпінською школою №2, яка вже працює, згідно з новою методикою, кілька років. До кінця календарного року ми плануємо провести підготовку до участі в проекті. Також відбудеться навчання вчителів, які будуть безпосередньо працювати з дітьми за такою методикою,” – розповідає Ігор Лошицький, директор ЗОШ № 18 селища Коцюбинське.

Програма передбачає передачу школі посібників, за які не доведеться додатково платити батькам.

На 1 вересня від ОБСЄ школярі в Бучі отримали тематичні “Зелені пакети”, до якого входять зокрема й диски з казками на еклогічну тематику.

Екодружню культуру в школярів виховуватимуть за методикою, яку розробляє Нацакадемія педагогічних наук України та громадські організації, з-поміж яких швецька організація “Глобальний план дій”.

1 Comment

  1. Татьяна 8 Вересня 2013 at 15:24

    Шановний Ігор Лошицький, директор ЗОШ № 18 селища Коцюбинське, прошу Вас перед тим як почати брати участь в даному “Зеленому” проекті подивитись на те як і де живуть і зростають учні Вашої школи. Ось, наприклад, ліс біля будинків по вул. Пономарьова 18, 34. У лісі постійний “смітник”, в ньому з дитинства гуляють діти, мами з колясками прогулюються по засміченим стежкам (часто з пивом). Скажіть, як змінити ставлення дітей до проблем екології, якщо сміття в лісі це для них звичне явище з дитинства! місцеві жителі (тобто батьки, бабусі ..) цих будинків взагалі не переймаються проблемами сміття. І це, мені здається проблема не тільки цих будинків, а й системна, усього селища Коцюбинське. Так от, мені здається тількі шкільні дитячі та сімейні регулярні суботники зможуть змінити ставлення дітей до проблем екології рідного краю, і згодом вже вони зможуть впливати на своїх батьків в нашому селищі. Але я не дуже бачу активність вашої школи в плані суботників та і взагалі в зеленому ракурсі. Один проект в рік це не активність, тут потрібна системна робота.

    95.158.24.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539