Міліція чекає листів від школярів

0

Дети пишут богуМВС України оголошує конкурс з-поміж учнів 3-5 класів. У своєму листі діти можуть не лише запитувати чи питати поради стосовно тих питань, які їх хвилюють, але й написати про те, яким, на їхню думку, має бути міліціонер.

Листи можна надсилати на електронну скриньку ditypolice@mvs.gov.ua або поштою за адресою м. Київ вул. Інститутська 29/3 (індекс 01024)

За свої роботи діти зможуть отримати цінні призи.

На того, хто посяде перше місце чекає планшетний комп’ютер. За друге і третє місце дістанеться відповідно мобільний телефон та поліцейська машина на дистанційному керуванні.

“Правове виховання повинно починатись з молодших класів. Для того, щоб нам краще можна було зрозуміти, що хвилює дітей, які в них проблеми, які очікування від міліції – будемо відповідно корегувати свої зусилля. За результатами надрукуємо брошури або комікси з тими ситуаціями, які їх хвилюють,” – розповідає Сергій Бурлаков, речник МВС України.

Редакція вирішила поцікавитись у школярів Приірпіння, яким має бути міліціонер.

“Міліціонери – це хороші люди, які всім допомагають. Якщо сталась біда або аварія – вони приїжджають на допомогу. Якщо у тебе щось сталось погане або тебе хтось образив – їм можна дзвонити на номер 102 і вони допоможуть тобі,” – такою бачить роботу міліціонерів бучанка Поліна, яка ходить до 5 класу.

Михайло та Софія – ірпінські школярі. Вони розповідають наввипередки про роботу міліціонерів регіону:

“Міліціонери – це люди, які можуть нас захистити, але не завжди, бо в них 1 машина на 3 міста – Бучу, Ірпінь, Гостомель. Вони повинні бути добрими, не брати хабарів, носити форму, щоб їх можна було впізнати на вулиці. Міліція повинна бути схожа на дядю Стьопу, тому що він добрий.”

Дядя Стёпа-милиционер

Образ “міліціонера-дяді Стьопи” знають учні Гостомеля, але тут 5-класник Назар вважає, що українським міліціонерам не треба на нього рівнятись.

“Міліціонер – це той, хто ловить бандитів – тих, хто порушує закони. Також він приїжджає на аварії, щоб дізнатись, хто винний. Він хороший з нами, добрими, і поганий з бандидатми, бо вони теж погані. Я думаю, що міліціонери не повинні бути схожими на дядю Стьопу з мультика, бо він дуже добрий.”

Думку Назара підтримує інший гостомельчанин Тимофій, який ходить до 4 класу.

“Міліціонери зупиняють машини або приїжджають на аварії. Вони повинні бути строгими і серйозними, бо коли вони будуть сміятися, їх не будуть боятися.”

У Коцюбинському своїми думками про те, якими мають бути міліціонери поділилась 5-класниця Маша:

“Міліціонер має бути строгий і добрий. Добрий з тією людиною, яка визнає, що порушує. Строгий до тих, хто не визнає, що порушує. Ще вони не повинні нападати на людей, як в новинах. Вирішувати треба словами, а не кулаками.”

У загальноосвітній школі № 18 директор Ігор Лошицький пообіцяв, що збере роботи учнів, які захочуть взяти участь у конкурсі.

Листи дітей редакція сайту громади Приірпіння на прохання дітей передасть особисто прес-службі МВС України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539