Битва за мандат: вибори депутата в Гостомелі призначили на 3 листопада

4

"Регіонали" руками Вищого адміністративного суду забрали депутатський мандат у Павла БалогиАвторка: Олена Жежера

Після того, як депутат Вячеслав Прилипко склав повноваження через несумісність прокурорської роботи й депутатських повноважень, у Гостомелі розпочалась битва за мандат.

Депутати проголосували за проведення проміжних виборів у 20-му окрузі (вулиця Калініна, 1-84 та Червоноармійська, 218-297) на сесії 12 вересня.
З місцевого бюджету на доукомлпектацію депутатського складу виділили 60 тисяч гривень.

Обирають нового депутата строком менш, ніж на 2 роки, оскільки три роки з п’яти в раді відбув свій строк Вячеслав Прилипко – син одіозного депутата Ірпінської ради Юрія Ілліча.

Рішення щодо проміжних виборів Гостомельській раді дались нелегко. Деякі депутати висловились проти виборів і пропонували кошторис не затверджувати.

Депутатка Лариса Небога запропонувала розподілити полишений Прилипком округ між чинними депутатами, аби люди знали до кого конкретно звертатись.

“Лариса Павлівна, наші люди уже були, жалувались, що ми не будем проводить вибори. Уже інформація єсть в ЦВК. Сьогодні 5 кандидатів, які вже звонять, не дають спокойствія, вони закони читають харашо, вони вєздє звертаються і ждуть штрафниє санкції, щоб вас і нас наказати… Машина вже запущена”, – пояснює на сесії, чому треба проводити вибори голова селищної ради Анатолій Кириченко.

Оскільки витрати, згідно з законом, є неминучими, то депутати рахували на чому можна заощадити. Економити думали на ручках, скріпках та бланках запрошень.

Але головним виявилось не питання економії коштів, а питання “адекватності” того, хто зазіхає на мандат. Місцеві урядники були страшенно занепокоєні тими кандидатами, які знають закони.

“У велике село прийшла велика політика,” – зробила висновок депутатка Тетяна Шальман.

Селищний голова Кириченко запереживав, що новообраний депутат принесе раді великі неприємності:
І ще одне питання, що з тих кандидатів, коториє єсть, три – неадекватні, зразу кажу. Три чєловєка жизні нам не дадуть, однозначно”.

“Неадекватність” кандидатів, яка проявилась для представників місцевих урядників у знанні законів, турбувала і голову селищної виборчої комісії Ольгу Онащенко:

“Уже вони питають, чи десятиденний срок пройшов. Вони питають, чого ви ще не здали в ЦВК документи”.

Демагогія тривала й депутатка Шальман вирішила теж висловитись:

“Я хочу сказать, що ми вже торгуємось 60 чи 50 чи 40, давайте будемо говорить, якщо є кошторис на ЦВК, хто зараз візьме на себе відповідальність, що ми будем проводить їх безкоштовно? Хто буде брать на себе? Ольга Іванівна буде брать відповідальність? І ми, не проголосувавши, ми теж не берем на себе ніколи відповідальність. Сказали – рішили.. Ну, про шо ми говорим зараз?”

Під кінець обговорення депутати все частіше оперували фразою “закон є закон” і зрештою одноголосно проголосували за те, щоб провести вибори. Виборчу дільницю розташують у будинку культури “Бучанському” (район Баланівки).

Доки власники мандатів ретельно готувались до входин майбутнього депутата, майбутні виборці Калініна та Червоноармійської розмірковують, яким має бути той кандидат, за кого вони голосуватимуть.

“Наш майбутній депутат має бути з досвідом. Якщо природа розум дала, то досвід прийде десь в років 35. Він має бути не молодше цього віку. По друге, в нього має бути досвід роботи керівником або управлінням власним бізнесом. Хоча, ніхто не застрахований від того, що такі люди працюватимуть в раді на свою кишеню. Гроші багатьох змінили… Головне, щоб він був патріотом та безкорисною людиною,” – розповідає Олександр.

Є й ті, хто не чув, що будуть вибори через те, що Вячеслав Прилипко зрікся мандату.

“Для мене новина, що Вячеслав Прилипко склав мандат. Я про це навіть не чула. Та й не зверталася я до нього, не було потреби. Але люди на вулиці казали, що якщо в нього заможні батьки – може й нам допомагатиме… Але, мабуть, місію свою в раді він вже виконав…”, – говорить Галина.

Про те, яким має бути депутат, жінка говорить однозначно:
“Не повинен боятися. Я якось зверталася до нашого колишнього депутата Мирошниченка, щоб він мені довідку написав, а він злякався і відмовив. Депутат не повинен боятися і повинен захищати інтереси виборців до кінця. Але зараз протестують одиниці – в основному всі бояться, тому що мають свої інтереси і на них легко тиснути”.

Щодо прокурорської кар’єри екс-депутата Вячеслава Прилипка, то за інформацією джерел в правоохоронних органах, його кандидатура зараз проходить етап антикорупційної перевірки органами СБУ – це стандартна процедура для тих, хто захотів піти на держслужбу.

Авторка: Олена Жежера, журналістка.

 

4 коментарі

  1. партизанка Зоя 18 Вересня 2013 at 10:54

    Прилипона младшенького лучше не отпускать с депутатской должности, он тут менее навредит обществу нежели на должности прокурора!А лучше ни туду ни туда не пущать! Пусть коров пасет-больше пользы для громады!

    92.49.235.1**

  2. Сашко 18 Вересня 2013 at 12:59

    А коров не жалко? Коровы тот же плебс, только молчат и мычат!

    213.169.84.1**

  3. Rodion 18 Вересня 2013 at 21:15

    Юрий Прилипко, депутат Ирпеньского городского совета (хорошо сказано – одиозный) и его коллега Лариса Павлюк с помощью судьи Ирпеньского городского суда Дмитрия Чернова работают по схеме: приглядывают объект недвижимости, который им хочется иметь, фабрикуют поддельный договор займа, датируя его 2008 годом. Якобы в 2008 году Прилипко отдал без процентов и без обеспечения 16 млн. грн. (только на процентах в банке он мог бы заработать за эти 5 лет 14,5 млн. грн.) предприятию в долг. А теперь через суд взыскивает за счет недвижимости предприятия. Есть судебные экспертизы, что печать на договоре поддельная, бухгалтерская, что деньги никогда не поступали, но судью Чернова это не смущает и он выносит решение взыскать сумму. И Прилипко приобретает совершенно бесплатно недвижимость на берегу моря (да в Ирпене решают о недвижимости в Крыму). Прилипко заниматется неприкрытым рейдерством. А теперь и сын Вячеслав Прилипко будет в Прокуратуре Киевской области. Теперь и суд и прокуратура в кармане. Пойдет Юрий Прилипко с сыном отбирать участи у жителей Гостомеля (как уже было с участком возле озера, да и других случаев несчесть).

    80.91.170.2**

  4. ГОСТОМЕЛЬ БАТЬКИ 20 Вересня 2013 at 10:55

    17 вересня 49 учнів восьмих класів ЗШ №13 поїхали в Косів за путівками на 24 дні, які безкоштово надав Ю. І. Прилипко. Юрій Ілліч оплатив і вартість проїзду. При санаторії працює школа, він розташований на території парку, у дітей буде чотириразове здорове харчування. За рахунок держави в 2012-2013 навчальному році в Житомир і Бердянськ поїхало всього 23 учня-чорнобильця, ці поїздки були тільки відпочинком, а не оздоровленням. Ясно, що держава за рік оздоровила в два рази менше дітей, ніж відправив у перший заїзд Ю. І. Прилипко. Завдяки Ю. І. Прилипку і наш син зараз відпочиває в Карпатах. У нас немає чорнобильського посвідчення, тому ми ніколи не потрапляли в групи тих дітей, які їхали за рахунок держави. Але наш син вже третє літо проводить безвиїздно в селищі і має таке саме право на оздоровлення і відпочинок, яких ми з чоловіком, на жаль, не завжди можемо йому дати. Діти вже приїхали в Косів, звонять і розказують, що перші враження від санаторію самі хороші: теплі чисті кімнати, добрі викладачі в школі, задоволені харчуванням, ходять на екскурсії. Велике вам спасибі Юрій Ілліч від батьків всього Гостомеля за те, що ви турбуєтесь про наших дітей, як про своїх рідних!!!

    195.211.141.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539