Листи в міліцію: що хвилює учнів Коцюбинського

0

Дети пишут богуУчні загальноосвітньої школи № 18 написали близько 100 листів в міліцію, аби взяти участь у конкурсі, який оголосило Міністерство внутрішніх справ.

Більшою мірою учні 3-5 класів, писали, яким має бути міліціонер.

“Міліцією звеця компанія захисників прав людини, міліція охороняє людей, ціні речі, дає правила гражданського долгу,” – пише Анна, учениця 5 класу.

Третьокласниця Анастасія має таке уявлення про роботу міліції:

“Вони допомагають дітям вивчати правила дорожнього руху, навчають правильно поводитися на вулиці, і роблять багато інших добрий справ”.

З-поміж учнів були й такі, які переглядають випуски телевізійних новин.

“Дорогий міліціонер, я дивилась всякі новини, програми, там завжди міліціонери б’ють людей, обзивають. Я хочу щоб такого не було щоб всі були строгими і добрими. Я бажаю вам щастя і бахатства здоров’я. І щоб ви поважали людей. Я вас дуже поважаю. Всього вам найкращого,” – йдеться у листі від учениці 5-го класу Анни .

Є учні, які не вірять, що міліціонер може собі дозволити підняти руку на громадянина.

“Я мрію стати теж міліціонером тому що це дуже смілива і небезпечна робота. Я не вірю, що міліціонери б’ють людей. Міліціонери ловлять бандитів і шукають зниклих людей,” – пише Ярослава.

Досить багато дітей мріють вирости й стати міліціонерами, а поки виростуть просять міліціонерів захистити їх від корупції.

“Зараз в нашій країні багато корупції, злочинів і несправедливості. Тому я б хотіла щоб ви захистили нас від цього зла. Я хочу щоб наш добрий міліціонер був нашим захисником і гордістю України,” – зазначає у своєму листі Анастасія (5 клас).

Окрім того, діти писали і про проблеми, які треба вирішувати в рідному селищі Коцюбинське.

“Шановний пане міліціянт! Звертаюсь до вас з проханням і питанням. Чи можливо навести порядок біля школи? Дуже часто біля школи розпивають спиртні напитки і б’ють пляшки до пізна. Шум заважає робити уроки. Будь ласка частіше перевіряйте подвір’я школи, та наведіть порядок,” – пише учениця Яна (5 клас).

Деякі діти повідомляють про правопорушення з боку сусідів.

“У мене в під’їзді живе сім’я , на мій погляд не зовсім щаслива. У них є дитина якій 5 років. І дуже часто ми чуємо її крики. І часто батьки ображають свою дитину. Батьки цієї дитини не працюють. Одного разу ми викликали міліцію тому, що влни вмикали гучно музику… І проводили з ними бесіду. Якби працівники міліції більше спілкувалися з дітями, та громадою ми б щось підказали. Спочатку всім нам треба думати про Україну та людей, а потім про себе,” – переконаний Кирил.

Дехто звертає увагу міліції на ситуацію з безпекою дорожнього руху.

“Я дуже хочу, щоб в нашому місці Коцюбинському були гаїшники, бо по дорогах їздять дуже швидко їздять машини. Ще я дуже хочу щоб в нашому місці були світлофори й дорожні знаки і зебри бо у нас їх дуже мало. Я хочу, щоб ліс був чистий і гарний, щоб не рубали дерева.”

Загалом школярі Коцюбинського стурбовані також забрудненням лісу й незаконною вирубкою вирубкою дерев. Окрім екологічних питань, дітей хвилює зростання кількості крадіжок та рівня наркоманії у селищі.

У МВС листи читає особисто начальник управління кримінальної міліції у справах дітей – Олексій Лазаренко. Він каже, що кількість листів від дітей вже сягнула 2 тисяч і вони ще продовжують надходити.

“Листи дуже цікаві. Ми окремо опрацьовуємо листи, де є поради, побажання, подяки, окремо ті, де йдеться про місцеві проблеми, ну, наприклад, дитина пише, що на бруківці купа сміття і гравій, тому вона змушена йти проїжджою частиною. Або повідомляють, що дорослі розпивають спиртні напої на дитячому майданчику,” – переповідає написане у листах Лазаренко.

“Після листів ми задумались над тим, що можливо доведеться змінити форму міліціонера. Ми усвідомили, що профілактична робота повинна вийти поза межі стін правоохоронних органів. У наших колег за кордоном є такий досвід. У школах створені підрозділи спеціалізованої шкільної міліції.  Не виключено, що ми з подібною ініціативою будемо звертатися до органів місцевої влади,” – додає Лазаренко.

У МВС обіцяють: за кілька тижнів оголосять результати конкурсу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539