Облрада не голосувала за введення надзвичайного стану

0

Київська облрада засудила застосування міліцією насильства в ході масових акцій.

Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, якого цитує Інтерфакс-Україна.

“Ми поважаємо право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією, і в той же час засуджуємо ескалацію свавілля і насильства під час проведення акцій протесту, в тому числі із застосуванням сили правоохоронцями та побиття журналістів”, – сказав голова КОДА.

Водночас, за його словами, Київський облрада засудила “провокації, які відбулися 1 грудня біля адміністрації президента, Київської міськдержадміністрації, Будинку Профспілок і вважає, що вони заслуговують застосування до їх ініціаторам передбачених законодавством санкцій”.

Як стало відомо, групу провокаторів до АП завезли організовано на автобусах.

Через кілька годин провокатори під приводом Дмитра Корчинського почали атакувати спецпризначенців. У них була спецтехніка, яка “невідомим” чином вже була на Банковій.

Оператор Адміністрації Президента був напоготові. У своєму відео тут зазначають, що все, що відбувається – справа рук опозиції.

На наступному відео чітко видно, що Беркут потім прихистив провокаторів і нічого їм не робив.

 

Заздалегідь завезені до АП провокатори в масках, які поирювали неправдиву інформацію й казали, що в наслідок дій беркуту під час зачистки майдану загинула дівчина, свого досягли. Попри те, що до провокаторів мирні демонстранти не доєдналися – насилля застосували саме проти беззбройних.

Добивали традиційно вже і на землі.

Постраждали і журналісти. Близько півсотні зазнали травм. В тому числі і працівники європейської преси.

Народна депутатка, яка вийшла з Партії регіонів після того, як стало відомо про звіряче побиття беркутівцями мирної акції на євромайдані, наголосила, що до таких провокацій може мати пряме відношення кум президента Росії – Медведчук.

“Одне я можу сказати точно: ті сценарії, які зараз розігруються – абсолютно медведчуківські. От я голову на відсіч даю, що зараз Медведчук руками Клюєва і низки інших товаришів розігрує свій власний сценарій. Це його стиль”.

Учасники мирної акції, розуміючи, що робиться все, аби ввести в країні надзвичайний стан і дати привід для застосування проти громадян силовиків, намагалися заспокоїти людей і вивести з-під Адміністрації Президента. Першим до громадян звернувся Сашко Положинський.- лідер гутру “Тартак”. Далі до нього доєднався Петро Порошенко.

Попри те, що і прем’єр Азаров і міліція визнали, що за провокаціями стоїть Дмитро Корчинський, очліьник провокаторів досі залишається не покараним.

Про надзвичайний стан заговорили вже 2 грудня. У понеділок на засіданнях облрад по всій країні.

До прикладу в Одесі звернення до президента аби “не допустити зазіхань на стійкий розвиток України, розколу громадянського суспільства і створення перешкод для функціонування державних органів особами, які хочуть насильно дестабілізувати ситуацію в країні” не набрало потрібної кількості голосів із першої спроби. Через кілька годин після появи в раді “тітушок” необхідна кількість голосів була знайдена.

За словами очільника Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, Київська облрада не розглядала звернення до президента про необхідність введення надзвичайної ситуації в країні.

“Боже збав! Це питання може прийматися тільки Радою національної безпеки і оборони, і таке питання ми не обговорювали, на порядку денному воно не стояло”, – підкреслив він.

Раніше парламент Криму закликав Віктора Януковича “вжити всіх доступних заходів для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо потрібно, перед введенням надзвичайного стану”.

З 21 листопада в Україні проходять акції протесту проти зупинки владою курсу на інтеграцію з ЄС.

30 листопада мітинг на Майдані Незалежності був жорстокого розігнаний Беркутом, після чого з Партії регіонів вийшли народні депутати Інна Богословська, Давид Жванія, Микола Рудьковський.

У Приірпінні міські та селищні голови наголосили на тому, що своє членство в партії через силовий розгін мирного майдану не облишать.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539