У Бучі виявили нарколабораторію: злочинцям загрожує 10 років неволі

5

image

Автор: Мирослав Пацкан

У приватному секторі міста Буча під час спецоперації прокуратури викрили нарколабораторію. За діями зловмисників стежили тиждень і зрештою таки вдалося за допомогою міліції затримати правопорушників і вилучити з підпільної лабораторії психотропні речовини.

Як виявилось, у приватному будинку налагодили виробництво амфетаміну. 

Під час проведення санкціонованого обшуку помешкання, правоохоронці Ірпеня вилучили спецобладнання для виготовлення цієї психотропної речовини та небезпечний наркотичний засіб – канабіс (наукова та офіційна назва психоактивної речовини, яку отримують з коноплі – марихуана, гашиш, гашишне масло).

За попередньою оцінкою, вилучені з нарколабораторії інгредієнти дали б змогу виготовити психотропну речовину, вартість якої на чорному ринку склала б майже півмільйона гривень. Цього б вистачило, аби зробити понад 1 000 доз.

Зловмисники, за попередньою інформацією, більшість наркотичної речовини збували в столиці.

Співучасником протизаконної діяльності виявився один із мешканців міста Києва, який забезпечував цю нарколабораторію інгредієнтами. Киянин здійснював замовлення через мережу Інтернет. Йому допомагав місцевий бучанець.

Завдяки результативним спільним діям працівників міліції Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області та прокуратури міста Ірпеня, зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309, ч.2 ст. 317, ч.2 ст. 307  КК України.

Ірпінський міський суд ухвалив для зловмисників запобіжний засіб у вигляді тримання під вартою. Якщо їх визнають винними, загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Боротьба з наркобізнесом та профілактика злочинів залишається одним із пріоритетних напрямів у роботі прокуратури та правоохоронців Приірпіння.

Довідково: У доповіді Управління з накотиків і злочинності ООН за 2012 рік зазначено, що канабіс залишається, як і раніше, найуживанішою наркотичною речовиною у світі.

“У всьому світі канабіс споживають від 119 млн до 224 млн осіб, і його споживання залишається на стабільному рівні. Дані з вилучення та знищення канабісу свідчать про те, що виробництво трави канабісу (марихуани) набуває все більшого поширення”, – зазначається в документі ООН.

Дані за поточний рік повинні бути оприлюднені на початку 2014 року.

Мирослав Пацкан, прокурор Ірпеня, радник юстиції

5 коментарів

  1. Анонім 19 Грудня 2013 at 09:36

    ПРОСТО РЖАЧКА! С каких пор и на коком основании прокуратура начала проводить спецоперации??? Не иначе как Пацкан стал СПЕЦпрокурором!!!!

    46.200.254.**

  2. Андрій 20 Грудня 2013 at 01:35

    Пане, прокуроре-раднику, ваш пост пустий як повітряна кулька…
    Або називайте конкретні адреси, прізвища зловмисників, або взагалі мовчіть.
    В Бучі, як і Ірпені, Коцюбинському, Гостомелі живе і наживається на наркозалежних багацько людей (нелюдів).
    Те, що ви викрили аж ОДНУ НАРКОЛАБОРАТОРІЮ означає, що пацики перестали ділитись з вами, мєнтами і їх тупо здали.
    Я впевнений, що ви особисто знаєте як мінімум 5-10 ТОЧОК де виробляється і збувається наркопродукція, але вам особисто і вашим колєгам не вигідно здавати такий прибутковий таємний бізнес (а яка у вас машина, квартира?).
    Тому скажу простіше – не умнічайте…
    Якщо образив пишіть, дзвоніть ( я думаю мій телефон і адресу вам неважко вичислить – це ж не наркаторговців ловити)
    Чекаю. Кайданки у мене Є…

    95.158.48.1**

    • Андрій 21 Грудня 2013 at 23:48

      Важливо те,що тепер на одну точку де виробляється наркопродукція менше!
      95.132.116.2**

  3. Дима 26 Грудня 2013 at 12:26

    хай прокурор сам повідомить зідки то він має ауді А7 2012 року випуску. і як це він у 25 років був прокурором Бородянки, а у 23 був заступником прокурора Ужгорода

    94.45.96.**

    • Андрій 30 Грудня 2013 at 16:21

      Як ви точно все знаєте?біографію не розкажете?

      95.132.26.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539