Ветеринари: котів та маленьких собак треба тримати подалі від ялинки / Відео

0

Картинка,  кіт, кульки, ялинка «

Гра домашніх улюбленців з новорічним деревом та прикрасами може закінчитися поїздкою до ветеринара.

Коти та дрібні породи собак граються ялинковими прикрасами та дощиком. Дехто з господарів знімає таке відео та викладає в Інтернет мережу.

Ветеринар з 30-річним стажем Андрій Марунчин розповідає про наслідки таких ігор:

“Частіше люди не звертають на це уваги і вже бачать, що є клінічні ознаки непрохідності кишечника. Звичайно, це рвота чи там запор, наприклад. Це вже важці ситуації. Коли люди святкують, вони частіше всього не звертають уваги на тваринку.”

Такий стан є важким і навіть може закінчитись смертю улюбленця. Найчастіше хірургічного втручання не уникнути. Операція не з простих: наркоз і кілька надрізів як мінімум.

Найбільші проблеми виникають з новорічним дощиком.

“Проблема полягає в тому, що він довгий і не збирається в одному визначеному місці клубочком, щоб можна було зробити один надріз і витягнути все це за один раз. Доводиться, буває, вздовж всього вишко вика робити кілька розрізів, щоб витягнути,” – додає колега-ветеринар Анатолій Шульга.

Після цього тяжкий період відновлення. Господарів застерігають не намагатися витягнути дощик самотужки й радять, щоб уникнути відвідувань ветеринарної клініки тримати тварин в полі зору.

За матеріалами СТБ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539