Ірпінська рада вимоги народу “взяла до уваги”

0

Позачергова сесія, яку вимагали скликати депутати, і яка всупереч закону переносилась кілька разів, таки відбулась.

Але попри вимогу депутатів розглянути політичну ситуацію в країні й дати їй оцінку, у порядку денному нічого подібного не було. Це обурило єдиного “свободівця” в раді.

“Що ми зараз розглядаємо? Хочу Вам повідомити, шановні присутні, що 28 січня 2014-го року зареєстровано депутатське звернення за підписом 13 депутатів… про скликання позачергової сесії. Міським головою було проігноровано звернення депутатів. Спочатку було обіцяно, що 4-го лютого проведемо сесію, потім 7-го, 11-го і так далі. Це питання так і не винесено навіть на позачергову сесію. Відповідно я хочу зачитати депутатський запит,” – наголосив депутат Богдан Мельничук.

“Сьогодні є цілком очевидним фактом, що і політична і економічна криза в Україні є справою рук правлячої влади на чолі з ПР. На жаль, змушений констатувати що вашими стараннями, Володимире Даниловичу (Скаржинський – прим. ред.) в Приірпінні збудована така злочинна піраміда, що веде до краху колись процвітаючих край.  Ви стоїте на чолі злочинного угруповання дерибанщиків, яке іменується фракцією Партією регіонів в Ірпінській міській раді,” – додає Свободівець.

Аби перерахувати усі дерибанні схеми місцевої влади Мельничуку забракло регламентного часу. Йому додали ще кілька хвилин до виступу.

Щодо причини термінового скликання позачергової сесії висловився “бютівець” Олег Сотніков:

“Метою ми вбачали обговорення суспільно-політичної ситуації… Чи ви боїтесь казати? Чи ви вважаєте, що все, що відбувається. Є правильним? Чому всі роблять вигляд, що все гаразд?.. Я пропоную вас заплющити очі, тільки не смійтесь”.

У залі одразу всі замісялись, але Сотніков, який раніше прогулював сесії ради, продовжив:

“У нас у всіх є діти. Коли наші діти народжуються ростуть, вчаться, коли щось вкладаємо в цих дітей, а потім люди, які приймали присягу… розганяли тих дітей 31 листопада, я вважаю що ці події потребували від кожного з нас якоїсь моральної оцінки і позиції. Юрій Іліч (депутат Прилипко – прим. ред.)! Наші з вами діти вчились на одному юридичному факультеті. Ваш син зараз працює в прокуратурі. Моя донька – вчиться далі. Якщо моя донька вийде на майдан висловити свою громадську позицію, ваш син відкриє проти неї кримінальну справу? Петре Івановичу (депутат Ященко –прим. ред.), ти – мій сусід. Твій син працює в службі безпеки…” – Не вгаває “бютівець” Сотніков, який під час останніх місяців не був помічений з публічною підтримкою в бік майдану.

Але все було намарно.

“Рада проголосувала за те, що бере почуте до відома. Але ми розуміємо, що офіційне “взяти до уваги” де-факто означає, що їм на все це байдуже,” – зазначає журнаілст Андрій Сніжко.

Хоча Ірпінська рада не наважилась розглянути політичну ситуацію й дати їй свою чітку політичну оцінку, очільник Київської облради Олександр Качний 12 лютого став ініціатором Всеукраїнського форуму представників облрад. Щоправда всеукраїнським він не став, оскільки очільники ОДА Західної України цей захід проігнорували.

У Ялті представники обладміністрацій ухвалили заяву, в якій йдеться про те, що органи місцевого самоврядування повинні стати учасниками переговорного процесу задля вирішення політичної кризи в країні.

“Україні потрібна єдність. Єдність у різноманітті. Суттю об’єднувальної  ідеї для українського суспільства має стати безумовне визнання усіма абсолютної цінності кожного  людського життя.  Лише тоді  наше суспільство стане дійсно гуманним, а держава –  демократичною,” – цими словами завершується прийнята заява.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539