Нічна варта Приірпіння: люди проти “тітушок”

0

Приірпіння готується до атаки “тітушок”.

У селищі Коцюбинське у середу на Меблевій люди організували нічну варту. Це сталось після того, як вночі охоронець будинку помітив людину в масці яка ходила й видивлялась номери машин.

“Я запропонував поділитись на групи й патрулювати вночі. Одна зміна передає посеред ночі варту іншій групі. Телефони інших чоловіків будинку завжди маємо при собі. Телефонуємо одному – він в будинку оповіщає оперативно інших й вони в разі чого виходять,” – зазначає ініціатор чергування мешканець меблевої Андрій.

А у четвер увечері на в’їзді в селище  з боку гіпермаркетів з’явився ще один патруль. Чоловіки з розпізнавальними стрічками чергують на заправці.

Деяки коцюбинчани сприймали їх спершу як “тітушок”.

“Коцюбинчани організовують свої загони й патрулюють нічне селище від тітушок. Патрулі стоять на двох в’їздах до селища. Їхня робота постійно координується,” – розповідає Богдан Слюсаренко, член виконкому Коцюбинської селищної ради.

Для зв’язку з групами Слюсаренко залишив свої контакти (067 460 27 82).

Всіх охочих чоловіків запрошують доєднуватись й формувати позмінні загони для патрулювання. У соціальних мережах з’явилась інформація, що “тітушок” бачили в районі станції Академмістечко поблизу магазину NOVUS.

Міліція селища проінформована про нічну варту коцюбинчан.

Селищний голова Вадим Садовський, який попри вбивства українців вогнепальною зброєю, продовжує залишатись членом Партії регіонів, запевнив, що світло вночі у селищі буде горіти цілу ніч безперебійно.

Для цього з Бучі Слюсаренко спеціально привозив фахівця, який налагодив безперебійне енергопостачання вуличного освітлення.

По новій трасі Київ-Ірпінь стоять загони самооборони, які перевіряють транспорт на наявність “тітушок”.

“Ми їхали з роботи десь о 22 годині на мікроавтобусі й нас зупинили. Це було приємно й нарешті вперше за довгий час безчинств тих, хто називається правоохоронцями, я відчула, що про мою безпеку справді хтось дбає,” – розповідає журналістка Олена Жежера.

“Чоловік був дуже ввічливий, посміхався. Перепросив й запитав, чи можна посвітити ліхтарем й перевірити, чи нема бува в автобусі тітушок. Опісля подякував, ще раз перепросив й ми поїхали. От так би працівники ДАІ спілкувались на дорозі завжди. Неймовірно приємно,” – додає Жежера.

У самому ж Ірпені теж є своя нічна варта. Записом добровольців займається Віталій (099 789 97 66). Активіст розповідає редакції телефоном, як формують нічну варту:

“На машинах 4 патрулі й кілька піших. Волонтерів вже близько сотні”.

Як виникла ідея патрулювати місто розповідає Ігор – учасник нічої варти:

“Ми афганці. До нас приєднались спортсмени й прості громадяни.Це міська самооборона. Ніякої політики нема. Охороняємо від підпалів, про які чули, від тітушок і непевних осіб. Люди їдуть і їдуть – реєструється”.

Ігор теж дав згоду на те, щоб редакція оприлюднила його контактні телефони: (067 908 22 05, 050 084 21 16).

Редакція звертається до всіх мешканців Приірпіння задля налагодження роботи патрулів регіону надати інформацію й контактні телефони мобільних груп та їхні локації, щоб мешканці могли розуміти, що це дійсно не “тітушки”, а загони громадської варти.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539