Скаржинський вдруге втратив крісло мера: рада саморозпустилась (ФОТО, ВІДЕО)

6

No_skarzhАвтор: Ігор Домбровський

Попри те, що вихідними Ірпінська рада висловила недовіру міському голові Володимиру Скаржинському, на суботній позачерговій сесії міський голова вирішив скликати депутатів на ще одну, знову ж таки 54-ту, сесію у вівторок.

Ефект déjà-vu Скаржинський пояснив так: попередню сесію, де в суботу депутати висловили недовіру міському голові, він вважає нелегітимною, оскільки стверджує, що був у відпустці.

Ще одним приводом для повторного проведення сесії й делегітимізації відставки Володимира Скаржинського стала відсутність підпису новообраного секретаря ради й знаного забудовника Ігоря Вишнякова під протоколом засідання суботньої позачергової сесії.

Очевидно, що з’явились якісь домовленості, щоб потягти час і змінити ситуацію в регіоні.

Коли Скаржинський відкрив сесію, він намагався протягнути низку питань, і спершу не зачіпав свого звільнення з посади.

Другий перший заступник Ігор Борзило відмовлявся писати заяву на звільнення, наполягаючи, що його може звільнити тільки (вдумайтесь!) — народ!

Секретар ради Ігор Вишняков ніби й не проти був піти з посади та написати заяву на звільнення, але, здається, також розраховував на прихильність фортуни. Тягнув до останнього, аби залишитись та кермувати містом.

У залі було багато груп впливу. Були спортсмени, яких у народі прийнято називати “тітушками”, кажуть це були люди Борзила та Вишнякова, були якісь люди з УДАРу і, можливо, ті, хто представляв інтереси забудовників Володимира Карплюка та Дмитра Войцеха.

zala

Прості ірпінці, що були присутні на засіданні, обурювались неконтрольованістю та непрозорістю цього засідання, адже навіть більшість місць в залі була зайнята невідомими людьми.

Тому ірпінські активісти вимушені були завести до зали присутніх перед будівлею виконкому представників майданівської самооборони та “Правого сектора”, котрі патрулювали вхід до мерії.

samooborona

Це різко змінило ситуацію на користь громади.

Депутатів облради-регіоналів Ігоря Борзила та Наталію Семко закликали покаятись. Їхнє каяття виглядало неправдоподібно.

В результаті міський голова сам написав заяву на звільнення під пильним оком самооборонівців.

Це був історичний момент.

skarzh_dombrov

Те ж саме потім зробив перший другий заступник Ігор Борзило та секретар ради Ігор Вишняков. Депутати гамузом проголосували і за саморозпуск ради.

Також важливо зауважити, що на вимогу громадськості в.о. секретаря Ірпінської ради обрали “свободівця” Богдана Мельничука.

Активісти негайно пішли блокувати кабінет мера задля вилучення печатки ради та передачі її в сейф секретного відділу виконкому, що власне і було здійснено з урахуванням вимог законодавства.

Отже, щоб осмислити ірпінські перипетії, треба зрозуміти, кому вигідна тимчасова політична дестабілізація в Приірпінні. Відповідть проста. Це вигідно людям з мерськими амбіціями на найближчих виборчих перегонах.

Очевидно, що суботній сценарій, де депутата Страховського намагались “посадити” в секретарське крісло, був вигідний групам впливу з виборчими амбіціями, і мета їхня була банально простою — політично ліквідувати мера Скаржинського, його заступника Борзила, секретаря Вишнякова, взяти контроль над Радою.

І хоча кожна з груп впливу (Вишняков, Борзило, Скаржинський) тільки формально конкурують між собою (бо бізнесмени у владі завжди знаходили спільну мову), вважаю, що найбільшу політичну вигоду отримав Володимир Карплюк — місцевий олігарх і знаний забудовник Приірпіння.

І тільки вчорашня сесія, де волею громади були відсторонені усі одіозні ірпінські особистості, не тільки поламала усі плани забудовників, але і надала мандат народної довіри Богдану Мельничуку, який завжди безкомпромісно і послідовно веде боротьбу з ірпінською мафією.

Думаю, що в стабілізації ситуації в Приірпінні зацікавлена не тільки громада, але й усі бізнесмени, які потерпають від хабарництва, та “беспрєдєлу” високопосадовців.

“Саморозпуск — це політичне рішення. Якщо після саморозпустку залишився секретар ради — він виконує обов’язки міського голови. Рішення про нові вибори має терміново прийняти виборча комісія”, — пояснює Олександр Солонтай, керівник програми практичної політики Інституту політичної освіти.

Тож чекаємо на нових людей, які не зганьблять загиблих Небесної сотні.

Ігор ДомбровськийАвтор: Ігор Домбровський, ІР ГО “Самозахист”.

6 коментарів

  1. Анонім 26 Лютого 2014 at 17:10

    Богдан Мельничук зараз цю мафію очолив щоб перемогти 🙂 Дай Боже йому сил!

    95.158.31.**

  2. Севастополец 27 Лютого 2014 at 02:01

    Игорь Домбровский красава!Всегда умел удивлять! Мандат на мера уже имеет от ирпенчан! Слава герою!

    91.202.107.2**

  3. Сосед 27 Лютого 2014 at 22:46

    Ігор, красава!

    217.25.203.**

  4. Місцевий 28 Лютого 2014 at 18:49

    Давайте будемо об’єктивними та щирими і визнаємо, що Домбровський це та людина яка змінила приірпіння! Направду герой нашого регіону.

    93.73.38.1**

  5. Сашко 3 Березня 2014 at 19:05

    Только в Ирпене справедливость восторжествовала- смотрящего скинули! А на окраинах города, сплошное болото! А жаль! Просыпайтесь люди!

    213.169.84.1**

  6. Татьяна 21 Березня 2014 at 11:16

    Уважаемый Правый сектор и Свобода! Начните работать, а не мешайте другим работать! Я также, как и многие была на майдане, но совсем с другими целями, в отличии от вас!Хватить заниматься рейдерством- вы ничуть не лучше регионалов! В цивилизованном мире люди ищут общие проблемы и решают их, вы же только мешаете работать и жить! Такое ощущение, что главный ваш девиз- создание анархии на местах.Пожалуйста вместо создания хаоса- начните работать и все по своим структурам!!! С ув. житель Ирпеня.Нет силы терпень, мы работаем, а вы только и штурмуете, переходите на ТРУД как все номарльные люди!!!!!!

    95.158.7.2**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539