Новий топ-менеджмент Київської області

0

За останні дні на Київщині відбулися призначення на всі ключові посади.

Після того, як головою Київоблради обрали УДАР-івця Миколу Бабенка, в. о. Президента Олександр Турчинов призначив головою КОДА безпартійного Володимира Шандру.

Шандра має досвід роботи у політичному топ-менеджменті країни. Зокрема, він був очільником МНС, коли в прем’єрському кріслі сиділа Юлія Тимошенко (2007–2010 рр).

За прем’єрства Єханурова Володимир Шандра обіймав посаду міністра промислової політики (2005–2006 рр).

Новий очільник КОДА родом із Тернополя, а освіту здобув в Обнінському інституті атомної енергетитки.

За інформацією джерел, наближених до екс-голови КОДА Анатолія Присяжнюка, колишній очільник області, якому довелося скласти повноваження, ображений на своє найближче оточення, бо вони його “не відстояли”.

Тим часом кадрова ротація відбулась і в прокуратурі Київської області.

Замість Михайла Витязя очільником прокуратури став його колишній заступник Володимир Бабенко.

У лютому Бабенко значився як виконувач обов’язків, а вже з 5 березня його офіційно представили як чинного прокурора Київської області.

Під час головування Витязя його заступник Володимир Бабенко відповідав за підтримання держобвинувачення в судах та нагляд за роботою пенітенціарних установ Київської області.

Новопризначений прокурор закінчив Харківський юридичний інститут, а народився в Черкаській області.

Прокурором Ірпеня залишається Мирослав Пацкан, якого менше року тому до Ірпеня перевели з Бородянського району.

Невизначеною поки залишається ситуація з міліцією області.

На початку березня екс-очільник Валерій Мазан, якого майже рік тому перевели сюди з Донецька, залишив цю посаду.

Варто зазначити, що після розгону мирного Майдану Валерія Мазана було призначено тимчасовим виконувачем обов’язків начальника столичної міліції, а в Київській області тимчасово виконував обов’язки його заступник Анатолій Кислий.

До призначення донецького Мазана Кислий курував кримінальний напрям роботи міліції Київської області з 2011 року, чим займається і зараз.

Полковник міліції Кислий, родом із Чернігівщини, сьогодні залишається на посаді заступника начальника ГУ МВС Київської області.

Він закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого. З 2001 року займається науковою діяльністю. Професор, доктор юридичних наук. Має 48 наукових праць.

В Ірпені очільником міліції залишається ірпінець Вадим Рупенко, якого на цій посаді затвердили буквально кілька місяців тому. Саме про цю кандидатуру і говорили ще за кілька місяців до Нового року джерела редакції.

До цього Рупенко був заступником Юрія Скударя, якого після втечі Петра Мельника вирішили перевести на іншу посаду до Харківської області.

В управлінні СБУ Києва та Київської області теж ще немає постійного керівника. Тут призначення чекають із дня на день. Тимчасово виконує обов’язки за дорученням голови СБУ Валентина Наливайченка – Олег Вовчок, який свою кар’єру в СБ почав ще 1995 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539