Мельник пробуде 2 місяці у СІЗО, якщо не знайде 24 мільйони

0

2 квітня суд встановив Мельнику суму застави. Аби знову повернутись під домашній арешт, скандальному Петрові Мельнику доведеться знайти близько 24 мільйонів гривень. Цю суму може внести й будь-хто інший, хто готовий заставити свої кошти, щоб довести — Мельник більше не втече.

Ще до рішення суду генпрокурор Олег Махніцький озвучив на прес-конфереції суму застави, ймовірно, через це час та місце проведення суду від журналістів ретельно приховували.

Та ті медійники, які чатували під Печерським судом від ранку, таки домоглися принаймні коментарів Ігоря Черезова, адвоката “регіонала”-втікача.

“Ми як сторона захисту запропонували обрати міру запобіжного заходу у вигляді застави. Згідно з законом, 366 тисяч гривень — це макисмальна сума застави. Ми як адвокати будемо готувати апеляцію. Будь-яке рішення про прийняття суми застави має бути мотивованим”, — коментує Ігор Черезов.

Поки частина журналістів чатувала під приміщенням суду, інші подалися до Ірпеня, аби знайти родичів та друзів Мельника й дізнатись, як швидко тут заради свого родича чи друга назбирають кілька десятків мільйонів.

Родичі навідріз відмовились спілкуватись із пресою, але про статки Мельників достаменно знає місцева поштарка:

“Еслі у них сватання, значит каждому на сватання дають ключі від машини, еслі в них свадьба — дають ключі від квартири. Четверо дітей… Там одні депутати”.

Ірпінці мають своє пояснення, як Мельник може відбутися без грошей — надати інформацію про тих, хто ще кілька місяців тому був при владі.

Як з’ясували “Вікна-Новини”, повернутися в Україну Мельникові порадив колишній генпрокурор Святослав Піскун, який сам тривалий час жив за кордоном:

“Питав: що мені робить? Казав, що викликали Клюєв, Захарченко і Клименко і казали, що даєм 24 години, і якщо ти не віддаш академію, то ми тебе посадим. Я йому порадив бути цілком відвертим з прокурорами”.

Щодо співпраці зі слідством, то генпрокурор Махніцький наголосив: зараз про це говорити рано, й це стане відомо лише через певний час.

Тим часом адвокати Мельника, які сподівалися на прихильність нової влади, тепер уже кажуть журналістам, що помилялись.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539