Вибори голови Ірпеня відбудуться 29 червня?

0

skarzh4На сесію Ірпінської ради, 17 квітня, екс-міський голова Володимир Скаржинський не з’явився. Хоча кілька днів тому він запевнив усіх, що саме він, а не “свободівець” Богдан Мельничук, зараз керує містом.

Як і Янукович в Ростові, Скаржинський, щоправда, невідомо де, запевняє, що він, як і Янукович, легітимний:

“Я мер! Я у відпустці до 29 квітня,” – відповідає він на питання редакції.

“Не прийшов (на сесію ради – прим. ред.), бо не хотів, щоб там була бійка. Є сили, які хочуть, щоб я повернувся, а є – які не хочуть… ”

Поки Скаржинський шукає підтримки якихось “сил”, у парламенті до порядку денного готують призначення дати виборів міського голови Ірпеня.

У середу, 16 квітня, комітет ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування прийняв рішення: у зв’язку з достроковим припиненням повноважень міського голови Ірпеня рекомендувати ВРУ призначити дату дострокових виборів міського голови на 29 червня.

skarzh_dombrov

Саме це питання ще в середу стояло у порядку денному нардепів, але у четвер, як виявилось, зникло.

“Можливо вони поставлять його на завтра. Якщо вони завтра його не включать до порядку денного і не проголосують, то дата 29 червня вже не буде датою виборів, бо вибори мають бути призначені за 60 днів. Апарат ВРУ можливо буде вирішувати завтра, чи ставити це питання до порядку денного,” – повідомляє джерело редакції близьке до комітету з питань державного будівництва.

Тим часом сесія міської ради пройшла доволі спокійно й земельні питання зняли. Голосували лише за бюджетні, щоб місто могло функціонувати.

“Мене прислав командир 8 сотні Олег Міхнюк. Ми не маємо дати Путіну приводу для радості. Ми тут, щоб не допустити протистояння й бійки. Єдине що – бюджетні питання міста прийміть,” – сказав афганець Олексій Цепко.

“На сесію прийшли афганці та так звані представники Правого сектору, які дислокуються в кабінеті № 2. Афганцям сказали, що на сесії будуть дерибанити землю.. Іншим сказали, що будуть знімати Богдана Мельничука. Але ніхто його знімати не збирається.. Була така ідея замінити Мельничука на Дмитра Войцеха або Артема Калічка. Депутати почали збирати підписи. За Войцеха підписалося 15 депутатів. Але наступного дня почалися каруселі,” – розповідає депутат Ірпінської ради, який побажав залишитись невідомим.

“З’ясувалося, що одні й ті ж депутати поставили свій підпис як за Войцеха так і за Калічка. Тому, так само собою вирішилося, що Мельничука міняти не будемо,” – додає депутат.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539