Викрили чергову схему Пєшого

0

Кооператив “Зелений гай” застували у 2007 році.

Як згодом стало відомо: Ірпінська міська рада роздала нібито членам кооперативу низку ділянок у рекреаційній зоні — парку Курган.

Саме тут тривали бої під час Другої світової війни. Місцеві мешканці переконані: тут є братські могили.

У парку зброю часів війни знаходять навіть самі забудовники.

Але попри протести мешканців та правоохоронних органів, частину дерев таки знищили.

Засновниками кооперативу “Зелений гай” стали 6 громадян.

Всі вони зареєстровані в місті Києві й покращення житлових умов не потребують.

З-поміж них фігурує Валерій Пєший – депутат Ірпінської ради, який свого часу працював у місцевій структурі Держкомзему та власноруч підписував акти права власності на ділянки у роздерибаненому Біличанському лісі.

За інформацією “Української правди”, саме Пєший разом із депутатом облради Вадимом Башуном стоїть за дерибаном Біличанського лісу. Разом вони навіть їздять на відпочинок.

habarovsk

На загальному доступі у соцмережах депутат Пєший радо демонструє найвідвертіші за своїм несмаком світлини з такого відпочинку.

peshyi_ikra_2012

Місце реєстрації кооперативу теж знакове. Це селище Гостомель, вулиця Чапаєва, 1. Це, по суті, виборчий округ, де у 2010 році виграв на виборах той-таки Валерій Пєший.

Спершу у засновників кооперативу “Зелений гай” були наміри захопити близько 300 гектарів, але у 2011 році Ірпінська міська рада задовольнила протести Генеральної прокуратури України, й кооператив спіймав облизня.

Далі кооператив “Зелений гай” звернувся до Ірпінської міської ради з проханням надати понад 8 га землі в оренду для членів кооперативу для подальшої забудови.

Тогочасний міський голова Володимир Скаржинський  підписав  ухвалене радою рішення про оренду.

Згодом прокуратура встановила, що громадяни отримали в приватну власність земельні ділянки як члени ЖБК “Зелений гай”, але насправді вони жодного стосунку до кооперативу не мали й не були його членами.

Це встановлено під час прокурорської перевірки, яка закінчилась у квітні 2014 року.

Громада чинила опір забудовникам, як могла.

У Парку активного відпочинку "Курган" невідомі зруйнували паркан забудовника

З пояснень голови ОК “ ЖБК “Зелений гай” стало зрозуміло, що земельна ділянка площею понад 8 га з моменту надання її в оренду кооперативу та на час передачі її в приватну власність цими громадянами не використовувалась, рішень про розподіл ділянки члени кооперативу не приймали.

Таким чином, ділянки в приватну власність оформили з численними порушеннями чинного законодавства.

Пояснення власників земельної ділянки дуже відрізняються. Одні стверджують, що взагалі не отримували земельних ділянок, інші кажуть, що не мають жодного стоуснку до кооперативу “Зелений гай”, а треті взагалі пояснюють, що отримали символічну грошову винагороду за відмову від земельної ділянки кооперативу на користь третіх осіб.

Як стало відомо під час перевірки, більшість вказаних земельних ділянок після перепродажу опинилася у власності одного громадянина.

Джерела редакції у правоохоронних органах повідомили, що це — син депутата Олексій Пєший.

Як відомо, він перебуває в Лос-Анджелесі на навчанні.

Син Пєшего в 21 рік отримав для кооперативу з 75 гектарів столичного лісу

На кооператив сина за допомогою Коцюбинської селищної ради Пєший вже спробував оформити близько 100 га лісу, але на заваді стала прокуратура.

Як і батько, Олексій на власній сторінці у соціальній мережі демонструє свій смак до життя.

peshyi

Як і батько, любить подорожувати.

podorozh

Молодий хлопець у США не сумує.

zirka_baba

Його ваблять зірки…

kim_besinger

І дорогі авта…

mashyna

Як бачимо у двадцять років у хлопця вистачає грошей і на перебування у США, і на подорожі, і на те, щоб в Україні “скупити” ділянки, які коштують немалих грошей.

Загалом вартість земельної ділянки, яку незаконно приватизували нібито члени кооперативу, становить близько 15 мільйонів гривень.

Прокуратура міста Ірпеня заявила позови в інтересах держави до Ірпінської міської ради та власників ділянок про визнання недійсними державних актів на земельні ділянки.

Окрім цього, відкрито кримінальне провадження щодо деяких посадових осіб кооперативу. Слідство триває й перебуває на особливому контролі прокуратури міста.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539