Хто очолює штаб Порошенка у Приірпінні

4

porohМайже тиждень до виборів. Для виборчих штабів це, по суті, останній шанс загітувати громаду.

В Україні лідером президентської гонки є Петро Порошенко. Згідно з опитуваннями соціологів (КМІС), він може виграти навіть у першому турі.

Журналіст Сергій Лещенко уже писав про те, що в Києві, де штабом керує Ірина Геращенко, є всі підстави вважати, що до команди Порошенка пішли люди з “молодої команди” екс-міського голови Леоніда Черновецького.

Саме тому варто розуміти природу керівництва штабів у Київській області.

У Київській області штаб лідера президентських перегонів очолив народний депутат Володимир Ар’єв, який увійшов у ВРУ до міжфракційного депутатського об’єднання “За збереження Біличанскього лісу” й допомагав активістам у їхній боротьбі.

Але попри екологічні ініціативи керівника штабу області, у Приірпінні штаби чомусь очолили забудовники та наближені до них люди. Ці кандидатури викликали низку питань і в журналістів, і в громади.

Олександр Тигов у телефонній розмові зазначив, що курує роботу у Києво-Святошинському районі та Приірпінні й не приховував, що є забудовником.

Тигов — заний забудовник столичної Борщагівки. Він очолює ТОВ “Петрівський квартал”.

На минулих виборах до ВРУ Тигова прагнув стати нардепом. Про це свідчить офіційний сайт ЦВК. Він балотувався в Дніпропетровській області, де народився, і де на початку виборчої кампанії був зареєстрований.

tigov

Підкорювати парламент Тигов пішов не з аби-ким. Політик виступив у команді Наталії Королевської — кандидатки, що йшла як технічна, й чия багатомільйонна кампанія стала більш, ніж провальною.

Korolevska

Тигов і Королевська

Попри цей провал Королевська пішла в Кабмін й очолила мінстерство. Її виступи у парламенті обурювали навіть “регіоналів”. Зокрема, оцей спричинив публічну критику від Ганни Герман.

У своїй соціальній мережі Тигов не вельми активний. Він поширює переважно фото зі свого життя.

togov_car

І дозвілля…

tigov_harch

Ці фото виставлені в мережу “В контатке” влітку минулого року. Під час Майдану особливої активності в Тигова у соцмережі не спостерігалось, хоча на початку грудня 2013 року є кілька постів про те, що Україна — це європейська держава.

Згодом, у січні, він додав пости про застреленого Нігояна і про “тітушок”.

“Гроші. Гроші. Що роблять з людьми гроші”, — написав Тигов, запостивши відео зі звірячого побиття людей поблизу “Дніпро-Арени” на своїй батьківщині.

Більше деталей про погляди Тигова поки з’ясувати не вдалося.

У Приірпінні перед Тиговим постало питання, з ким працювати на місцях (в Ірпені та Бучі), оскільки в районі, окрім центрального, треба мати мережу місцевих штабів.

Через міського голову Бучі, який, по суті, є забудовником, Тигов вийшов на кума Анатолія Федорука — Володимира Карплюка (протеже Петра Мельника, заступництво якого не допомогло Карплюку стати міським головою). Тоді, у 2010 році переміг Володимир Скаржинський — протеже іншого регіонала, екс-прем’єра Миколи Азарова.

Карплюкові, який і донині не полишає мерських амбіцій, за його словами, довірили керівництво Ірпінським штабом.

У Бучі штабну роботу нібито негласно довірили Іванові Лисенку, який тут очолює партійний осередок місцевої партії Карплюка (“Нові обличчя”).

Донедавна Карплюк із Лисенком були непримиренними ворогами. Про це свідчать доволі жорсткі заяви Лисенка про Карплюка.

Цьому є й підтвердження — стаття Івана Лисенка “Чиновника впіймали на брехні”. У ній ідеться:

“Тому, виконуючи свою обіцянку оприлюднити відеоматеріал під назвою “Карплюк бреше!“, я оголошую безстрокову акцію-протест. Відтепер скрізь у своїх статтях та інших матеріалах Карплюк завжди буде фігурувати поруч із прізвиськом “брехун”, допоки він не виконає своєї обіцянки та не підготує озвучені ним на відеоматеріали: “ряд земельних ділянок у власності, ряд комерційних приміщень у власності”, а також “підготує матеріал, де покаже ці всі речі разом з юридичними адресами”, та витяги з держреєстру про нерухомість, оформлену на Лисенка І. Г.”.

Карплюк брехун

Тепер же між колишніми ворогами спостерігається злагоджена співпраця, й деякі конфліктні відео з Карплюком Іван Лисенко видалив зі свого потоку на YouTube.

Таким чином, у Приірпінні, де під загрозою постійної незаконної забудови перебувають зелені зони, штаб Порошенка, лідера президентської гонки, може перетворитися на плацдарм для протежування місцевих виборів.

До штабу активно прориваються забудовники, адже влада в регіоні дає можливості для землевиділення й безперешкодного ведення бізнесу.

Аби з’ясувати, що ж насправді відбувається,  журналісти спершу зателефонували прес-секретареві Петра Порошенка. Андрій Жигулін попросив час для з’ясування обставин. За кілька хвилин Жигулін перетелефонував і відповів:

“Там штаб очолює Олександр Тигов, а таких, як Карплюк, — немає”.

Але згодом у групі “Громади Приірпіння” на Facebook поширили світлину, де вручають прапорець Порошенка безпосередньо Карплюку.

tigov_karpluk

Тоді ж і сам Карплюк почав стверджувати, що він таки очолює штаб, хоч би що там хто говорив.

Аби уникнути будь-яких неточностей, журналісти направили запит до штабу Петра Порошенка із проханням роз’яснити, на яких умовах ведеться співпраця забудовників зі штабами.

“Штабна структура створюється, як ви розумієте, в умовах цейтноту. Тому ми не можемо в усіх випадках перевірити кожного. Головними критеріями під час перевірки у нас є антикорупційна складова й належність до Партії регіонів”, — розповідає Володимир Ар’єв.

“У Приірпінні виникла складна ситуація. Карплюк дійсно спершу був у штабній структурі, але зараз пан Карплюк де-факто штабом не керує. Він випустив газету, і ми зрозуміли, що він свій інтерес ставить вище, ніж інтереси країни. Це, по суті, ним сприймалось як плацдарм для подальшої його участі в місцевих виборах”, — додає Ар’єв.

Щодо Тигова, то за словами Ар’єва, корупційної складової перевірка поки що не виявила. Він залишається очільником штабної роботи в нашому регіоні.

“Штаб в Ірпені наразі очолює Пашинський Сергій Іванович. У нього є фірма, але вона не була задіяна, за нашою інформацією, в корупційних схемах. Він також є головним тренером зібрної України з мотокросу. Рішення щодо цієї кандидатури було ухвалене буквально вчора, у середу. Щодо Бучі — кандидатура ще не затверджена”, — наголошує керівник обласного штабу Ар’єв.

Але у штабі Порошенка просять повідомляти будь-яку інформацію, яка допоможе за люстраційним принципом перевріити команду і в Приірпінні, і в інших регіонах.

4 коментарі

  1. Народ 26 Травня 2014 at 01:37

    Я ПРОШУ ВІД УСЕГО СЕРЦЯ ЗРОБІТЬ МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ !!!!!!
    Сколько стоит жизнь Украинца???
    Есть личность, виновная в кровопролитиях на Майдане!!!
    Эта информация была отправлена в органы Милиции, Прокуратури.
    Регионалам было некогда заниматься проверкой, или в этом была заинтересованность.
    Вы, понимаете, что какую партию или идею не поддерживал бы человек,
    Он не будет стрелять в людей просто так.
    Вы видели, какие ролики показывали бойцам милиции, чтоб спровоцировать силовиков стрелять в людей!
    Задайте себе вопрос, что мотивировало людей кидать зажигательные смеси, кислоту, стрелять в силовиков,
    которых как скот выгнали по службе?все видели, как люди бросались под пули силовиков пытаясь нанести им травмы.
    Вся надежда на вас, сознательных граждан!
    Открыто написать не могу, так как боюсь, расправы со стороны этого человека!
    Он собирается прорваться к власти, он уже ранее выдвигался в народные депутаты Украины.
    Люди если мы ценой стольких жизней убрали этих бандитов от власти, неужели мы допустим приход новой банды???
    Его узнала во время Майдана в Киеве, Он приходил и помогал людям едой, одеждой.
    Я глубоко верующая не могла нарадоваться, что есть отзывчивые люди.
    Пока я не узнала правду, чем на самом деле занимался этот падонок.
    О мотивации, на что готов пойти человек находящийся в полном отчаянье,
    видя, как умирает от болезни его ребенок, или близкий человек,
    Этот человек представился основателем Христианско-либеральной партии Украины,
    что он ищет людей, у которых есть не излечимо больные дети, которым нужна операция,
    что якобы он возглавляет фонд, ко мне он обратился, так как я ранее рассказала ему, что являюсь волонтером, и собираю деньги на лечения детей.
    Было не важно, для пиара или нет, лишь бы помог.
    Попросил составить ему список из самых тяжелых деток.
    Если бы я знала, чем это закончится, сколько жизней на Майдане унесет его помощь!
    У меня по церкви у знакомой, больной ребенок (лейкоз) необходимо 30.000 евро, я внесла ее в список, через неделю я встретила знакомую всю избитую, она мне рассказала какую помощь ей предложил этот человек.
    Он приезжал к ней , интересовался здоровьем ребенка, дал тысячу долларов, обещал отправить лечиться за границу. Он дал ей надежду спасти ее ребенка!
    Приехав в третий раз, он пояснил что если она хочет спасти ребенка,- есть люди которые готовы дать 10.000 евро, если на майдане плеснет кислотой в лицо милиционерам!
    Знакомая прокляла его и сказала что такой помощи ей не надо. Вечером этого дня к ней в дом ворвались двое и жестоко избили, сказали-если пойдет в милицию убьют ребенка.
    Я не могла поверить в этот ужас, пока на Майдане я не узнала двух людей из моего списка которые как зомби шли под пули, кидали в милиционеров бутылки с горючим.
    Я встретилась с этими людьми сказала что я все знаю, на коленях умоляла их пойти к представителям оппозиции, и все им рассказать, кто находится среди них,
    Мне ответили, чтоб не лезла, что я не знаю что такое видеть как твой ребенок умирает!
    Я знала только имя Александр.
    Активисты сказали, что это один из директоров ЖК «Петровский Квартал» Тигов Александр Александрович
    Я нашла девочку репортера, все ей рассказа она согласилась помочь собрать данные на Тигова А.А.
    Теперь вы понимаете, как мотивировали людей!
    Почему они шли калечить милиционеров, чтоб у силовиков была мотивация стрелять в ответ.
    Я не знаю зачем он брал на себя такой грех, но ясно одно, видя сколько крови пролилось на Майдане денег он не жалел.
    Я понимаю в какой стране мы живем, и такие всегда уходят от ответственности.
    Но раз мы поднялись с колен, раз мы показали режиму, что мы живые люди, мы не должны позволить таким как Тигов А.А стоять у власти!
    Вот его данные которые есть в свободном доступе:
    Тигов Александр Александрович
    Родился 31 октября 1971 года в городе Днепропетровске
    проживает в городе Киев.
    директор ЖК «Петровский Квартал»
    Поймите! Убитых им не воскресить, но мы в силах спасти живых!
    Ради невинно убитых я взываю, чтоб представители Майдана не допустили чтоб он, и ему подобные падонки, были у власти!

    213.61.149.1**

  2. Народ 26 Травня 2014 at 01:38

    http://vk.com/ukrainahelp
    Ми вирішили перевірити ці факти. У Дніпропетровську звідки родом .Тігов О.О, нам вдалося знайти людей які постраждали через нього.
    Як з’ясувалося, Тігов О. О займався аферами з нерухомості, і рейдерськими захопленнями дрібних фірм.
    Кілька людей із-за нього опинилися на вулиці.
    Ми запитали чи зверталися вони до органів міліції, кажуть що так!
    але змушені були забрати заяви, одна жінка розказує як її чоловіка по дорозі додому засунули в машину люди в наколках, цілий тиждень страшно били десь у підвалі, поки вона не забрала заяву.
    Ми запитуємо чому зараз не йдуть писати заяви адже прийшла нова влада, на що нам гаряче відповідають, що ця мерзота зараз займає в Києві високу посаду.
    Ми запитуємо він особисто це говорив, в один голос говорять що так, але відбувалося це так, підходив один або кілька чоловіків давали мобільний телефон і змушували говорити.
    Напевно щоб розмову не записали.
    Одна жінка згадує як Тігов О.О, з тріском пролетів на виборах у
    Дніпропетровську, за пару днів до виборів з’ясувалося що він був технічним кандидатом від регіоналів.
    Ми слухаємо як все відбувалося і волосся стає дибки.
    Майже місяць ми шукали його знайомих, під виглядом що пишемо статтю, що читачам буде цікаво дізнатися як починалася кар’єра такої хорошої людини.
    Ми знайшли що шукали.
    Зустрічаємося з сімейною парою, запитуємо, як давно знайомі з Тіговим О.О, жінка помітно нервує, чоловік розказує що раніше дружили, але зараз не хоче згадувати час дружби з Тіговим,
    Ми цікавимося що сталося?
    Розповідають, ми раніше спілкувалися з Тіговим Олександром,
    дружина починає плакати, говорить цей друг сім’ї нам все життя скалічив,
    мого чоловіка посадив на наркотики, сам він теж довгий час коловся,
    ми запитуємо, він до цих пір приймає наркотики,
    ні в 2006. у нього виявили Віч і гепатит, він почав відвідувати секту “Відродження” там бросив.
    Там він знайшов колишніх судимих, і організував щось на зразок банди.
    Запитуємо чому він переїхав до Києва?
    Розповідають, в Дніпропетровську Тігов, повністю був під заступництвом когось з партії регіонів.
    а такі люди, як ви бачили, виявилися корисні і під час революції, ось покровителі з регіонів його і підвищили до Києва.
    Запитуємо, спілкувалися ви під час майдану?
    Так, він приїхав пропонував гроші, що саме робити не говорив, сказав що треба буде під виглядом опозиції перебувати серед протестуючих,
    ми відмовилися.
    Запитуємо чи не боїтеся розповідати нам,
    відповідають, боїмося що він потрапить у депутати і почне прибирати свідків.
    Один наш знайомий перевозив за його дорученням кілька сумок із грошима, як висловився Тігов О.О, це його квиток у велику політику
    після цього знайомий зник безвісти. Тігов О.О сказав що відправив його за кордон у справах, ми не повірили! тому що точно знаємо що у цієї людини не було закордонного паспорту.
    Ось ми і розповідаємо, тому що боїмося що нас він теж відправить за кордон у справах, ми ж свідки.
    Ми залишили свої контакти, і контакти кількох представників автомайдану, попросили якщо їм будуть загрози від Тігова, щоб негайно повідомили.
    Ми з представниками правого сектора, та представниками автомайдану, зазиваємо всіх хто постраждав від вчинків, Тігова О.О
    Просимо донести правду до Українського народу, щоб така мерзота ніколи не змогла піти в політику, і його вчинки не вбивали вільних Українців!
    Шановна Українська влада, сотні людей, віддали життя, щоб ви змінили Україну. Уважно дивіться хто біля вас.
    Минув час Януковичів, Ландіків, Пшонок!
    Українці хто з вас втратив близьких, під час революції, у ваше життя прийшло горе, невже ви допустите щоб ця мерзота, винна в кровопролиттях на майдані посміхалась вам з екранів телевізора?
     Під час розслідування ми переконалися, як покровителі Тігова О.О почистили його історію, нам вдалося поспілкуватися із співробітниками міліції, які повідомили що всі матеріали по Тігову О.О під час правління Януковича кудись загадковим чином зникли!

    213.61.149.1**

    • Анонім 13 Лютого 2015 at 15:13

      Я являюсь одноклассником Александра Тигова,могу добавить,что все выше написанное,является чистой правдой.

  3. Лезвие 21 Жовтня 2014 at 11:11

    Тигов (если он станет нардепом) – будущий застройщик Ирпеня?

    82.117.234.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539