Військовий шпиталь Ірпеня: щодня нові поранені

0

prapor2Майже щодня в Ірпінський військовий шпиталь привозять поранених зі Сходу. З-поміж них є військові у досить важкому стані. Їм роблять операції .

В одній з палат редакції “Сайту громади Приірпіння” вдалося поспілкуватися з нареченою пораненого контрактника з 95-ої аеромобільної бригади. Дівчина ледь стримує сльози, але рада, що її наречений живий.

“У нього осколкові поранення ноги, серйозно зачепило кістку, зараз йому роблять операцію”, — розповідає наречена бійця.

На сусідньому ліжку ще один військовий з цієї ж бригади. Його прооперували у середу.

На питання, де поцілив ворог, чоловік з посмішкою відповідає:

“На горі Карачун. Знаєте таку?”

“Позавчора нас привезли в Харків, а сьогодні сюди. Зробили операцію. Осколки в нозі, але кістку не заділо. Ходити можу — друга нога ж ціла”, — говорить військовий, усміхаючись.

У цей момент до палати зайшло подружжя волонтерів — принесли станки для гоління, речі особистої гігієни, шкарпетки та продукти.

Чоловік і жінка обходять усі палати. Вони дізнались про військових, яких привезли у Приірпіння на лікування, в Інтернеті.

“Ми не волонтери, просто звичайні люди, які хочуть допомогти. Не треба нас знімати, ми ж це робимо не для піару, а просто від щирого серця… Їм потрібно допомагати”, — говорить жінка.

volonter

Медичний персонал дуже люб’язний, до волонтерів ставиться добре. Показують, де в якій палаті лежать поранені зі Сходу, розповідають про їхні потреби.

До журналістів ставляться з осторогою: не дозволяють  фотографувати не лише в приміщенні лікарні, але й на вулиці. Не дають знімати навіть тих волонтерів, хто сам не проти.

Одна з жінок, яка прийшла провідувати пораненого родича і спілкувалася з нашими журналістами, не витримала й сказала черговому лікарю, що зараз не час ділити людей на своїх і чужих. Їй заборонили спілкуватися з журналістами на вулиці поблизу лікарні.

“Господи, там вмирають за нас… Ви всі по-праведному живете? Покайтеся”, — у розпачі говорить жінка.

Загалом військові говорять, що завдяки мешканцям Приірпіння наразі проблем з харчуванням та необхідними речами особистої гігієни майже не мають.

“У мене все є. Люди щодня приходять, щось приносять. Спасибі їм”, — каже один з поранених.

Деякі військові кажуть, що більшої допомоги й особистого захисту потребують ті бійці, які знаходяться на передовій.

Одна з медсестер не на камеру розповіла, що вражена таким потоком людей.

“Люди йдуть щогодини — несуть передачі. Люди різного віку — від молодих дівчат до пенсіонерів. Просто молодці. Зараз уже всього вистачає. Але щодня надходять нові поранені…”, — розповідає, ледь стримуючи сльози, медсестра.

На балконі військові вивісили прапор України.

prapor

Попри важкі поранення тут не не втрачають ані патріотизму, ані бойового духу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539