Вбили активіста Володимира Марцішевського

0

volodiaВолодимир Марцішевський родом із Коцюбинського. Тут минуло його дитинство, тут він ходив до школи. Останні роки Володимир жив у столиці, працював журналістом й вів активну громадську діяльність.

Марцішевський боровся з незаконними забудовами, захищав Гостинний двір, боровся з гральним бізнесом тощо.

Зв’язку з громадою Приірпіння Володимир не втрачав, списувався з активістами регіону й працював над розвитком місцевої територіальної громади.

“Слідчі були в громадянина Марцішевського у лікарні швидкої допомоги. Він їм повідомив, що його викрали невідомі люди з Хрещатика, 7. Заяву на них він не писав, оскільки погано почувався. Сказав правоохоронцям, що напише згодом, як матиме сили”, — розповідає редакції Ольга Білик, прес-секретар УМВС міста Києва.

Володимир Марцішевський так і не написав заяви про злочин. Він помер у лікарні швидкої допомоги. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

В активіста залишилась донька, якій за місяць виповниться 18, та мати, яка досі проживає у Приірпінні.

Колеги-журналісти Марцішевського працюють над версіями й намагаються знайти винних. За свідченнями очевидців, Володимира схопили люди в камуфляжі, які представилися “Правим сектором”. Це сталося близько 13:00. Побитого Володимира кинули в районі Березняків.

Лише о 16:00 перехожі викликали швидку.

Правий сектор спростовує свою причетність до викрадення й наголошує, що Марцішевський був членом Правого сектору й ночував разом із ними у будинку профспілок.

“Він був патріотом. До лав УНСО вступив перед Майданом. Володя писав низку розслідувань. Ми маємо попередню інформацію й знаємо тих, хто мав бачити те, що відбувалося. Але наразі цю інформацію не поширюємо”, — пояснює Руслан, керівник відділу політичної аналітики “Каменяра”, де працював Марцішевський.

На Майдані й у колі своїх друзів Марцішевського знали під прізвиськом Князь. Навіть на Майдані Марцішевський знаходив теми для розслідувань.

martsishevskyi

“Я його знаю особисто. Хороша, інтелігентна людина була. Світла пам’ять. Володимир громадську раду створював в Ірпені. Його громада зареєстрована в Біличах”, — розповідає журналістка Олена Жежера.

rada

Редакція “Сайту громади Приірпіння” висловлює співчуття родичам та знайомим колеги.

(Прохання всім небайдужим допомогти з коштами на поховання родині: розрахунковий рахунок 6762 4682 0634 4651 Марцишевська Ірина Андріївна).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539