Солдатські матері: допомога фронту

0

DombrovУ Гостомелі збирають передачі на фронт. За організацію цього разу взялися солдатські матері, які просять підтримати  своїх синів, що воюють за Україну.

У селищній раді їм виділили окрему кімнату на першому поверсі й приймають допомогу з 9 ранку до 17:00.

“Приміщення їм виділили після того, як до селищної ради приїхали представники Ірпінського військкомату. Під час їхньої зустрічі з матерями в актовій залі ради стало зрозуміло, що сподіватися на фінансування армії державою годі й чекати,” – розповідає депутат Гостомельської ради Василь Вознюк.

“Бронежилети й інші життєво необхідні речі для військових закуповують волонтери, підприємці та активісти. Тоді матері Гостомеля вирішили об’єднатися задля допомоги своїм дітям”, – додає Вознюк

voznuk

Першою зголосилася збирати допомогу для військових Олена Чорногор – мешканка військового містечка, активна учасниця майдану. Зараз їй допомагають інші матері та активісти селища й уже є перші результати.

help

Загалом з Гостомеля призвали на Схід 35 військових.

Окрім цих 35-тьох є ще й такі, які пішли до неспокійних районів добровільно – зокрема, Блонський Андрій з району Баланівка – воює разом з Нацгвардією у сотні Лева, офіційного статусу військового досі не має.

“Ми телефонуємо їм постійно питаємо що потрібно, кажуть нічого не треба. Але ми взнали, що хлопці не екіпіровані як слід, і є якісь нагальні потреби. От поповнили їм рахунки на телефон, щоб могли додому подзвонити, продукти закуповуємо. Багато чого вже відправили, але збираємо кошти на жилети, розгрузки, каски. Зібрали десь 12 тисяч гривень, люди і на рахунок перераховують”, – розповідає Чорногор.

“Нещодавно порозклеювали оголошення по Гостомелю, то їх позривали. Не знаю, кому це було потрібно…”, – дивується жінка.

Син однієї з активних гостомельчанок зараз перебуває на кордоні з Росією, захищає суверенітет нашої держави.

Телефоном він розподає редакції “Сайту громади Приірпіння”, що найбільше наші військові потребують питної води:

“Яка в нас ситуація?.. Війна в нас.. Стріляють постійно.. Навіть сьогодні трохи пострілюють, не дивлячись на оголошене перемир’я.. Зараз нам дуже бракує питної води, тут з цим проблема. А поряд в місцевих і попросити ні в кого.. Не дуже дружелюбно до нас налаштоване населення в сусідніх населених пунктах…”

“Сидимо в окопах, бліндажах, хто в бойових машинах… Намети ставити небезпечно… Якщо переміщаємось – одразу окопуємось.. Хочеш жити – треба копати (сміється – прим. ред.). Загалом майже все є. Щоправда, бронежилети, які закупила для військових держава – не витримують жодної критики. Там другий чи третій ступінь захисту – хіба що від рогатки захистить… А каски нам вже матері закуповують – скоро мають прислати”, – додає військовий.

Один з таких бронежилетів, який мав захистити нашого військового на Сході, потрапив до рук українських журналістів.

bronia

Фото: Олександра Юдковича

Та ж броня 4-го класу, яку передали нещодавно з Приірпіння, випробування кулями пройшла на фронті успішно.

kulia

Допомогу з Гостомеля матері планують відправити наприкінці цього тижня, зараз обдумують логістику й просять усіх небайдужих земляків долучатися.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539