Ворзельський санаторій: без газу і гарячої води

1

ukraine300 пацієнтів санаторію “Україна” готували до дочасної виписки. Тут вимкнули газ, а за кілька днів готувались і до відключення світла.

Причиною такого комунального колапсу стали не борги, а те, що  держскарбниця блокує рахунки “України”.

Страждають не лише хворі, а й переселенці з Криму, яких прихистила адміністрація.

“У нас живуть татари, люди з Маріуполя, Слов’янська. З Слов’янська лікаря влаштували на роботу,” – розповідає головний лікар Андрій Липовецький.

Сердечникам треба посилена реабілітація. Тут відновлюють свої сили літні люди у пост-операційний період.

“Тут умови хороші, але гарячої води нема. Помиться нельзя. Пользуємся  мокрими салфетками. Холодна вода є, а гарячої – нема,” – бідкається Аркадій Довгалюк.

Гарячої води не було майже тиждень, бо газовики вимкнули газопостачання. Для реабілітації хворих вкрай потрібні процедури з гарячою водою.

“Це кабінет вихрових ванн для рук, для ніг. Протягом тижня вони в нас не працюють,” – розповідає завідувачка лікувально-діагностичного відділення Світлана Бондаренко.

Після газу вимкнули й електроенергію. Це могло коштувати хворим життя.

“Наша робота пов’язана із хворими, які інколи потребують реанімаційних заходів. Це пов’язане з електропостачанням.  Робота приборів – електрокардіографа, дефібрилятора дуже взаємопов’язана,” – говорить завідувачка реанімаційного відділення Інна Присяжна.

Головний лікар санаторію за такої ситуації, побоюється, що  може сам стати пацієнтом. Путівки до закладу всі розкуплені, але грошей тут катма. Навіть харчів наприкінці минулого тижня залишилось на три дні.

“Санаторій мав би отримати за свою виконану роботу 6,6 млн. На сьогоднішній день ми не маємо жодного перерахування,” – розводить руками головлікар Андрій Липовецький.

На лист редакції програми “Вікна-Новнини” держскарбниця повідомила, що проблему вивчають. Поки журналісти готували матеріал, колектив санаторію “Україна” вирішив перекрити Варшавку. Ходили мирно через пішохідний перехід.

“Ми попередили міліцію, ДАІ, губернатора поприсилав своїх помічників. Ми тепер трішечки живемо. Спасибі за репортажі. Дали газ, світло. Будем чекати після вихідних, може дадуть частину грошей. Хоч половину з того, що винні,” – не полишає сподівань Липовецький.

 

1 Comment

  1. Люба 30 Червня 2014 at 16:23

    Только в Украине в нынешнее время могут так по-варварски поступить с больными.. Территория занята- больных и беженцев не выкуришь.. Понятно, что ни сельсовету ни пан-отцям тут уже не перепадет на лапу и нет дела..Деньги поделили и плевать, что там больным есть нечего, процедуры прекращены, больные сердечники под угрозой….

    185.11.81.2**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539