Чорний піар: 95-й округ закидали листівками

10

IMG_5310За тиждень до виборів у Приірпінні з’явилися листівки, на яких нібито Наталія Королевська пише листа про підтримку кандидата від блоку Петра Порошенка — Олександра Тигова.

У тексті говориться про те, що Королевська йде від “Опозиційного блоку” й зараз підтримує чомусь Тигова, який колись балотувався на Дніпропетровщині від її партії.

Це при тому, що від “Опозиційного блоку” йде інший кандидат — Юлія Кульчицька.

IMG_5313

Кандидат в нардепи Олександр Тигов стверджує, що це — провокація, і він до того не причетний.

Його штаб вночі полював на тих, хто клеїть ці листівки, і їм таки поталанило. Молодиків передали правоохоронцям. Ті кажуть: їх просто попросили невідомі порозкидати листівки за 200 гривень.


Працівники штабу Тигова стверджують, що з’ясували імена цих хлопців і переконані, що це працівники штабу кандидата в нардепи Анатолія Федорука.

“Двоє з них — мешканці Боярки Олексій Улизько та Максим Гапонов”, — говорять в штабі Тигова.

Працівники ж правоохоронних органів стверджують, що клеїли хлопці з “Правого сектора”.

Люди сприймають інформацію на таких листівках по-різному.

“Ну, зрозуміло, що така “агітація” Тигову, який іде від Петра Порошенка, зараз ні до чого. Значить, це зробив хтось із його конкурентів. Хтось, для кого перемога дуже важлива. З тих, хто активно агітує зараз на бордах і листівках — це, можливо, екс-регіонал Федорук”, — ділиться враженнями від знайденою на поштових скриньках листівок Володимир.

Але навіть деякі депутати інформаційну атаку сприйняли за справжню агітацію за Тигова.

“О першій ночі загавкали собаки, я вийшов, дивлюся: все подвір’я всипане листівками, де Тигов з Королевською. Я, чесно кажучи, навіть повірив, що вони досі разом”, — каже депутат Гостомельської ради Василь Вознюк.

Тієї ж ночі в окрузі № 95 невідомі заклеїли й борди Олександра Тигова, звинувативши його в продажності.

Королевська - Мельник

Але Тигов не єдиний, хто зацікавив конкурентів. Якщо йому пригадали те, що він балотувався кілька років тому від Королевської, то невідомі особи нагадали виборцям, що екс-регіонал Анатолій Федорук цього року не вийшов з ПР під час розстрілів на Майдані.

mima

За кілька днів до виборів конкуренти не шкодують нічого. На чорний піар для обох кандидатів витратили кошти на дорогий друк на глянцевому папері.

Соціологія штабів показує, що Тигов і Федорук ідуть із незначним відривом один від одного.

Перепало й кандидату в мери Ірпеня Віктору Мікуліну. Про нього та Олександра Тигова також днями була поширена листівка, де суть зводилася до того, що їх підтримує одіозний Петро Мельник.

Тігов - Мельник

До слова, і Тигов, і Мікулін від співпраці з Мельником відхрещуються.

Джерела в Податковій академії переконані, що так звана боротьба за академію точиться не просто так:

“Ви ж розумієте, що академія — це 10 тисяч голосів. На минулих виборах саме академія дала Мельнику 90 % виборців. Знаєте, як голосують курсанти — за наказом. За вказане прізвище. Як скаже старший. Зараз в академії не все просто. Не всі офіцери готові наказати курсантам голосувати за одного кандидата. Багато хто з працівників прислухається до Мельника”.

Команда Віктора Мікуліна на своїй сторінці в facebook прямо написала, що в розповсюдженні листівок підозрює Максима Плешка, члена партії “Нові обличчя” Володимира Карплюка, що в Бучанському міському парку має власний бізнес з прокату велосипедів “Сто коліс”.

Мікулін

Такий чорний піар за кілька днів до виборів проти двох кандидатів має всі шанси знизити рейтинг лідерам перегонів і перевести їхній електорат до іншого сегменту: або до представниці від “Батьківщини” Олени Бебешко, або представникові “Народного фронту” Михайлові Гарвилюку.

Саме ці двоє, згідно з соціологією штабів, і ведуть боротьбу за третє місце.

Чорний піар пішов і проти Тигова, і проти Гаврилюка. З’явилась ще одна листівка, де нібито Тигов паплюжить ім’я відомого козака Гаврилюка, над яким на морозі знущались беркутівці.

Гаврилюк

У штабі кандидата від “Народного фронту” козака Гаврилюка джерело редакції зізналося, що з Києва їм також привозили листівки проти Тигова і Федорука. Але Гаврилюк, зі слів джерела, навідріз відмовився їх поширювати, до того ж їхня друкована продукція, за словами того ж джерела, мала інший дизайн і якість, аніж та, що вже розійшлась Приірпінням.

Сам Гаврилюк стверджує, що про поширення чорної агітації дізнався від журналістів і вважає такі методи слабкістю опонентів.

Редакція “Сайту громади Приірпіння” вирішила поцікавитись у політтехнолога Сергія Гайдая, який у свій час вів кампанію Ющенка, Порошенка, Кінаха і навіть росіянки Хакамади, як така технологія впливає на виборця, і хто її може застосовувати.

“Це називається інформаційною атакою. Якщо вона влучна і професійно продумана, то має свій вплив. Якийсь відсоток людей, котрі хотіли голосувати за кандидата, можуть змінити своє рішення. Але це інколи роблять і непрофесійно. Критика — це складова політичного діалогу. І такі речі, якщо кандидат дійсно мав таку біографію, можна було робити й відкрито”, — пояснює Гайдай.

“Але у нас відкриту дискусію вести бояться. У цивілізованому світі застосовуються прямі інформатаки з перевіреною інформацією. Але у цивілізованому світі є політична культура. В Україні низький рівень політичної культури, а від рівня політичної культури залежить життя людей у прямому розумінні цього слова. У нас обирають бізнесменів. Якби 10 років тому країна зробила б інший вибір — був би розвиток, і Україна була б у НАТО. А те, що зараз відбувається — це прямі наслідки рівня політичної культури”, — додає технолог.

10 коментарів

  1. Питання до Ольги Матюшиної 23 Жовтня 2014 at 14:18

    Передвиборча програма кандидата в депутати від партії Наталії Королевської “Україна вперед!” Олександра Тигова:
    http://oporadp.org/tigov-oleksandr-oleksandrovich.html

    ЦИТАТА:
    “Днепропетровськ-краще місто України! Наше місто – це перлина України. Багато років закритий, тепер вільний для всього нового і найсучасного. Мої предки будували і розвивали це місто, відновлювали в післявоєнний період, і мій святий обов’язок продовжити їх справу:зробити Дніпропетровськ чистіше, красивіше, комфортніше для життя. Я виступаю як кандидат, що не представляє інтересів якої-небудь групи. Мої інтереси – це інтереси громадян.”

    ПИТАННЯ:
    На якого біса нам цей Тигов у Приірпінні?

    77.120.242.**

    • Ольга Матюшина 23 Жовтня 2014 at 17:15

      Питання до Матюшиної недоречне.

      95.158.25.1**

  2. Жежері і Федорів 23 Жовтня 2014 at 14:19

    Скільки вам платить Тигов за такі матеріали?

    77.120.242.**

  3. Лера 24 Жовтня 2014 at 09:27

    Людина, яка ходить до Могилянки і працює з студентами, яка має незалежний дохід як керівник відділу загальнонаціонального каналу, навряд чи буде продаватись. Ніколи 🙂
    Але хто так думає, той судить, як правило по собі. А з айпішників і чорного піару, який зараз іде, можна доволі впевнено сказати – Ви штабний троль. Хоча питання штабності відносне, можете бути тролем-фрілансером. По-суті все одно на замовлення.
    пс Великий привіт тим, хто тут конвульсує на тему того, що Федорів не викладає в Могилянці. Вона у розкладі висить, можете спробувати зайти посухати ранком.

    195.177.73.**

  4. Ладко 24 Жовтня 2014 at 10:33

    Наскільки я зрозумів, певні закиди адресовані мені…

    Відповідаю:
    Людина, яка ходить до Могилянки і висить у розкладі ( 🙂 🙂 ) ВІДСУТНЯ у списку викладачів. КРАПКА. Не кожен, хто працює у міністерстві– міністр…

    навряд чи буде продаватись
    А за подяку від Пшонки, за грамотку від Калініна? Продаються навіть прем”єр-міністри, конгресмени, сенатори, депутати..

    Але хто так думає, той судить, як правило по собі. Та, яка висить у розкладі бачить злодія в кожному– Ільницькому, Садовському, Ковтачі…
    Судить по собі?.

    Та, що висить у розкладі.. 🙂 Видно гідну ученицю….

    95.158.60.**

  5. Лера 24 Жовтня 2014 at 12:50

    Каг бе, айм со сорі, ю ноу, бат є лот оф форін професорс алсо єбсент ін зет ліст дью ту сам ступід кіркустенсес ін зе юкрейніан ло. Але від цього вони не стають менше чи більше викладачами.

    Ви кажете про штатних викладачів, але забуваєте, що багато викладачів працюють не в одному університеті. Є ще й такі, що викладають на громадських засадах (о так, уявіть, таке буває). А Федорів належить до позаштатних, тому у списку (якомусь магічному, який у вас є) її немає.

    При чому там міністри – теж питання. Але менше з тим, Ви не побачили, певно, ще одну посаду (отам одразу після викладача Могилянки написано яка).

    Якщо у Вас проблеми з тим, що хтось висить у розкладі, то перепрошую.

    Якщо Ви б воліли подискутувати на тему конотацій мого попереднього повідомлення, внаслідок, безперечно, різної аперцептивної бази у Вас та в мене, то було б вельми шанобливо з Вашої сторони пояснити мені дефініцію слова “гідна”.

    195.177.73.**

    • Ладко 24 Жовтня 2014 at 14:55

      Пані дала вказівку черговій студентці відповісти?

      Викладач може бути зазначений у розкладі… У розкладі може бути вказане його прізвище…
      Висіти у розкладі– то таке надто несподіване для мене словосполучення…

      Чому “гідна”– бо пані ВЕЛИКА викладачка теж пише “Євагніліє”, і “регінали”..

      Якщо Ви хотіли вразити мене набором слів іншомовного походження, то, на превеликий Ваш жаль, не вдалося…

      Англійська у Вас з дивним акцентом… 🙂
      А “Каг бе”– це з якої? Гопніковської?

      А про подяку від Пшонки, грамотку від Калініна?
      Знову мовчання?

      95.158.60.**

      • гражданин 24 Жовтня 2014 at 15:37

        А не удивляет ли Вас, шановный, когда говорят: чайник закипел (а не вода в чайнике), прочел Шекспира (а не произведение Шекспира), спортсмен взял золото (а не золотую медаль), Киев в восторге (вместо жители Киева в восторге)?

        Человеку понятно, что кипит не чайник, а вода в чайнике. Понятно, что читаем произведение Шекспира, а не Шекспира. И никто из тех, кто учил тропы не удивлен.

        Спешу уведомить, что никто еще не вывел общепринятую классификацию. Кажется, Вы любите Пушкина? Я напомню Вам не исковерканное Вами письмо Онегина или Татьяны… А “Медный всадник”… Как же Вы восприняли его:

        Природой здесь нам суждено
        В Европу прорубить окно,
        Ногою твердой стать при море.
        Сюда по новым им волнам
        Все флаги в гости будут к нам,
        И запируем на просторе.

        ( http://rvb.ru/pushkin/01text/02poems/01poems/0795.htm )

        “Все влаги в гости будут к нам”… Вот Пушкин, выходит, такой же писака, как и студенты Федорив… Флаги приедут к нам… Хахаха. Вот смеху то! Вот смеху то…

        Ладко всем все доказал… Впрочем, нечему удивляться. Как обычно. Умнее всех. Всех унизить, возвыситься… Психолога не хватает… Ну и образования.

        • Ладко 27 Жовтня 2014 at 16:50

          Я так розумію, фраза: “Студенти, що не здали сесію, будуть повішені на другому поверсі” не викликає у Вас жодних заперечень? Ви вважаєте її правильною…?

          чайник закипел , прочел Шекспира , спортсмен взял золото , Киев в восторге
          Наведені Вами зразки називаються : МЕТОНІМІЯ…

          А Федорів, що висить у розкладі– це таки зразок неграмотності…

          195.18.31.**

  6. Марина 24 Жовтня 2014 at 12:50

    Політтехнолог каже “Це називається інформаційною атакою”, слово “інформаційною” немає до цього ніякого відношення. Те що робить зараз Федорук з Карплюком в Ірпені це нижче моралі, яка тут атака, якщо людина може до виборів так себе поводити, вона що зміниться після виборів, і проснеться інший Федорук?

    91.209.96.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539