Підрахунок: скільки ж дали бюлетенів?

1

БезымянныйМасова заміна за день до виборів членів комісій вже далась в знаки.

На дільниці, що розташована у податковій академії Ірпеня, – вотчині Петра Мельника – не знають, скільки в них було з самого початку бюлетенів.

Нагадаємо, що зранку засідання розпочав голова комісії, якого замінили на молоду дівчину без досвіду головування в комісії.

Редакція “Сайту громади Приірпіння” вирішила моніторити підрахунок голосів саме на цій дільниці, оскільки перед виборами Петро Мельник заявив про свою підтримку кандидату на посаду міського голови члену Вищої кваліфікаційної комісії суддів – Віктору Мікуліну та кандидатові від блоку Петра Порошенка Олександру Тигову.

Знаково, що на цій дільниці журналісти побачили самого Мікуліна з членкинею його передвиборчої штабу – екс-міською головою Мирославою Свистович, яка переконувала, що Мікулін не має підтримки від Мельника.

Безымянный

“Ранком була нестандартна ситуація, змінили голову. Тому я приїхав сюди. Нема логіки в цій заміні. Як може людина, яка не працювала в комісії , за день до виборів прийти й працювати? Тим паче без досвіду головування. Треба з цим розбиратися”- стверджує кандидат Віктор Мікулін

Є тут і люди з команди іншого кандидата і головного опонента Мікуліна – Володимира Карплюка. Іван Лисенко, який з лав журналістів перейшов до штабу політика- забудовника, теж на дільниці.

Безымянный

Щоправда, Лисенко, кажуть спостерігачі, перебуває на дільниці в статусі довіреної особи Володимира Співака – техкандидата міського голови Бучі Анатолія Федорука, який балотується в нардепи у 95-му окрузі. Це цілком закономірно, що довіреними особами техкандидатів є люди з своєї ж команди політика, оскільки Лисенко очолює партію Володимира Карплюка “Нові обличчя” в Бучі.

Окрім Лисенка інтереси кумів-забудовників Карплюка та Федорука представляють: Максим Плєшко (член політичної команди і довірена особа Карплюка), Андрій Сніжко (журналіст видання “Пульсар”, яке підконтрольне кандидатові Карплюкові) та кандидатка в народні депутати Ірина Кравчук, яка по суті є техкандидатом для Анатолія Федорука.

Після 20-ти хвилин пошуків загублені відомості таки знайшли, але вони виявились без печаток та підписів.

Безымянный

Через такий конфуз члени ОВК приїхали, аби розібратись. Один з них через кілька годин після закриття дільниці вчить голову як треба рахувати бюлетені. Голова дільниці – 1995 року народження, просить, щоб за неї далі проводив підрахунок хтось інший.

Зрештою, звіривши документи, зрозуміли, що не вистачає одного бюлетеня за міського голову Ірпеня. Члени ДВК визнали своїм голосуванням, що це просто технічна помилка.

Варто зауважити, що схема з виносом з дільниці одного бюлетеню може використовуватись для організації каруселей: коли виборцеві дають бюлетень з галочкою й просять натомість принести чистий.

Зрештою комсія на другу годину після закриття дільниці таки запрацювала.

Безымянный

Коли комісія почала звіряти кількість виданих бюлетенів із корінцями, то кількість знову не співпала на 1 (корінець від бюлетеня для кандидатів на посаду міського голови).

Корінець шукають вже годину.

Багато хто дивувався, як на великій та складній дільниці могла головувати 19-річна дівчина.

Далі з’ясувалось, що у комісії не складені й відповідним чином не оформлені присутні на дільниці громадяни (працівники ЗМІ, спостерігачі і т. д.). Всі списки на момент закриття існували лише як чернетки. Відповідно, дільницю закрили з бюлетенями й люди, які перебували на дільниці після закриття фактично, згідно з документацією, були сторонніми.

Через 4-ри години після закриття дільниці, не знайшовши ані загубленого корінця, ані загубленого бюлетеня, почали підраховувати.

Безымянный

І якщо тут лише почався підрахунок голосів, то в селищі Коцюбинське вже є перші партійні результати на дільниці, що розташована в приміщенні колишнього дитсадка Їх редакції повідомив один із спостерігачів:

Народний фронт – 263 голосів,

блок Петра Порошенка – 247 голосів,

Самопоміч – 206 голосів,

Радикальна партія Ляшка – 59 голосів,

Батьківщина 48 голосів,

Свобода – 46 голосів,

Правий сектор – 27 голосів,

Опозиційний блок 21 голос

(інші партії набрали менше 2-х десятків голосів).

На цій дільниці пів на другу вже є результати топ-3 мажоритарників:

Міський голова Бучі та екс-“регіонал” Анатолій Федорук – 281 голосів,

Кандидат від блоку Петра Порошенка в минулому член команди Наталії Королевської Олександр Тігов – 177 голосів,

Козак Михайло Гаврилюк від Народного фронту – 171 голос.

Ігор Мазур від Правого сектору взяв 68 голосів, “бютівка” Бебешко – 43, самовисуванець Юрій Лічничий, якого підтримала “Самопоміч” – 31 голос.

Ярославу Місяцю, депутату-прогульнику Ірпінської ради, навіть не допоміг рейтинг радикальної партії Олега Ляшка. Він набрав на цій дільниці 24 голоси.

А в цей час на дільниці в податковій академії лише розкладають першу урну на купки по партіям.

Безымянный

І тут чимала купка зіпсованих бюлетенів під красномовною назвою від виборців: мудаки (це кандидати в нардепи).

Безымянный

Близько третьої ночі в смт Коцюбинське на дільниці по вулиці Меблевій надали попередні дані підрахунку голосів по кандидатам на посаду міського глови:

Забудовник Володимир Карплюк (кум кандидата в нардепи екс-“регіонала” Анатлія Федорука) – 352 голоси,
чинний в.о. міського голови “свободівець” Богдан Мельничук – 139 голоси,
Афганець Панасюк, який під час майдану отримав нагороду від Януковича, – 138 голосів,
Суддя Вищої кваліфікаційної комісії суддів, якого підтримує Петро Мельник, Віктор Мікулін набрав 84 голоси,
І “ударівець” Леонід Танцюра – 60 голосів.

Порахували партії й на дільниці в бучанській школі № 1.

Блок Петра Порошенка – 349 голосів,

Народний фронт 282 голоси,

Самопоміч 272 голоси,

Батьківщина 81 голос,

Свобода 69 голосів,

Радикальна партія Ляшка 66 голосів,

Гримадянська позиція Гриценка – 51 голос,

“Сильна Україна” Тігіпка 21 голос,

Компартія – 10 голосів,

Солідарність жінок – 8 голосів,

Заступ – 5 голосів.

Ми оновлюватимемо інформацію для читачів “Сайту громади Приірпіння”.

1 Comment

  1. Гражданин страны дураков 27 Жовтня 2014 at 06:00

    Только в стране дураков для того .чтобы стать депутатом нужно получить по яйцам на площади!!!!!!!!!

    185.26.182.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539