Хто об’їдає наших дітей у дитсадках?

5

Питання харчування в дитсадках селища Коцюбинське мами вивчають не перший місяць.

Коли в меню написано, що дітям дають булочку, то на стіл кладуть прозорий шматочок батону.

У вересневій накладній за 2-ге число ми побачили, що дітям закупили зефір та мармелад майже на тисячу гривень. Але з’явився він на столах за кілька тижнів та й то тоді, коли активні батьки зчинили 16-го вересня галас.

У накладній йшлося, що постачальником є приватне підприємство “Дитяче харчування”. І от стало цікаво, хто ж об’їдає наших дітей.

У відповіді від селищної ради йдеться, що постачальниками продуктів для наших дитсадків є ТОВ “Комунальне-виробниче підприємство громадського харчування”, ПП “Дитяче харчування” та ПП Кіщук.

З’ясувалося, у нас немає прямого постачальника харчів у садочок, а є цілий ланцюжок своїх “перепостачальників”.

Перша організація – ТОВ “Комунальне-виробниче підприємство громадського харчування” – заснована Коцюбинською селищною радою. Керівниця цієї організації, що має право підпису – Ганна Каськова.

Пані Каськова приходила до селищної ради, коли ми піднімали питання харчування і подовженого дня, і сиділа вона поруч із директоркою дитсадка “Світлячок” – білявкою Людмилою Сич.

sych

І ось товариство, засновником якого є селищна рада на чолі з Каськовою, закуповує продукти у ПП Олександр Кіщук, яке, до слова, не є виробником цієї продукції, а просто займається перепродажем.

А очільник цього приватного підприємства пан Кіщук – рідний син Ганни Каськової, яка очолює засноване нашою радою товариство. Тобто простішими словами: мама закуповує продукцію у сина.

Тут є очевидний конфлікт інтересів.

Місцевій владі настільки байдуже, чим же годують у садках дітей, що вона навіть не контролює наявність у садках необхідних овочів та фруктів. І мова йде не про ананаси чи папаю, мова йде про просту картоплю – другий хліб для українців.

Перші два тижні вересня у садку картоплі не було. Їли горохове пюре із рибою. Через це бідкалась медична сестра.

І це зацікавило прокуратура Ірпеня. Ось відповідь за підписом прокурора Мирослава Пацкана.

Безымянный

Крім згаданого приватного підприємства, є ще одне – вже згадане  “Дитяче харчування”. І директором на ньому є… Ганна Каськова.

Купуємо самі у себе? І яка ж ціна питання? Заходимо на сайт тендерних закупівель. Читаємо, що очікувана сума контракту майже 3,5 млн грн.

Безымянный

Про це ми одразу ж повідомили УБОЗ та прокуратуру. Й доволі швидко отримали відповідь.

У діях Каськової правоохоронці бачать адміністративне правопорушення.

Безымянный

І така схема діє не лише в одному селищі. Як виявилось, ТОВ “Комунальне-виробниче підприємство громадського харчування” харчує за такою ж схемою все Приірпіння.

У своїй відповіді на  наші звернення прокуратура зазначила, що на очільницю дитсадка та медичну сестру накладуть штрафи через порушення саме норм харчування.

Тут варто нагадати, що, коли піднімалось питання тривалості роботи дитсадка, нам повідомили, що дітей просто немає чим годувати увечері. А батьки вирішили перевірити, хто ж їсть булочку, коли наші діти їдять прозорий батон. І хто їсть зефір, поки наші діти його їдять на папері.

Перевірка правоохоронців триває і ми, сподіваємось, дуже скоро побачимо її результати.

matushynaАвторка: Ольга Матюшина, коцюбинчанка

 

 

5 коментарів

  1. ЖК Коцюбинський 30 Жовтня 2014 at 15:02

    Оце так нагодували діточок! А я все думаю ну як це не вистачає грошей на харчування. У Києві у нас було наполовину менше і дитина кожного дня ще по яблуку чи банану отримувала. Звичайно стільки схем перепродажу продуктів. Тут лише на батон з гороховим пюре вистачить. Жах. Не соромно дітей обкрадати???

    95.158.3*.*

    • Надя 5 Листопада 2014 at 16:43

      Не рівняйте те, що було в минулому році.Ціни на продукти харчування виросли в тричі, а плата за харчування лишилася не змінною.Моя дитина також відвідує ДНЗ 24, і жодного разу не поскаржилась що вона була голодна!

      95.158.20.1**

  2. Надія 30 Жовтня 2014 at 17:31

    які банальні відписки з прокуратури,адже це злочин по накатаній схемі,обкрадають дітей та бюджетні кошти,вірнійше відмивають.

    192.162.135.1**

  3. Ольга Матюшина 30 Жовтня 2014 at 18:26

    Питання до Надії, яка є депутатом Коцюбинської селищної ради.

    Пані Бігун, я добре пам”ятаю, як на комісії коли піднімали питання подовження режиму роботи ДНЗ до 19-00 і обговорювали проблему харчування, Ви підтримували фанклуб завідуючки і переконували батьків, що проблеми як такової немає і треба всього на всього терези поставити і зважувати порцію чи відповідає вона нормам. Також я нагадую Ваші коментарі:

    http://kotsubynske.com.ua/2014/06/21/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%87%D1%96-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86/#comments

    «Шановна Олю, як Вам відомо я з 2012р.проживаю смт.Клавдієве-Тарасово в якому на 6тис.населення 2 дитячих садочки,і з якими проблем батьки не мають,я це знаю ,так як ця тема є для мене актуальною и маю з чим порівнювати(Коцюбинське).Мені як депутату дуже прикро,що у Коцюбинському ця проблема дуже повільно вирішується, за відсутності коштів у бюджеті селища.Проте на мою думку вихід має бути шляхом залучення інвесторів і ставити перед ними конкретні завдання,селище зростає,дітки народжуються.І певна річ,що кожен із депутатів переймається цією темою, проте депутат не все зможе при пустій казні.Я особисто балатуючись у депутати,мріяла багато зробити для своїх виборців,проте зовсім не так все робиться,як мріялось,да і3-4 депутати нічого не вирішать у сесійній залі.Стосовно поборів у дит.садочках,це жах і мені про це відомо,проте не всі батьки мають намір боротись радикально з цим безладом ,я мала намір боротись з цим явищем,проте пидтримки від батьків не отримала(протестуючі по тихому анонімно)і я рахую це не вірним методом протесту….»

    Спочатку Ви бідкались, що не мали підтримки іскарбниця порожня. Тепер Ви нарікаєте на прокуратуру, яка за вашими словами дає лише «відписки».

    Може вже час перестати нарікати на когось, а почати робити щось самій.

    Я своїм прикладом показала, що і ремонт реально зробити бюджетним коштом і режим роботи садочку подовжили, хоча всі казали, що це неможливо.

    Я не депутат, посади ніякої не обіймаю, але ж показую реальний результат. Чом би Вам не спробувати???

    Ось, наприклад, завтра сесія, підніміть дане питання на обговорення. Це ж сором красти з дитячих тарілок. Ну невже деп.корпус лишиться байдужим до порожніх тарілок малечі??? Невже місцева влада не спроможна навести лад в дитячому садочку??? 30 дипутатів + голова не можуть навести порядок в садочку???

    95.158.25.1**

  4. Luba 31 Жовтня 2014 at 07:36

    Слов нет, наживаются на питании детей… Ну есть хоть капля человечности у чиновников??

    Не раз было замечено того, кто привозит продукты на Газеле.. Откуда у этого дяденьки Лексус взялся (к слову он не так давно его купил, даже б/у такой стоит минимум 30тыс.дол)

    и жена его работает бухгалтером у Скаржинского
    это шобло просто отжимают садик как лимон, оставляя детей (!!!) голодными
    поэтому Садовский поставил Сыч заведующей, чтоб она покрывала воровство
    все всё знают в сел.совете и садовский в том числе.
    банда одним словом, а тендеры были закальцованы на Скаржинском, которого после майдана люстрировал Домбровский
    и вот пока такие как Домбровский воюет, эти твари воруют дальше..

    178.54.60.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539