Хакери атакують сайт громади Приірпіння

0

samooboronaУ вівторок та середу інформаційний ресурс громади Приірпіння перебуває під жорсткою DoS-атакою хакерів.

“За своєю природою DoS-атака полягає в тому, що є тисячі комп’ютерів, які заражені вірусом, який може контролювати певний хакер. Коли є замовник, який хоче тимчасово покласти чийсь інформаційний ресурс, то він знаходить такого хакера. Далі з цих підконтрольних комп’ютерів направляються тисячі запитів на секунду на сайт і канал просто не може витримати такого потоку,” – розповідає Алік Голуб, фахівець IT галузі.

Адміністратори серверу, який розташований за кордоном, повідомили редакції, що за секунду здійснюється до 100 тисяч запитів одночасно (за 1-2 секунди).

У середу найбільший потік DoS-атаки йде з України (“Укртелеком”), зокрема з підконтрольної терористам Горлівки.

Ось одна із IP-адрес, яка відповідає за масовану атаку – Донецька область, Горлівка.

samooborona

Також великі хвилі зафіксовані з боку Росії, Іспанії та Індонезії, але вони блокуються.

“Сенсу саме в цій атаці я не бачу, бо останній найскандальніший контент, який був на сайті одразу передрукували інші рейтингові видання. Відповідно доступ в користувачів до інформації де-факто залишається. Коштувати можуть такі атаки доволі дорого. Від кількох сотень доларів за день до тисячі доларів. Для редакції така увага – це додаткова реклама і показник того, що вони когось зачепили,” – додає Голуб.

Останні скандальні публікації “Сайту громади Приірпіння”  про незаконну приватизацію гуртожитку родиною селищного голови Вадима Садовського передрукувала “Українська правда”, а колонку Олени Жежери про те, хто в Приірпінні фінансує бізнес сепаратиста Губарева – “Оглядач” та “Інсайдер”.

Під час DoS-атаки на сайт зайти можливо, але треба завантажувати іноді кілька разів поспіль.

У середу роботу сайту вдалося стабілізувати. Якщо Ви знаєте про випадки, коли хтось не може завантажити контент – прохання про це повідомляти або через коментарі, або через Facebook-групу сайту.

Як правило, такі DoS атаки технологи планують на інформаційні незалежні ресурси перед виборами. У жовтні на сайт здійснили дві DoS атаки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539