Приірпіння попрощалось із двома воїнами

3

Мешканці регіону провели В’ячеслава Кірічека та Ільгара Багірова на прізвисько Балу.

Ірпінець Кірічек, якому було за 40, пішов на фронт у вересні. Потрапив у 128-му гірсько-стрілецьку бригаду.

До того працював слюсарем й ремонтував газове устаткування у Ірпінській філії “Київоблгазу.

В‘ячеслав  ніколи не був байдужим спостерігачем, байдужим до чужого горя. Всім серцем любив Україну й рідних , цінував і поважав друзів, був компанійським і взагалі доброю людиною. Це великий патріот України та   взірцевий  воїн – дисциплінований, розсудливий і мудрий,” – розповідає друг загиблого Мирослав Севастьян.

Кірічек

Такі як В‘ячеслав, не могли спокійно спостерігати , як під  час війни гинуть інші. Не ховався за спини інших. Був завжди на передовій. Однак війна це війна… Він загинув внаслідок підступних дій, у сутичці з диверсійною групою, яка пробралася під виглядом своїх до його підрозділу,” – додає Севастьян.

На центральній міській площі 9-ть днів тому попрощались із ще одним нашим земляком – Ільгаром Багіровим. Це боєць батальйону Київська Русь.

Офіцер на прізвисько Балу народився в Баку, але прожив майже все життя в Україні  й добровільно пішов на фронт.

Балу загинув ще на початку жовтня, але поховали його лише наприкінці листопада.

“Загинув Балу. Славний і відважний Балу. Билинний герой, 11-го батальйону “Київська Русь”. Той самий, який осідлавши танк, пішов на ворога і відбив здавалося втрачений блок-пост. Балу загинув смертю хороброго. Де-то в районі Дебальцево.Вместе з трьома товаришами пішов у розвідку”, – повідомив тоді журналіст Руслан Бочкала на своїй сторінці у соцмережі.

Підірвав себе крайньої гранатою. Точніше останньою… За попередніми даними, забрав з собою кілька тварюк – російських морпіхів, які не залишили Балу вибору – або в полон або на небеса. У полон він не міг. Не той чоловік”, – додав Бочкала.

Їхні побратими наголошують, що воюють за мирне небо над нашими головами. У двох героїв залишились осиротілі діти.

Вічна пам’ять героям і слава Україні, яка має таких синів!

sam3Авторка: Ніна Костенко, журналістка

 

 

3 коментарі

  1. Анонім 8 Грудня 2014 at 10:22

    Добрый день!Перед тем как писать про людей уточняйте информацию!Киричек Вячеслав не был добровольцем, а был призван на службу в армию Украины! И у вас неправильные данные о его гибели!Стыдно не знать причины гибели своих Героев!Вас читают и близкие им люди поэтому потрудитесь писать проверенные данные!Вечная память ГЕРОЯМ!

    • Яніна Зелінська 8 Грудня 2014 at 12:24

      Шановний Аноніме. Якщо Ви володієте іншою інформацією про загибель В’ячеслава Кірічека, прохання розповісти, як саме це було. Про загибель В’ячеслава нам,журналістам, розповів його друг бучанець Мирослав. Можливо, вони й не відповідають дійсності. Якщо вам стали відомі інші відомості з іншого джерела, прохання уточнити, звідки у Вас дані. Версію загибелі В’ячеслава також оприлюднила офіційна газета ” Ірпінський вісник” за 21 .11.2014 р. Якщо це не так, то ми приносимо вибачення рідним і готові зустрітись для того, щоб внести роз’яснення з цього приводу для уникнення прикрих неточностей.

  2. Надія 8 Грудня 2014 at 17:41

    Вічна память Героям,нехай земля їм буде пухом,а родині здоровя та вічної подяки за Ваших мужніх чоловіків.ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539