Бюджетна ніч: Гаврилюк – “за”, Москаленко та Суслова не голосувлаи

0

Верховна Рада працювала в ніч з неділі на понеділок. Близько 4 ранку нардепи ухвалили бюджет – 2015 при тому, що не мали остаточної версії тексту бюджету на руках.

Не знаючи за що голосують, зелену кнопку “за” натисли  233-ти народні обранці.

З-поміж тих, хто голосував “за” – і нардеп від Народного фронту Микола Гаврилюк. Про це свідчать дані на сайті ВРУ. Загалом Народний фронт голосував одноголосно, окрім Олександра Турчинова, який був відсутній.

Ярослав Москаленко, який входить до депутатської групи “Воля народу”, попри те, що був зареєстрований в залі засідань – не голосував. Загалом ця депутатська група за бюджет не віддала жодного голосу.

Депутатка Ірина Суслова, яка входить до Самопомочі, теж не голосувала. Хоча її політсила за бюджет голосувала по-різному. До слова, Єгор Соболєв та Семен Семенченко голосували категорично – проти.

sam3

Однопартійниця Соболєва – Ганна Гопко – так прокоментувала на своїй сторінці Facebook ситуацію, яка сталася з прискореним прийняттям бюджету, коли депутати з ним по суті не ознайомились.

sam3

У бюджеті, на 2015-й рік заклали курс долара на рівні 17 грн за у.о. ВВП країни йде в мінус на 4,3 %, а інфляція сягне 13,1 %.

Спершу на сайті парламенту була інформація, що чергове засідання ВРУ відбудеться 30 грудня.  Але спікер Володимир Гройсман, коли закривав сесію, не поточнив, коли нардепи збиратимуться наступного разу.

Зараз же на офіційному сайті висить інформація, що Верховна Рада засяде знову вже у новому році. Дата першого засідання – 13 січня.

Поки “Громада Приірпіння” готувала цю новину на сторінці депутата облради “свободівця” Олександра Аронця з’явилося повідомлення, що облрада прийняла бюджет у рекордні коротікі строки – 2 хвилини.

sam3

Місцеві ж ради Ірпеня та Бучі запланували бюджетні сесії на вівторок, 30-те грудня. Про це “Громаду Приірпіння” повідомили депутати місцевих рад.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539