Для кого ж службове житло в Бучі?

2

Прозорість влади — одне з найболючіших питань сьогодення не тільки в Бучі, а й в усій державі. Більшість керівників щось зовсім не навчилися жити по-новому, а зазвичай, ще й крадуть по-старому.

Так сталося, що в Бучі, на відміну від Ірпеня, мер Анатолій Федорук втримався у своєму кріслі після революції гідності. Ба, навіть більше — успішно продовжує діяльність родинного будівельного бізнесу. Багатоповерхівки ростуть як гриби після дощу.

Водночас більшість із цих квартир доступні лише для киян та інших заможних гостей Бучі. Прості працівники бюджетної сфери як не отримували, так і не отримують цих квартир.

Ще в листопаді я направив запит до Бучанської міської ради із проханням надати інформацію про кількість квартир, переданих Бучі АТ ХК “Київміськбуд”. Це передбачено умовами Договору № 39.

Відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”, який застосовується до цих правовідносин, прямо передбачено, що не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

Разом з тим, посадові особи Бучанської міської ради працюють ніби в іншому світі та за іншими законами. Відповідь Бучанської ради була просто абсурдна: квартири роздали в порядку черговості іншим особам.

Безымянный

Безымянный

Враховуючи, що відповідь була не по суті, і я так і не дізнався, хто ж став щасливим власником службових квартир, у грудні я повторно звернувся до міської ради і просив надати інформацію, кому ж таки ці квартири віддали. На зустрічі з начальницею юридичного відділу ради Інною Недашківською, яка, за інформацією джерел у Бучанській раді, також отримала службову квартиру в будинку № 6 і до того ж вже й встигла її приватизувати, я навіть почув, що вказана інформація є… таємною (!!!).

Це мене насмішило, бо коли розглядали ці питання на виконкомі, то це таємним не було —  і прізвища називали.

Серед інших називали і прізвище начальника відділу освіти Олега Цимбала, держадміністратора Бучанської ради Нелі Степаненко, а написати прізвища у відповіді громадянину, виходить, зась! Можливо, начальниця юридичного відділу пані Недашківська боїться через те, що у списках є і її прізвище?

Може, це підстава для відмови в наданні відповіді, яку підписала заступниця міського голови Лариса Матюшенко. За словами наших джерел у раді, вона також отримала службову квартиру в одному з будинків “Київміськбуду” по вулиці Нове Шосе, 14. Окрім цього, як стверджує джерело, пані Матюшенко доволі спритно приватизувала це службове житло.

Безымянный

Безымянный

“Джерело в Бучанській раді підтвердило інформацію про надання в будинку № 14 по вулиці Нове Шосе 6 службових квартир”, — наголошує бучанка Ірина Влащук.

Питання прозорості влади так і залишається відкритим. Активність громади зросла, люди змінилися, необхідні зміни, але чомусь “старі” очільники діють “по-старому”, і будинки будують, і квартири роздають для своїх, які потім приймають ті рішення, які потрібні владі, а не громаді.

БезымянныйАвтор: Сергій Лисенко, бучанець

2 коментарі

  1. Громада м.Ірпінь 17 Січня 2015 at 20:39

    Квартиры получили те, кто верно служит Карплюковско_- Федорукской бригаде. Это прокуроры, продажные судьи, мусора голимые(не путать с порядочными ментами), короче всякая НЕЧИСТЬ. Очень скоро это все закончится. Просто народ не понимает одного- что его тупо КИНУЛИ в очередной раз. Но скоро война закончится и вернутся наши ГЕРОИ. Слава Украине. Слава “Киборгам”

  2. Віктор 18 Січня 2015 at 22:35

    Цікаво,скільки службового житла виділено за останні п’ять років і скільки з нього залишилося службовим.?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539