Обленерго пошкодило газогін біля ірпінських садиб

0

Енергетики заходилися будувати нову електромагістраль в Ірпені. І от на перехресті вул. 10-та лінія та Ломоносова сталася біда.

“Я маю вищу будівельну освіту та декілька років роботи за фахом – проектувала базові станції мобільного зв’язку на цивільних об’єктах. Дивлюсь, біля моєї садиби хтось порається і встановлює стовп. Одразу ж поцікавилась, чи мають уявлення працівники про розташування водогону та газогону.  Також цікавило те, чи є відповідний наряд від комунальних служб, оскільки я маю досвід у таких питаннях,” – розповідає мені моя дружина Марина.

“Звісно мене ще турбувало, як бути з моїм газоном та кущами бузку, які вже виросли. На питання, де ж наряд на проведення робіт я почула у відповідь: “він десь є”. А щодо дозволів, то мене запевнили, що все виміряли та перевірили,” – каже дружина, яка в цей час сиділа вдома з дитиною.

До паркану під’їхала машина, аби вибурити отвір для стовпа. Спрочатку копали лопатами бо не були певні, що знайдуть під землею, а потім вирішили таки бурити й потрапили прямісінько на газогін. Пошкоджена магістраль під тиском до 6-ти бар дала про себе знати на всю вулицю.

Безымянный

Зі свистом запах побутового газу ширився все далі. Марина схопла дитину, сіла в машину й стрімголов чкурнула з подвір’я.

Газ зрештою перекрили працівники облгазу.

Безымянный

А от працівники обленерго зникли, полишивши бурову машину у закутку біля садиби. Видно, не захотіли чекати мого приїзду та приїзду сусідів.

Згодом по розташуванню труби газогону в ямі та розмітці стало зрозуміло, що всю низку стовпів, яку зі слів працівників обленерго, з їхніх слів, виміряли й вивірили, планували поставити прямісінько по газогону.

І про цей газогін служби й гадки не мали, бо він ніяк не позначений на місцевості а на проекті його ледве можна розгледіти.

Марині ж на згадку залишився понищені газон та кущі сортового бузку.

Безымянный

А ще сосна з пошкодженим коренивищем, яка згодом може загинути, та яма з пошкодженим газогоном метри на два просто перед садибою, де живуть троє дітей віком від 4 до 8 років.

З високою ймовірністю на газоні пошкодили і систему поливу.

У сусідських будинках деякий час відновлювали постачання газу, а на дворі ж мінусова температура.

Ми тепер не знаємо, чого нам чекати завтра чи в будь-який інший день. Уявіть, якби це не скінчилось так, як воно є зараз, а газ вибухнув би? І як вони далі думають цю лінію проводити? Ми нічого не знаємо, бо нам нічого ніхто не пояснює.

Справедливості заради кажучи, мені таки показали проект прокладання електромагістралі, але вже вранці наступного дня. На проекті наявні усі погодження, але, мабуть, цього замало, якщо такі інциденти трапляються.

Наряду на проведення робіт наразі у співробітників обленерго так і не з’явилося, мовляв, “його скоро привезуть”.

Автор: Євген Новіков, ірпінець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539