Ворог порушив перемир’я під Дебальцево

0

15 лютого позиції АТО обстрілювали попри початок перемир’я. Вночі було у порівнянні з попередніми ночами доволі тихо.

“Станом на 04:40 – тиша, майже. До 3-ї ночі працювала їхня артилерія. Кожні півгодини роблять короткі простріли з кулеметів. А взагалі, порівняно з минулою, ніч тиха,” – повідомляє “Громаду Приірпіня” коцюбинчанин Олексій Кузьменко

Але вдень у неділю ворог напав із новою силою. Є поранені.

“Перший день перемир’я на нашому опорнику: 5-300. Обстріл вели з 8-ї ранку і до темноти з трьох сторін, ще трохи і почали б стріляти по колу. Міномети, САУ, БМП, РПГ, стрілкова 7.62, 12.7… Найважчий день за останні тижні…” – Зазначає на своїй сторінці у соцмережі “демальянсівець”.

Безымянный

Нагадаємо, Олексій Кузьменко пербуває в районі Дебальцево. Саме тут, зі слів очільника терористів ДНР Олександра Захарченка, попри досягнуті мінські домовленості, будуть все одно тривати бої:

“Ми припинили вогонь на всій території “ДНР”, виключаючи внутрішні райони – Дебальцеве. У мінських угодах про Дебальцеве немає ні слова. Ми будемо блокувати всі спроби прориву. Я віддав наказ”.

Натомість прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков наголосив на тому, що умови мінських домовленостей повинні дотримуватись у повному обсязі.

Нагадаємо, що українські військові після мінських домовленостей можуть стріляти лише тоді, коли ворог натупає, штурмує чи здійснює спроби захопити військові підроздяли чи техніку.

Також наші військові мають право відкрити вогонь, коли ворог обстрілює житлові будинки наших громадян.

Режим припинення вогню мав би розпочатись у зв’язку із домовленостями між Президентом України Петром Порошенком та очільником Россійської Федерації Володимиром Путіним, які минулого тижня зустрічались у Мінську.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539