Організатори антимайдану сядуть на 6 місяців?

6

Прокуратура порушила справу за фактом організації поїздок на антимайдан владою Гостомеля.

“Слідчі в Ірпені вивчають матеріали справи. Частина 1 статті 364 Кримінального кодексу передбачає арешт строком на 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на цей же строк з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років зі штафом від 250 до 750 неоподаткованих мінімумів громадян зі спеціальною конфіскацією,” – зазначає прокурор Ірпеня Мирослав Пацкан.

“Не виключено, що у ході слідства правоохоронці можуть перекваліфікувати справу. Ми обов’язково повідомимо про це громадськість і наголошуємо ще раз на тому, що інтенсивно збираємо свідчення очевидців про такі випадки у Приірпінні,” – додає Пацкан.

Працівники бюджетної сфери про ініціативу прокуратури чули, але не всі зголошуються назвати прізвища організаторів з місцевої влади.

Цю розмову записала в коридорі поліклініки міста Буча журналістка Олена Жежера і виклала її у соцмережу у вівторок.

Уже у п’ятницю з’явилися такі працівники медичної сфери, що пішли на співпрацю з працівниками прокуратури, що щавітали в медустанову особисто.

“Я чула що лікарі розказали все, як є про те, як їх змушували по спискам, складеним особисто Федоруком, їхати на антимайдан замість того, щоб вести прийом громадян. Збори “підневільників” були біля центрального входу у поліклініку, людям не казали достеменно куди їх везуть, але казали дуже тепло одягатись. Пояснювали, що їдуть десь на мітинг по списку під загрозою звільнення. У списку потрібно було розписатись під час посадки в автобус Неоплан, які замовив особисто Федорук. За це їм роздали по 50 гривень вже в Неоплані і везли мерзнути на антимайдан,” – розповідає, що чула в поліклініці бучанка Аріна.

“Медики казали, що були всім тим обурені. Були також і такі, хто захищав Федорука але якось так непереконливо, думки у тих плуталися. Але люди, яких змушували, і які саме в цей момент були на зміні – все розповіли, дали свідчення того, як це було насправді, з емоціями, негативними, звісно, направленими на особу яка їх примушувала антимайданити замість прийому хворих, який вони мали в той день вести. Кажуть тепер правоохоронцям: люди хворіють а ми тут мали ходити антимайданити? Далі ті, хто розказав все, як було, хизувався в коридорі після бесіди з прокурорами. От, мовляв, я таке сказав на цього п*** Федорука! І це ж правда. Скільки ж можна боятись. Інший йому підтакує і каже, що ще гірше сказав про цю гадину,” – додає Аріна.

До слова, міський голова Бучі екс-“регіонал” Анатолій Федорук, який, як і інші голови населених пунктів Приірпіння не вийшов з партії на знак простесту, ініціював разом з представниками КОДА 1 лютого 2014-го року загальні збори керівників місцевих рад, які зрештою прийняли резолюцію і засудили ініціативу громад створювали альтернативні народні ради у ситуації, коли місцева влада підтримувала злочинну владу.

Нагадаємо, що організацію антимайданівців у Гостомелі відзняли о 6 ранку журналісти програми “Вікна-Новини” телеканалу СТБ, зокрема, мешканка Приірпіння Олена Жежера.

Організацію антимайдану в Ірпені відзняв на відео активіст Ігор Домбровський, який пішов воювати на фронт навесні 2014-го.

Прокуратура просить всіх, хто може поділитися інформацією про організаторів, звертатися за номером +38 097 985 39 81. При потребі правоохоронці готові гарантувати анонімність.

6 коментарів

  1. Кириченко готовся 20 Лютого 2015 at 19:46

    Я ранее уже писал, что Кириченко замешан в этом процессе. Они вместе с Прилипко организовывали поездку людей в поддержку Януковича. Ну вот теперь и посмотрим хватит ли смелости и политической воли у власти посадить мэра Гостомеля Криченко. Слава Украине. Слава Киборгам.

    • Санек 21 Лютого 2015 at 19:31

      То то Кириченко сегодня в выходной на своем джипи, матаеться по Буче-Ирпене. Вопросы все решает. Придется земельку в лесочке под Бучей отстегивать пацанам, ту что на последней сессии дерябнули с гостомельскими депутатами.
      Достали суки, народ на пределе. И ,депутаты-регионалы, охеревшие про майдан вздыхают томно, АТО они снабжают, а люди то все помнят и все видят.

  2. Депутат 23 Лютого 2015 at 09:18

    Никто там не сядет. Есть определенная договоренность Пацкана с депутатами Ирпенского городского совета и Сеще бывшим мэром Скаржинским. Уже все давно поделено.

  3. Все пропало 24 Лютого 2015 at 22:20

    Скоро парламент примет Закон о том, что работающие госслужащие не смогут получать пенсии. Это получается что пенсионер Кириченко останется без пенсии. Блин. Теперь ему придется вдвое больше выделять земельных участков. И как это можно вытерпеть? ((

  4. Ворзель 24 Березня 2015 at 16:51

    Кириченка,Венгрика и Садовского на нары.

  5. ГП 28 Березня 2015 at 08:11

    Головний постачальник вати в киівобласті Анатолій Присяжнюк. Це усі знають, крім прокуратури?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539