На ірпінський стадіон поклали око “прихватизатори”?

0

До такого  невтішного висновку спричинила публікація у “Віснику державних закупівель”. У ній йдеться про те, що Ірпінський виконком 6 квітня акцептував пропозицію ТОВ “Євроспортаренабуд” на реконструкцію центрального міського стадіону. Вартість пропозиції складає близько 7 млн грн.

Про це повідомили “Наші гроші”.

Здавалося б, цілком оптимістична новина, адже ж стадіон вже багато років потребує реконструкції. Розташований він  за адресою вул.Соборна 183 ( район БКЗ ).

Більше 40 років тому Бучанське заводуправління будматеріалів передало стадіон “Ювілейний” на баланс дитячо – спортивної школи.

Відповідне рішення Ірпінського виконавчого комітету було прийняте у вересні 1973 року. У подальшому там добудовали низку споруд і квартири для обслуговуючого персоналу.  На початку 90–х років стадіон було передано Державному спорткомітету. Пізніше комбінату “Перемога”. Там навіть тренувалась футбольна команда “Динамо – 2”.

З початком ери перебудови завод “Перемога”  збанкрутував, а “нічийний” спортмайданчик обернувся скопищем руїн. Та все ще залишався ласим шматком для всіляких торбохватів. Бо це –  1.8 га землі.

Безымянный

Спочатку Петро Мельник, а далі нинішній секретар міськради  Юрій Денисенко & Ко хотіли поцупити майданчик під приватний футбольний клуб. На заваді стала моя принципова позиція.

Я  був категорично проти передачі власності громади у приватні руки. Вважав і вважаю, що це повинен бути лише міський стадіон і ним має опікуватись спортшкола при Ірпінському управлінні освіти. Маючи в одному комплексі будинок культури і  міський стадіон – чого ще бажати кращого для проведення більшості міських свят!?

І ось, ймовірно, маємо ще одну спробу багатоходової комбінації по “прихватизації”.

11 грудня 2014 року сесія міської ради ухвалює рішення “Про надання дозволу КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки в орендне користування для будівництва та  обслуговування стадіону, будівель і споруд в місті Ірпінь по вул. 3-го Інтернаціоналу, 183″.

КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” вже давно і виправдано має ганебну репутацію “пральні” для узаконення “лівих” махінацій міської влади з громадською нерухомістю.  Схема добре відпрацьована. Тут і до Глоби не ходи, щоб вгадати, як воно буде надалі.

Ось лише одна із сотні можливих схем. ТОВ “Євроспортаренабуд” ремонтує, вкладаючи свої кошти. У підсумку в міської влади, нібито, не буде чим з ними розрахуватися. А від так: було ваше – стало наше. Будь-який суд ухвалить рішення про відчуження об’єкту на користь “ображеного” інвестора. Не підкопаєшся, адже борги треба віддавати. Тим паче, що “ображеним” у цьому випадку буде не якийсь вуйко з полонини, а народний депутат екс-“регіонал” Ярослав Москаленко, який голосував за недемократичні закони 16 січня 2014 року, а тепер – член депутатської групи “Воля народу”. Саме до нього тягнуться ниточки від вищезгаданої фірми.

“Євроспортаренабуд” створено у серпні 2013 року у м. Вишгороді Київської області. Засновником значиться Денис Михайлюк, а директором – Сергій Печений. У держреєстрі для зв’язку з компанією вказаний телефон 067-344-05-65, що відомий як особистий номер телефону Наливайка Василя Богдановича, директора вишгородського футбольного клубу “Діназ”.

Згідно з протоколом торгів, Наливайко Б.В. був присутній на розкритті пропозицій. А вгадайте хто є почесним президентом ФК “Діназ”? Правильно – народний обранець Ярослав Москаленко!

Чи так воно буде, чи інак – побачимо. Безсумнівним лишається одне: на нашу громадську власність знову поклали око і треба бути готовими давати відсіч.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539