Медичний бунт: коцюбинська поліклініка VS Ірпінь

2

Після таємної сесії Коцюбинської селищної ради, на якій депутати з порушенням регламенту прийняли рішення приєднатися до Ірпеня, працівники медичної сфери селища вкрай обурені.

Навіть медики-депутати, які були на сесії та голосували, переконують нас, колег, у тому, що текст рішення на сайті ради приймався не в такій редакції, яка викладена. Як себе поводити ці депутати не знають. Вони розгублені.

Всі розуміють, що секретар селищної ради екс-регіонал Олександр Ковтач говорить неправду. Але йому до того, напевно, байдуже. Він уже продав своє майно у селищі та виїхав з Коцюбинського. І про це давно всі знають. Тому інтереси територіальної громади Коцюбинського його не цікавлять. Та й коли вони його цікавили?

Так само і голова земельної комісії Владислав Євстєфєєв, який увійшов до робочої групи, що опікується приєднанням до Ірпеня,- не коцюбинчанин. І заступник селищного голови Петро Пушанко – теж не з Коцюбинського.

Кого з них цікавить, що буде, коли введуть в експлуатацію “Атлант”?

Кого тепер аж так цікавить адміністративне підпорядкування селища, що збирається таємна сесія і текст рішення дивує навіть тих, хто за нього нібито голосував, окрім секретаря ради та голови?

Безымянный

У четвер до медиків селища з Ірпеня приїхала ціла делегація. Був головний новопризначений лікар Андрій Тумасов та заступниця міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй.

Як каже Кісельов: “Совпадение? – Не думаю!”

Окрім того, була пані Алла Комісарова та Інна Кухарська. Вся ця делегація навіть не представилась колегам-медикам і почала говорити про реформи.

Нас дивує те, що Попсуй, яка за освітою освітянка, взялася нам також розповідати про реформу медичної галузі.

“Я за своєю посадою можу керувати навіть космічним кораблем,” – вразила нас всіх своїми менеджерськими здібностями пані Попсуй.

Їм роз’яснювали, що медреформа зараз за таким принципом не проводиться і всі чекають у червні нового курсу від нового міністра. Але нам відповіли, що це у нас своя, ірпінська (!!!), реформа.

“Гості” навіть не дали висловитися керівниці медичного закладу Людмилі Бідулі, не кажучи вже про інших працівників, яким просто закривали рота.

З такими темпами свавільного розширення, скоро у нас і область буде своя, Ірпінська, і Кабмін свій буде реформаторський, і навіть у космос ракети почнемо віправляти з космодромів Ірпінь-1 і Буча-2. Байконур – кабінет Володимира Карплюка.

Переконували “гості”, аби вузькі спеціалісти селища – невролог, офтальмолог, гінеколог, хірург  і т д – перейшли в штатний розклад Ірпеня, але працюватимуть, що дивно, в селищі.

“Ви ж розумієте, що віддати це одне. А забрати потім буде нелегко,” – роз’яснює депутатка Антоніна Степаненко.

Але всі розуміють, що не може так бути, як пропонують. Більше того, з переходом до Ірпеня поліклініка вже надає Ірпеню в оренду приміщення та дороге медичне обладнання, закуплене за пожертви благодійників. І Ірпінь нам за все це платить аж одну гривню.

От такий символізм.

Ми роз’яснювали, що ситуація в селищі з інфраструктурою критична. З огляду на нові масиви, які будуються завдяки тому, що депутати здали вкотре наші інтереси і не покращили ані освітню, ані медичну інфраструктури, наші працівники вже перевантажені.

А що буде тоді, коли будинки введуть в екслуатацію? Там буде тисячі молодих сімей з дітьми.  І їх треба оглядати, вакцинувати й лікувати.

Такі депутати, як Ковтач, Євстєфєєв – просто залишать селище. І у декого діти вже давно за кордоном.

 

А Ірпеню варто давно зрозуміти: наведіть лад у себе, слухайте, що вам говорить ваша громада. А до чужого монастиря з своєю реформою не ходять. І насильно не приєднують.

Іншим же депутатам, які за браком духу і розуму чи через продажність стали просто заручниками всіх схем попередньої влади, доведеться з нами жити.

Тому всі наші місцеві урядники, хто прекрасно знає про те, що текст рішення про приєднання до Ірпеня сфальшували, мають відкликати свої підписи і організувати нормальну сесію, про яку знатимуть не лише обрані, але й ми, коцюбинчани.

Не повинне все селище страждати через те, що комусь не стало духу сказати правду.

Авторка: Галина Майстренко, працівниця поліклініки

(редакційна рада "Громади Приірпіння" прийняла до публікації цю колонку працівниці медичного закладу й зазначає, що її справжнє ім'я змінене. Право на псевдонім гарантується законом і в даному випадку є виправданим, оскільки вона є працівником бюджетної сфери й щодо неї за оприлюднення суспільноважливої інформації можуть розпочатися санкції з боку влади)

2 коментарі

  1. vasija 29 Травня 2015 at 15:50

    САДОВСКОГО И ЕГО “БРАТКОВ”-ВОН ИЗ КОЦЮБИНСКОГО!!!

  2. агенство недвижимости 8 Листопада 2018 at 20:07

    Да, это конечно печально. Никакой справедливости. И эти люди управляют страной. Как они после этого спокойно спят. Бедные люди, а они ведь за них отдавали свои голоса. И вот так всегда.. Если “они” задались целью, то их уже ничего не остановит, никакие голоса или митинги. Все так громко говорят “об изменениях”, а по сути ничего не происходит. Мне кажется этот “Медицинский бунт”, только людям нервы принес. А “они” ходят довольные, потому что понимают, что у них власть, вот и все. Оставайтесь людьми, удачи!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539