Розслідування побиття активістів під посиленим контролем прокуратури

0

За останні тижні у Приірпінні 4 побиття активістів. Невідомі напали на Євгена Мельничука, Вадима Маштабея у Ірпені та Олександра Кулібабчука й Віктора Бархоленка в Бучі.

Усі ці люди мають активну громадську позицію і захищають зелені зони Приірпіння від забудови.

Ми щиро висловлюємо співчуття активістам та їхнім рідним. І звітуємо громаді, що усі ці справи перебувають під особливим контролем прокуратури.

Основною версією правоохоронців у вказаних кримінальних провадженнях є саме активна громадська діяльність цих людей.

1

Щодо кожного випадку проводиться низка оперативних нарад. Я особисто надав вказівки й визначив найкоротші строки для їхнього виконання.

У кожній справі створено слідчо-оперативну групу, які посилено працюють.

Ми звертаємося до всіх, хто має якусь інформацію з проханням передати фото та відео. Попри те, що ми уже маємо фото та відео фіксацію подій поблизу зелених зон, просимо всіх, хто має відеозаписи та фото надати їх правоохоронцям.

Слідчі допитали вже низку свідків. Також перевірені версії потерпілих щодо причетності конкретних осіб до злочинів. Слідство контролює прокуратура міста Ірпеня.

На даний час, прокуратурою області розслідування у цих справах через неефективність розслідування місцевою міліцією визначено за Слідчим управлінням ГУ МВС України в Київській області.

Про перебіг та результати розслідування правоохоронці та прокуратура будуть інформувати громаду.

БезымянныйАвтор: Мирослав Пацкан, прокурор Ірпеня, радник юстиції

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539