Розслідування побиття активістів в Приірпінні очолює людина Карплюка-67

2

Після 4 резонансних побиттів активістів у Ірпені та Бучі, за які досі ніхто не відповів, у нас створили робочу групу.

Її очолив заступник голови Київської ОДА Дмитро Христюк.

Варто нагадати, що у декларації мера Ірпеня Володимира Карплюка за 2013 рік Громадський рух ЧЕСНО виявив 67 квартир.

Цей факт спонукав журналістів провести низку розслідувань. Через кілька годин після сюжету “Схеми”, де розповідали про те, що Карплюк з високою ймовірністю уникає сплати повної суми податків під час продажу квартир, активіста, чия дружина з’явилась на телеекрані, побили під будинком. Гроші не взяли. Відповідно мотив більш, ніж очевидний.

Далі побили ще трьох активстів, які боролися за збереження зелених зон Ірпеня та Бучі.

Тут, у рекреаційній зоні, земля на вагу золота. Правоохоронці навіть після рішення вищого спеціалізованого суду не дають валити 8-метрові паркани.

Отак і створилась ця робоча група на чолі з Христюком, яка мала б дати відповідь на питання, що так хвилюють громаду: як зупинити дерибани і гарантувати активістам безпеку.

Людина з такими величезними фінансовими можливостями, чия локальна партія змогла собі дозволити не просто понад півсотні бордів у столиці, а й борди в Одесі й Чернігові, має змогу переконливо впливати на чиновників державного рівня.

За тиждень до цього ми бачили Христюка разом із Карплюком на роковинах по загиблому комбатові Гуменюку – Баті. Навіть тут, на кладовищі Карплюк всім активістам розповідав, як шкода, що критикують Нові обличчя і поівняв себе із Ататюрком.

У вівторок з’явилася інформація про те, що заступник голови ОДА Христюк очолив осередок партії Нові обличчя у Київській області.

“Інформація про те, що партія “Нові обличчя”, яку очолює Володимир Карплюк, обтанцьовує Христюка у нас була десь за тиждень до цього. Цей зв’язок простежувався на фото, які вони робили спільно й публікували на загал. Також нам давали цю інформацію із кількох джерел в ОДА,” – наголошує Ігор Домбровський, учасник російсько-української війни, який після люстрації в Ірпені екс-регіонала Володимира Скаржинського пішов добровольцем на фронт.

“Так що ж виходить? Що людина, яка очолює не перший тиждень комісію, що має розібратися з побиттями в Ірпені та Бучі, де в міського голови Ірпеня та його кума екс-регіонала мера Бучі Анатолія Федорука є очевидний забудовницький інтерес, сама має конфлікт інтересів і працює з ними у спілці? Цю людину негайно треба змістити з головування в робочій групі. Мене непокоїть тенденція, яка прослідковується на рівні ОДА. Раніше люди, що були на посадах облдержадміністрації також змінювали політорієнтацію в угоду фінансовим інтересам бізнес-груп. Тому питання не лише до Христюка, а й до голови ОДА Володимира Шанди та Адміністрації Перзидента, що курує подібні призначення,” – додає Домбровський.

Христюк пішов у відпустку. Стандартний хід, аби його не звільнили з посади заступника ОДА. Але голову робочої групи можна і треба змінювати, бо голова в робочій групі – це не посада.

З-поміж членів робочої групи є Богдан Кавулич. Ще у 2012 році він разом із Громадським рухом ЧЕСНО перезнтував політикам критерії доброчесності. Кавулич входив до координаційної ради ЧЕСНО.

Під час Майдану він допомагав із підтримкою безпеки на Майдані. Зараз він є начальником відділу з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами ОДА.

Саме його ми бачили на конфліктній забудові зеленої зони за адресою м. Ірпінь, вул. Єсеніна.

Вимагаємо його призначити головою групи. Таке рішення висловили представники громади, що у терміновому порядку зібралися у вівторок поблизу незаконної забудови в Ірпені.

Якщо і Кавулич або який інший член робочої групи зрадить громаду – на кожного чекатиме доля перевертня Христюка, який не зробив самовідвід і таким чином ставить під сумнів майбутні результати роботи групи.

У вівторок за схеми Карплюка та екс-регіонала Федорука взявся Центр протидії корупції. До цього їх спонукала бездіяльність Генпрокуратури.

Хоча для всіх все очевидно у цій схемі.

Попередній блог про побиття я написала 10 серпня. Про нього точно знає нардеп і блогер УП Антон Геращенко. Він особисто повідомив мені про це у смс. Аналогічно поінформований голова прес-служби МВС Артем Шевченко.

У мене велике питання: що вже зроблено і коли винних і замовників ми побачимо на лаві підсудних?

Авторка: Ірина Федорів, блогер “Української правди”

2 коментарі

  1. Бывалый 26 Серпня 2015 at 01:19

    “Жити по-новому” – теперь у нас европейское и правовое государство. не то что при бандите Януковиче 🙂

  2. Natasha Rostova-Volkonskaya 26 Серпня 2015 at 10:28

    ни на одну комиссию бучанцев так и не пригласили. несмотря на прямые требования, направленные Шандре и Пацкану. Все от нас прячутся будто. Или просто Федорук еще пару внеочередных сессий готовит для МВД? СбУ уже сове получила 11 августа. Христюк тоже доволен. Кто следующий?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539